Соленост на почва, HI 993310

Каталожен № HI993310
Соленост на почва, HI 993310
Уред за измерване солеността (проводимостта) на почви. Обхват на измерване от 0.0 до19.99 mS/cm (0.0 - 1.0 g/l). Доставя се с две сонди: една за директно измерване в почвата (пробивна сонда) и една за измерване в разтвор.
Цена: 769,00 EUR без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този преносим уред е предназначен да измерва проводимостта на почви, както директно, така и индиректно.

 

Проводимостта на почвата се определя от нейната обща минерализация. Тя е основна характеристика, свързана с качеството на земята и за необходимостта от прилагане на торове. Проводимостта дава информация за наличието на минерали в почвата. Количеството и вида на минералите от своя страна определят ефективността на растежа. Минералният дефицит винаги води до увреждане на насажденията. В тази връзка, постоянният контрол с помощта на уреда за измерване на проводимост на почвата е от голямо значение.

 

Този кондуктометър е специално пригоден за приложение в селското стопанство и гео техниката. Той работи с два сензора (сонди), които са включени в доставката.

 

Двата сензора позволяват да се измерва както проводимост, така и соленост. В допълнение към това уредът има аларма, която се включва ако сумата на основните азотни и калиеви минерали е с дефицит или ако почвата е прекалено суха. В този случай пробата трябва да се навлажни с дестилирана вода и след това да се измери като разтвор с втория сензор.

 

Измерването в разтвор се препоръчва, в случай че директното измерване с пробивния сензор (сонда) не води до стабилни резултата, например когато почвата е прекалено суха. Процедурата по измерване в разтвор е следната: Вземете 100 g от различни места, поставете ги в бутилка от един литър и разбъркайте добре в продължение на 10 минути. Изчакайте 5 минути, така че твърдата материя да се утаи и направете измерването със сензора за измерване на течни проби.

 

Спецификация

Обхват на измерване

0.0 ...19.99 mS/cm; 0.0 ... 1.0 g/l

Резолюция

0.01 mS/cm; 0.1 g/l

Точност

± 2 %

Калибровка

ръчна, по една точка

Температурна компенсация

автоматична от 0 до 50°C

Сонди / електроди / сензори

Стоманен амперометричен сензор с 1 m кабел

Стандартен кондуктометричен електрод

Захранване

1 x 9 V батерия (100 h)

Работни условия

0…50° C 95 % RH

Размери

185 x 82 x 45 mm

Тегло

355 g

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttp://blulog.eu/en/http://www.cometsystem.com/https://www.castlegroup.co.uk/Elmetronhttp://www.exotek-instruments.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/http://www.kimo.fr/?lang=enhttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.com/site/http://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/proges-plussensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comYHequipmenthttp://www.vernier.com/
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com