GDX-RAD, Go Direct монитор на радиация

Каталожен № GDX-RAD.
GDX-RAD, Go Direct монитор на радиация
Иновативно устройство за радиационен мониторинг на алфа, бета, гама и рентгенови лъчи. Директно се свързва безжично чрез Bluetooth® или жична чрез USB към вашата платформа. Събирането на данни, техния обмен и анализ става с безплатното програмно обезпечение за Chrome™, iOS®, Android™, Windows® и MacOS™ Graphical Analysis™ 4 app. Доставя се заедно с микро USB кабел и ръководство за работа.
Цена: 245,00 USD без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Go Direct радиационният монитор е предназначен да изследва статистиката на радиация, скорост на ядрения разпад и да следи за продукти на разпад на радона. Той е лесен за използване сензор, който се състои от тръба с Гайгер-Мюлер брояч, монтиран в малка и здрава пластмасова кутия. Тънък прозорец, защитен с метален екран позволява лесно откриване на алфа, бета и гама радиацията. Всяка детекция се показва на мигащ червен LED индикатор и може също така да бъде придружена от допълнителен аудио сигнал.

 

Go Direct радиационният монитор може да се използва в най-различни експерименти:

·         Определяне на полуразпада на изотопи.

·         Изследвайте радиационната защита.

·         Откриване на фона на радиационни източници.

 

Go Direct радиационният монитор се захранва с акумулаторна батерия, която предлага дълъг живот и осигурява постоянна готовност за работа. Капацитетът на батерията може да бъде видяна по всяко време като се използва безплатния Graphical Analysis™ 4 app. Ако батерията се изтощи, просто свържете сензора към кабела за зареждане (по време на зареждане, събирането на данни не се прекъсва).

 

Graphical Analysis™ 4 app е новото свободно програмно обезпечение за Chrome™, iOS®, Android™, Windows® и MacOS™ за събиране, обмен и анализ на данни от датчици и сензори на Vernier.

 

Жична или безжична-гъвкавост при избора:

Go Direct радиационният монитор се свързва директно към вашето мобилно устройство, Chromebook, или компютър с помощта на нашия безплатен  Graphical Analysis™ 4 app. Не е необходимо допълнително оборудване или софтуер. Go Direct устройствата могат да бъдат използвани чрез жична USB или безжично чрез Bluetooth връзка. Това ви дава възможност да изберете най-доброто решение за вашата класна стая или лаборатория.

 

Доставя се заедно с микро USB кабел и ръководство за работа.

 

Спецификация

 

Сензор

LND 712 (или еквивалентен) халогенна GM тръба с прозорец, 1.5 - 2.0 mg/cm2

Измервани параметри

Чувствителен към алфа, бета, гама и рентгенови лъчи

Захранване

акумулаторна 300 mAh батерия, зареждана чрез USB кабел

Индикация

Червен LED мигащ светодиод при откриване на радиация

По избор - аудио сигнал при откриване на радиация

Комуникация

Безжична: Bluetooth

Жична: USB

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttp://blulog.eu/en/http://www.cometsystem.com/https://www.castlegroup.co.uk/Elmetronhttp://www.exotek-instruments.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/http://www.kimo.fr/?lang=enhttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.com/site/https://www.msr.ch/en/http://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/proges-plussensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comYHequipmenthttp://www.vernier.com/
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG