Mi490, Фотометър за перокисно число в течни масла

Каталожен № Mi490.
Mi490, Фотометър за перокисно число в течни масла
Фотометър за определяне на пероксиди в течни масла. Обхват на измерване от 0 до 25,0 meq O2/kg. Използва адаптиран метод, съгласно изискванията на Регламент (ЕИО) № 2568/97. Доставя се заедно с комплект реагенти за 20 анализа, 4 x 1 mL спринцовки, тънка мека кърпичка за избърсване на епруветки, 4 x 1.5V батерии и ръководство за работа.
Цена: 1 530,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

 

 

Този преносим фотометър е предназначен за бързо определяне на перокисното число на растителни масла направо в условията на производството. Инструментът извършва директни измервания с обхват от 0,0 до 25,0 meq O2/kg (милиеквиваленти активен кислород на килограм).

 

Както е известно при окислението на мазнините се образуват перокиси (пероксиди), хидроперокиси (хидропероксиди), алдехиди, кетони и др. Всичко това води да влошаване на органолептичните качества на хранителните масла и мазнини. Процесите на окисление се катализират от светлина, топлина и наличието на метали.

 

Перокисното число е показател за наличието на перокисиди, получени вследствие на наличие на първични окислителни процеси в маслата. Количеството на перокиси индиректно служи за определяне степента на гранясване (развала) на маслата вследствие тяхното окисление.

 

Определянето на перокисното число е един от най-широко използваните тестове за степента на гранясването в началните етапи на липидното окисление. Високите стойности на перокисното число са категоричен знак за гранясали масла.

 

Гранични стойности на перокисите в маслата и мазнините са както следва:

  • < 10     meq O2/kg        Отлично качество
  • 10 - 15 meq O2/kg        Добра качество
  • > 20     meq O2/kg        Гранясал продукт

 

Измерването на перокисното число с Mi490 е много лесно и бързо: приготвяте пробата от течно масло, добавяте реагентите, поставяте епруветката в уреда и получаване резултата.

 

Цената включва: фотометър Mi490, комплект реагенти за 20 анализа, 4 бр. по1 mL спринцовки, кърпичка за избърсване на епруветките, 4 бр. 1.5V AA батерии и ръководство за работа.

 

 

Спецификации

 

Обхват

0,0 ... 25,0 meq O2/Kg

Резолюция

0,5 meq O2 /Kg

Точност

±0.5 meq O2 /Kg

Метод

Адаптиран към CE № 2568/97

Работни условия

0 ~ 50°C; макс. RH 95%

Захранване

4 x 1.5V AA батерии

Автоматично изключване

след 15 минути

Размери

225 x 85 x 80 mm

Тегло

0.5 kg

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttp://blulog.eu/en/http://www.cometsystem.com/https://www.castlegroup.co.uk/Elmetronhttp://www.exotek-instruments.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.com/site/https://www.msr.ch/en/http://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/proges-plussensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comYHequipmenthttp://www.vernier.com/
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG