1601, Ръчен почвен тест-кит за pH, N, P и K

Каталожен № PCT210.
1601, Ръчен почвен тест-кит за pH, N, P и K
Ръчен преносим тест-кит за определяне на рН, азот (N), фосфор (P) и калий (K). Доставя се заедно с четири кодирани „цветни сравнители“, капсули с реагенти за общо 20 теста, капкомер и ръководство за работа.
Цена: 75,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този комплект за тестване на почвата Rapitest е предназначен за измерване на рН, азот, фосфор и калий. В основата на системата са 4 патентовани, специално проектирани устройства за тестване, наречени „цветни сравнители“. По един за рН, азот (N), фосфор (P) и калий (K). Всеки компаратор има подвижна цветна диаграма и цветен кодиран плот. Капсулите за всеки тест също са цветно кодирани.

 

Подготовката на пробите за анализ и самият анализ става лесно, без да са необходими някакви специални умения.

  • За тревни площи, едногодишни или стайни растения се взема проба от почвата на дълбочина 5-8 сантиметра.
  • При трайни насаждения, като храсти, зеленчуци, плодове и др., пробата трябва да бъде от по-голяма дълбочина – около 10 cm и повече.

След това почвената проба се прехвърля в съответната епруветка, добавя са съответната капсула с реагент, залива се до марката с дестилирана вода, оставя се известно време, след което епруветката се поставя в съответния „цветен сравнител“ за отчитане на резултата.

 

Кодовете за цвят са както следва:

  • Зелен = рН - определя киселинност / алкалност на почвата
  • Лилав = Азот - определя нивото на нитрати (NO3)
  • Син = Фосфор - определя нивото на фосфорен оксид (P2O5)
  • Оранжев = Калий - определя нивото на калиев оксид (K2O)

 

Комплектът включва общо 20 капсули (20 теста) съответно 10 капсули за измерване на рН и 10 капсули за измерване на азот, 10 капсули за измерване на фосфор, 10 капсули за измерване на калий, една пипета, 4 „цветни сравнители“ и ръководство за работа.

 

Доставя се заедно с четири кодирани сравнители, капсули с реагенти за общо 20 теста, капкомер и ръководство за работа.

 

Консумативи

16019

Резервни капсули за цифров комплект за тестване на почвата (1605).

Общо 40 теста (10 теста за рН, 10 теста за азот, 10 теста за фосфор и 10 теста за калий).

 

Цена: 23,00 € без ДДС

45,00 лв. без ДДС

 

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttp://blulog.eu/en/http://www.cometsystem.com/https://www.castlegroup.co.uk/Elmetronhttp://www.exotek-instruments.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.com/site/https://www.msr.ch/en/http://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/proges-plussensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comYHequipmenthttp://www.vernier.com/
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG