PCT-040, Безжична система за почвена влага

Каталожен № PCT-040.
PCT-040, Безжична система за почвена влага
Безжичен комплект за измерване влага на почвата, състоящ се от влагомер и приемна станция. Влагомерът измерва влагата и температурата на почвата и изпраща измерените данни по безжичен път на приемна станция. Безжичната станция показва на екран приетите данни, включително температурата на околната среда. Доставя се в комплект от един сензор за влага на почватау една приемна станция, батерии и ръководство за работа.
Цена: 125,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Тази безжична система позволява лесно да се наблюдава влагата в почвата на стайни растения, външни саксийни растения, влагата на почвата в зеленчукова градина и вашата морава. Системата се състои от един безжичен влагомер и една приемна базова станция.

 

Работата със системата е много лесна: достатъчно е само влагомерът да се постави в почвата и на всеки 90 секунди той ще изпраща по безжичен път измерената влага на приемната базова станция. Освен влагата на почвата сензорът измерва и температурата на околната среда около влагомера.

 

Приемната базова станция има голям екран, на който освен влагата и температурата на почвата се показва и температурата на околната среда около приемника.

 

Една безжична базова станция може да получава информация едновременно от до 3 влагомера.

 

Системата позволява лесно и навреме да определите, кога вашето растение има нужда от поливане. Като цяло може да започнете да поливате растението си, ако отчитането на влагата на почвата е под 60% и наистина трябва да поливате, ако потъне под 50%. След поливане на почвата сензорът взема четири показания. Ако тези показания са последователни, сензорът ще започне да изпраща нови данни. Отнема около 5 минути след поливането на сензора за събиране и изпращане на актуализирани показания. Приемната станция има бутон за памет, който можете да използвате за показване на максимална и минимална температура на въздуха и влажност на почвата. На екрана се показва също така дата и час. Можете лесно да преминете от градуси Целзий към Фаренхайт. Базовата приемна станция има крачета за поставяне на бюро или може да се монтира на стената с 1 винт.

 

Основни свойства и предимства:

  • Безжична станция за измерване на почвената влага, включително вътрешна и външна температура;
  • Измерва влажността на почвата в проценти;
  • Широко тествана в Европа, както на закрито, така и на открито;
  • Точни резултати от измерването;
  • Отличен дизайн с лесна за използване клавиатура;
  • Могат да бъдат използвани до три сензора едновременно.

 

Тази система се вписва добре във всеки офис или дом за контрол на нуждите от вода на вашите растения. Дълбочината на на измерване на влагата със сондата е около 8 -10 cm, а безжичният радиосигнал има обхват до 100 метра без препятствия. Реалният обхват на комуникация между влагомера и приемника може да варира в зависимост от евентуалните препятствия, като стени, метални части и др.  ще варира

 

Комплекта включва 1 безжична сонда-влагомер и една приемна станция. Допълнително могат да бъдат закупени още 2 безжични сонди-влагомер (цена 45,00 лв. без ДДС за 1 бр.)

 

Спецификации

Захранване

2 батерии AA

Стандарти

RoHS и CE съответствие

Индикатор

голям LCD панел

Материал

Измервател: ABS

Измервателна сонда: PCB

Размери

100 x 75 x 28mm

Тегло

76 g

Стандартен комплект

1 сензор и 1 приемна станция

Безжичен сензор за влага на почвата

PCT-050, Безжичен сензор за влага на почвата

 

Цена: 45,00 лв. без ДДС

 

Този безжичен сензор за измерване влага на почвата не е самостоятелен продукт.

Сензорът измерва освен влажността на почвата (%), също така и температурата. Подходящ е за работа на закрито и на открито.

- Работи в комбинация с монитора OPUS XH300 приемник (вече не се предлага) или с приемо-предавателя RFXtrx433XK http://www.rfxcom.com
- Също така работи добре с RFlink http://www.rflink.nl/blog2/
- За да използвате сензора с RFlink или RFXcom, ще ви е необходим софтуер с отворен код като Domoticz Homeassistant, Homeseer, Jeedom или eedomus.
- Сензорът има 3 канала (радиочестотата е 433,92MHz).
- Използва 2 AAA батерии.
- Няма ръководство.

 

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttp://blulog.eu/en/http://www.cometsystem.com/https://www.castlegroup.co.uk/Elmetronhttp://www.exotek-instruments.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.com/site/https://www.msr.ch/en/http://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/proges-plussensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comYHequipmenthttp://www.vernier.com/
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG