Каква е разликата между колориметрите и спектрофотометрите на Vernier? Как да изберем подходящия за нас уред?

11/1/2017

 

Ние често разговаряме с нашите клиенти, които се интересуват и чудят дали да инвестират в закупуването на Спектрофотометър или те могат да използват за своите експерименти по-приемливия ценово Колориметър. Нека да направим кратко сравнение между двата уреда, за да изясним тези опции.

Спектрофотометърът, може да се настрои да измерва % пропускливост или абсорбция в широк диапазон от дължини на вълната. Например, обхватът на дължината на вълната за SpectroVis Plus Spectrophotometer е от 380 nm до 950 nm, със стъпка от около 1 nm. В сравнение, Vernier Colorimeter може да измерва % пропускливост и абсорбция само при четири дължини на вълната (430, 470, 565 и 635 nm).

Много от експериментите ще дават валидни резултати и от двете устройства. Например, ако сте провеждат експеримент на базата на закона на Beer (абсорбция спрямо концентрация), и двете устройства ще ви дадат връзката между стойността на абсорбцията и концентрацията на стандартните разтвори. След това измерването на концентрацията на неизвестен разтвор ще дава подобни резултати и с двата уреда.

Вземането на решение за закупуване на колориметър или спектрофотометър, зависи от вида на експериментите във вашата програма. Спектрофотометърът е съвместим с всички експерименти от лабораторните книги Vernier. Няколко от същите тези експерименти включват инструкции за употреба, с колориметър.

 

SPECTROVIS PLUS

COLORIMETER

Дължина на вълната

380 … 950 nm

430, 470, 565, 635 nm

Абсорбция спрямо концентрация

ДА

ДА

Абсорбция спрямо време

ДА

ДА

Абсорбция спрямо дължина на вълната

ДА

НЕ

Съвместимост

LabQuest интерфейс и компютър USB порт

LabQuest интерфейс и Vernier компютърен интерфейс

Код

SVIS-PL

COL-BTA

Цена

$577

$147

 

 

 

 

 

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttp://blulog.eu/en/http://www.cometsystem.com/https://www.castlegroup.co.uk/Elmetronhttp://www.exotek-instruments.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/http://www.kimo.fr/?lang=enhttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.com/site/https://www.msr.ch/en/http://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/proges-plussensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comYHequipmenthttp://www.vernier.com/
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG