MA884, Рефрактометър за Brix и потенциален алкохол.

Каталожен № MA884.
MA884, Рефрактометър за Brix и потенциален алкохол.
Цифров (дигитален) рефрактометър за определяне % Brix и потенциален алкохол на вино и грозде. Обхват на измерване за захари 0-50% Brix, за алкохол 0-25% v/v и за температура 0-80°. Особено подходящ за точно определяне на датата на прибиране на реколтата за определяне и кога гроздето е готово за винопроизводство. Доставя се с 9V батерия и инструкция за работа.
Цена: 390,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Както е известно Брикс скалата (Brix) е мярка за концентрацията на захар в разтвор. Тази скала показва и потенциалния алкохол, който може да бъде постигнат при ферментация на захарния разтвор. Брикс скалата е важен показател за зрелостта на гроздето. Препоръчва се гроздето да се прибира при 20-25 Brix, което води до съдържание на алкохол след края на ферментацията от 11,5 до 14%. В момента ºBrix е най-добрият наличен индикатор за определяне КОГА гроздето е готово за винопроизводство. Този показател се използва за точното определяне на датата на прибиране на реколтата. Повечето винарски изби имат минимално ниво на показателя Брикс, което трябва да бъде достигнато за всеки сорт преди прибиране и преработка на гроздето.

 

MA884 е оптичен уред, който измерва коефициента на пречупване за определяне на %Брикс (%Brix) и количеството на потенциалния алкохол в обемни проценти % v/v на гроздов сок.

 

Измерването на коефициента на пречупване е лесно и бързо и дава възможност на винопроизводителите за точно определяне на съдържанието на захар в гроздето.

 

Пробите се измерват след потребителско калибриране с дейонизирана или дестилирана вода, след което уредът е готов и в рамките на секунди може да си определи концентрацията на захари в гроздовия сок.

 

Този рефрактометър премахва несигурността, свързана с обикновените ръчни „аналогови“ рефрактометри. Техниката на измерването и температурната компенсация отговарят на изискванията на ICUMSA (международно признат орган за анализ на захар).

 

Температура (в °C или °F) се измерва и показва едновременно с отчетения резултат за % Брикс и % потенциален алкохол.

 

Основни характеристики и предимства

·        Едновременно измерва и показва концентрацията на захари и процент потенциален алкохол в гроздов сок;

·        Необходимо е само 1-2 капки гроздов сок. Достатъчно е да изстискате сок от едно зърно от грозде;

·        Двуредов LCD екран, на който се показва едновременно % Брикс или % потенциален алкохол и температурата;

·        Автоматична компенсация на температурата (АТС);

·        Лесна настройка и калибровка;

·        Захранване с батерия и индикатор за капацитета на батерията;

·        Автоматично изключване след 3 минути за неупотреба.

Спецификация

Обхват

Захари: 0 … 50% Brix

Потенциален алкохол: 0 … 25%

Температура: 0 … 80°C / 32 … 175°F

Резолюция

0.1% Brix

0.1% v/v потенциален алкохол

0.1°C / 0.1°F

Точност

±0.2% Brix

±0.2 v/v потенциален алкохол

±0.3°C / ±0.5°F

Източник на светлина

Жълт LED

Време за измерване

Прибл. 1,5 сек.

Минимално количество проба

100 µL

Температурна компенсация

Автоматично от 10 до 40°C / от 50 до 104°F

Материал

ABS

Защита

IP 65

Захранване

1 x 9V AA (включена)

Живот на батерията

5000 отчитания

Автоматично изключване

след 3 минути бездействие

Размери

192 x 102 x 67 mm

Тегло

420 g

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG