TRE35 Безжичен акселерометър и термометър

Каталожен № PFPN-TRE25-001.
TRE35 Безжичен акселерометър и термометър
Безжичен логер за измерване, записване и предаване на ускорение (удари, вибрации, падане) и температура. Обхват на измерване на ускорението по трите оси от -16g до + 16g и за температура от -40° до +85°C. Устройството измерва, записва и изпраща по безжичен път данните на USB приемник. Безжичен обхват до 100m в празно пространство. Захранва се с батерия. Възможност за самостоятелна работа в продължение на 2 години. Доставя се батерия и ръководство за работа. USB приемникът и софтуерът се поръчват и закупуват отделно.
Цена: 650,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този триосен акселерометър (тракер, логер) е предназначен да измерва, записва и предава безжично шоковото натоварване по трите оси, вибрации и други данни по време на транспорт или други дейности.

 

Логерът определя също продължителността на натоварването (шока) и неговата енергия. Резултатите от измерването се записват на вътрешната памет на логера и могат да се прехвърлят безжично в реално или отложено време на приемна станция (приемник).

 

Логерът се захранва с батерия с капацитет за самостоятелна работа в продължение на 2 и повече години. Безжичният обхват е до 100 m в свободно пространство.

 

По време на работа устройството измерва и записва изменението на температурата, ускорението (свободно падане, вибрациите) и ударите (енергия и продължителност на шока).

 

Логерът може да работи в два режима на измерване, записване и предаване на данни:

 • Режим „Мониторинг”: логерът изпраща в реално време измерените данни направо на компютъра. Ако дадено измерване не е получено от компютъра, логерът го съхранява на своята вътрешна памет и го изпраща на компютъра при следващата сесия за комуникация.
 • Режим „Запис”: логерът записва измерените параметри на своята вътрешна памет. Потребителят може да изтегли тези данни на своя компютър, когато поиска.

 

Ако преди пускане в работен режим, се въведе масата на тракера или масата на продуктау свързан с устройството, тракерът ще може да отчита параметрите на шока и свободното падане, като височина, енергия на свободното падане и енергия на удара.

 

Основни характеристики и предимства:

 • Компактен дизайн и малки размери;
 • Никакви кабели и контакти;
 • Лесно се монтира и лесно се прибира (размонтира);
 • Безжичен пренос на данни;
 • Безжичен трансфер на данните;
 • Дълъг живот на батерията (с месеца);
 • Висок капацитет на съхранените данни (32 768 записа с дата и час);
 • Съвместимост на записаните данни с EXCEL или криптиране като PDF файлове;
 • Регулируем интервал на записване на данните от 1 запис на всяка минута до 1 запис на всеки 4 часа.

 

Основни приложения:

 • Шок контрол при превоз на различни продукти;
 • Мониторинг на вибрациите;
 • Температурен контрол при транспорт на медикаменти;
 • Контрол при транспортиране на произведения на изкуството;
 • Контрол на условията при транспортиране на измервателни уреди, електронно оборудване, лабораторни съоръжения и подобни;
 • Търсене на отговорност в случай на повреди във връзка с настъпило застрахователно събитие.

 

Окомплектовка

 

Доставя се батерия и ръководство за работа.

 

USB приемникът и софтуерът се поръчват и закупуват отделно.

 

USB приемникът (RF-to-USB) се свързва към USB порт на компютър и може да приема данните от тракера и всички останали безжични логери на Newsteo. Приемникът се доставя със съответния софтуер и драйвери за Windows. След като драйверът за пръв път бъде инсталиран, USB приемникът се държи като стандартно сменяемо устройство.

 

Софтуерът (RF Monitor Premium) дава възможност за отдалечено конфигуриране и управление на тракера и всички безжични логери на Newsteo. Софтуерът е на разположение на френски, английски, немски, италиански и испански език. Основните характеристики на софтуера и лиценза за него са включени в USB приемника (RF-to-USB). За съвместна работа приемникът и софтуерът трябва да бъдат поставени на един и същ компютър. За да комуникира с логерите, приемникът трябва да е включен към компютъра и компютърът също да е в работен режим. Въпреки това, дори и ако приемникът не е свързан към компютъра, винаги е възможно да са разгледат данните, които вече са били прехвърлени към компютъра и съхранени в базата данни.

 

Цена на USB приемника и софтуера: 540,00 лв. без ДДС

 

Спецификации

Измервани параметри

Шок (ускорение, вибрации) по трите оси

Температура

Шок (ускорение, вибрации) по трите оси

Обхват: -16g … +16g

Точност : ±0,5g

Резолюция: 14 bits – 3.9 mg
Ширина на лентата: 1600 Hz

Температура

Обхват: -40° … 85°C
Точност : ±0.3°C (от-30°C до 70°C) и ±1°C (останалото)
Резолюция : 0.1°C

Интервал на измерване

Регулируем от 1 измерване на минута до 1 измерване на 4 часа

Радио честота

ISM 868 MHz (Европа); 915 MHz (САЩ)

Капацитет на вътрешната памет

32 768 измервания с дата и час (flash memory technology)

Формати на протоколите

Данните са съвместима с EXCEL или криптирани PDF файлове

Захранване

1 литиев тионил батерия, тип C

Защита

IP54

Работни условия

-40°C to +85°C

Автономна работа

6 месеца

Безжичен обхват

40 m в празно пространство

Размери

10 x 56 x 27 mm

Тегло

160g

Видео1

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG