WDSS, Безжична динамична сензорна система

Каталожен № WDSS.
WDSS, Безжична динамична сензорна система
Безжична динамична сензорна система WDSS ( Wireless Dynamics Sensor System) за едновременно измерване на приложената сила, ускорението на тялото и промяна на височината. Безжично предаване на експерименталните данни към компютър с помощта на Bluetooth и Logger Pro софтуер. Обхват на измерване на датчика за сила ±50N, датчика за ускорение ±50 m/s2 (±5 g) и датчика за височина ±300m. Доставя се без софтуера, който се закупува отделно.
Цена: 690,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Тази безжична сензорна система е идеална за много експерименти в областта на физиката и други естествени науки. Системата може да се използва също и за изпълнението на редица конвенционални експерименти, които изискват едновременно акселерометър и сензор за сила .

 

Вграденият сензор за сила е предназначен за директно измерване на силата, действаща върху неговата кука. Сензорът може да се използва за лабораторни и демонстрационни експериментални изследвания във връзка със закона за запазване на инерцията, изучаване колебанията на махало, изучаване на движението на тяло в кръг под действието на гравитацията, измерване на триене при плъзгане и т.н.

 

С вграденият акселерометър може да се определи нормалното, допирателното и общо ускорение на движещ се обект .

 

Устройството може да се използва за дистанционно събиране на данни далеч извън обхвата на Bluetooth. В този случай, показанията на датчика се съхраняват в паметта. Този тип на събиране на данни е перфектен за експерименти в природата, например в увеселителен парк, при скокове с еластично въже и скачане с парашут .

 

Дизайнът на WDSS е специално проектирано за дистанционно събиране на данни в увеселителни паркове и детски площадки. Три акселерометри измерва и записва стойностите на ускорението във всички посоки, а програмата Logger Pro позволява да се изчисли общото ускорение.

 

Сензорът за измерване на височината (алтиметър) може да се използва за идентифициране и регистриране на височината на даден обект.

 

WDSS може да се използва самостоятелно или с един или повече допълнителни WDSS системи, или с други Vernier интерфейси. Самият WDSS не изисква интерфейс, освен ако експериментът не изисква използването на други сензори, които не са включени в самото устройство.

 

Във вградената памет може да съхраняват около 240 000 стойности на експерименталните данни.

 

WDSS системата работи със специализираният софтуер Logger Pro 3, който се закупува отделно (Цена 468,89 лв. без ДДС).

 

Спецификация

Вътрешна памет: 240000 записа

Максимална скорост на записване: 1000 измервания/s

Размери: 12.1 cm × 5.3 cm × 3.9 cm

Тегло: 200 g

Работна сила на тока: 35–50 mA @ DC min 3.2V

Номинален ток на зареждане: @350 mA

DC изход: DC 6V 500mA max

Bluetooth радио честота: прибл. 2.45 GHz (2450 MHz)

Безжичен обхват: до 10 meters (30 ft) без препятствия.

Брой WDSS устройства, които могат да бъдат свързани към един компютър: 7

 

Сензор за сила:

  • Обхват: ±50 N
  • Честотен отговор: 0–100 Hz
  • Резолюция: 0.006 N (<10 N) 0.03 N (>10 N)

Акселерометър (за всяка от трите оси):

  • Обхват: ±50 m/s2 (±5 g)
  • Резолюция: 0.04 m/s2
  • Честотен отговор (max): 100 Hz

Алтиметър:

  • Обхват: ±200 m
  • Резолюция: 1 m
  • Линейност и хистерезис: ±0.1%, max ±0.5% от цялата скала
  • Време за реакция: 0.5 sec

 

Видеоhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG