COG-1, Сонда за разтворен кислород

Каталожен № COG-1.
COG-1, Сонда за разтворен кислород
Сонда за периодични измервания на кислород, разтворен във вода и водни разтвори. Може да се използва за лабораторни и полеви измервания. Сондата се използва главно при измервания на замърсени води от промишлени и битови пречиствателни станции, в контролни станции и т.н. Доставя се с 1 метър кабел и конектор (BNC-50).
Цена: 370,00 лв.без ДДС
Изтегли Запитване Поръчай

Описание

Тази сонда за разтворен кислород има епокси тяло и тефлонова мембрана. Сензорът работи на принципа на галваничната клетка. Той се състои от сребърен катод и цинков анод. Електродите са поставени в контейнер с електролит, който е изолиран от измервания разтвор посредством тефлонова мембрана.

 

След потапяне на сондата във вода, разтвореният кислород прониква през мембраната в електролита и се редуцира върху катода . В същото време на анода протича окислителна реакция с цинка. Полученият електрическият сигнал от клетката при постоянна температура е пряко пропорционална на налягането на разтворения във водата кислород. Благодарение на автоматичната температурна компенсация големината на сигнала не зависи от температурата .

 

Доставя се с 1 метър кабел и конектор (BNC-50).

Спецификация

Обхват на измерване

Във въздуха: 0 ÷ 100 %

Във вода: 0 ÷ 600 %

Във вода: 0 ÷ 60 mg/l

Точност

±1 %

Работни условия

0 ÷ 40°C

Температурна компенсация

Автоматична от 0 до 40°C
(за измервания в mg/l)

Дрейф на сигнала

0.7 % / 24 h

Време за реакция T99

под 1 min

Материал на катода

Сребро

Материал на анода

Цинк

Материал на мембраната

Тефлон

Материал на тялото

PVC

Електролит

KCl 0.5 mol/l

Диаметър на тялото

12.0 ±0.5 mm

Дължина на тялото

120.0mm ±5 mm

Дължина на кабела

1 m

Конектор

BNC-50

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG