PH-BTA, pH-Електрод / сонда

Каталожен № PH-BTA.
PH-BTA, pH-Електрод / сонда
Сензор за измерване на рН. Препоръчва се за средните училища, гимназии, техникуми, колежи и университети. Не може да работи самостоятелно – използва се с интерфейсните устройства LabQuest 2, LabQuest Mini и Go!Link.
Цена: 310,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този рН сензор (рН електрод) се използва точно както бихте го направили с традиционния рН метър. Той обаче притежава допълнителните предимства на автоматизираното събиране на данни, графики, както и анализ на данните. Типичните дейности, които използват рН сензора, включват:

  • Титруване на киселини с основи;
  • Изследвания на различни хранителни киселини и основи;
  • Мониторинг на промяната на рН по време на химични реакции;
  • Измерване на промяната на рН в аквариум в резултат на фотосинтезата;
  • Анализ на качеството на водата в реки и езера

 

рН сензорът не може да работи самостоятелно, а изисква използване на едно от следните интерфейсни устройства:

  • LabQuest 2 - мощен и интуитивен интерфейс - самостоятелно устройство за събиране на данни от над 80 броя различни датчици и сензори. Вградени GPS и акселерометър, безжична връзка през Wi-Fi и Bluetooth. Сензорен екран с възможност за touch и stylus навигация. Доставя се напълно готов за самостоятелна работа, заедно със специализирания Logger Pro софтуер;
  • LabQuest Mini - включва се към компютър през USB порт и е съвместим с повече от 50 броя сензори. Притежава 3 броя аналогови входа и 2 броя цифрови входа. Доставя се със специализиран софтуер - Logger Lite;
  • Go!Link - включва се към компютър през USB порт и е съвместим с 40 броя сензори. Притежава един аналогов вход. Доставя се със специализиран софтуер - Logger Lite.

 

Работата с рН сензора следва следната обща процедура: свързвате рН сензора към интерфейсното устройство, стартирате софтуера за събиране на данни и отчитате резултатите.

 

рН сензорът може да работи със следните видове софтуер:

  • Logger Pro 3 – платен иновативен софтуер за събиране и анализ на данни за Windows и Mac компютри. Софтуерът може да се използва с интерфейсите LabQuest 2, LabQuest Mini или Go!Link.
  • Logger Lite – безплатен базов софтуер за събиране и анализ на данни от интерфейсни устройства LabQuest 2, LabQuest Mini или Go!Link. Предназначен за Windows и Mac компютри.

 

Колибриране на рН сензора:

За много експерименти, калибрирането на рН сензора не е задължително. Всеки сензор преди експедиране се калибрира и тази калибровка се използва по подразбиране от интерфейсното устройство и софтуера. Ако е необходимо калибриране то може да се извърши с помощта на Logger Pro 3 софтуера. Калибрирането с помощта на софтуера е много лесно и отнема само няколко минути.

 

Доставя се заедно с капачка за електрода пълна с разтвор за съхраняване на рН електроди (pH 4/KCl разтвор).

Спецификация

Вид

Запечатано, гел напълнено епоксидна тяло, Ag / AgCl

Диаметър

12 mm

Време за реакция

90% от крайното измерване за 1 секунда

Температурен обхват

5 … 80°C

рН обхват

0 … 14 рН

рН точност

±0,2 рН

Видео1

Видео2

Видео3

Видео4

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG