XY-105W, Влагомерна везна (5mg, 199оС)

Каталожен № XY105W.
XY-105W, Влагомерна везна (5mg, 199оС)
Автоматична влагомерна везна за определяне съдържанието на влага. Обхват на измерване от 0 до 100% влага, повторяемост 5mg/0,005g; проба до 110 g, нагряване от 40 до 199оС. Намира широко приложение във всички области, които се нуждаят от бързо измерване на влагата на медикаменти, зърно, тютюн, химикали, чай, храни, текстил, строителни материали и др. Възможност за съхраняване на 15 програми на тестване. Доставя се заедно с комплект измервателни тарелки, държател на тарелки, захранващ кабел, референтна калибрираща тежест и ръководство за работа.
Цена: 1 660,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Тази влагомерна везна позволява измерване на количеството на водата в различни продукти чрез нагряване на проба от 1g до 110 g с помощта на халогенни лампи до 199°С. Определянето на влагата става чрез изсушаване на пробата до постоянно сухо тегло. Точността на определяне е в границите на 0,005g (5 mg). Резултатите от измерването се показват на голям LCD екран.

 

Влагомерните везни са проектирани да работят в съответствие с принципа на термогравиметрията – влажна проба от измервания материал се подлага на бързо изпаряване на водата (изсушаване) чрез нагряване с инфрачервена светлина до постоянно тегло. В процеса на сушене инструментът измерва непрекъснато и показва количеството на загубената влага (%). Когато сушенето приключи, само с натискане на един бутон на екрана се показва съдържанието на влага, времето за нагряване, текущата температура и режима с настройка на параметрите. Настройките на параметрите на измерването, позволяват:

 • Избор на адрес за съхраняване на даден режим на измерване - инструментът може да съхранява общо 16 бр. режими на тестване, в т.ч. метод за нагряване, режим на спиране, време за тестване и температура на изпитване.
 • Избор и настройка на режима за нагряване - операторът може да избере един от следните три режима:
  • Стандартен режим нагряване - подходящ е за повечето проби. Пробата се нагрява до зададената температура и задържа до автоматичното спиране на тестването (примерно 120оС ще се достигнат за около 4 min)
  • Режим бързо нагряване - този режим е подходящ за проби с по-високо съдържание на влага. Температурата на нагряване ще достигне зададената стойност и ще се задържи до автоматичното изключване. (пример 120оС ще се достигнат за около 1 min)
  • Режим бавно нагряване - този режим е подходящ за продукти с ниско съдържание на влага, за продукти, които образуват коричка при сушене и за лесно запалими продукти. Загряването в този случай става бавно и за по дълго време. Времето за загряване може да се определи от потребителя. (пример 120оС ще се достигнат за около 8 min)
 • Избор и настройка на режима за спиране на измерването - операторът може да избере един от следните три режима:
  • Режим с автоматично спиране - Нагряването на пробата в рамките на определеното време ще спре след като загубата на тегло остава постоянно в границите на по-малко от 2 mg.
  • Режим с ръчно спиране - Нагряването на пробата (тестването) се спира чрез натискане на бутон START/STOP.
  • Режим със спиране след точно определено време - Нагряването на пробата (тестването) спира след точно определено време, което се задава предварително.
 • Избор и настройка на температурата на нагряване - Настройката на температурата на нагряване може да варира в границите 40-199оС (със стъпка от 1оС).
 • Избор и настройка на времето за нагряване - тази настройка е възможна само за режим със спиране след точно определено време (1~99 минути).

 

Основни характеристики и предимства:

 • Минимално количество на пробата: до 1 g
 • Точност: 5 mg / 0,005 g
 • Възможност за съхраняване на 15 програми за сушене
 • Регулируемо време за нагряване от 1 до 99 мин
 • Възможност за задаване на различни режими за нагряване: стандартен, режим за бързо нагряване, режим за бавно нагряване, режими за стоп на нагряването, автоматичен режим
 • Възможност за задаване на различни режими за спиране на анализа: режим с ръчно спиране, режим със спиране по време
 • Функции за калибриране и настройки
 • Голям LCD дисплей с девет мембранни ключове

 

Доставя се заедно с комплект измервателни тарелки, държател на тарелки/проби, захранващ кабел, референтна калибрираща тежест от 100g и ръководство за работа.

 

Спецификация

Предназначение

Определяне на влага

Резолюция на екрана

5 mg / 0,005 g

Диаметър на измервателната тарелка

Ø90

Източник на нагряване

Халогенна лампа

Екран

LCD

Температура на сушене

Програмируема от +40 до +199°C

Време за сушене

Програмируемо от 1 до 99 min

Програми за сушене

15 вида продукти

Обхват

0 … 100 % влага

Захранване

220 V / 50 Hz

Размери

200 x 180 x 380 mm

Гаранция

12 месеца

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG