SAL-BTA, Сензор за соленост

Каталожен № SAL-BTA.
SAL-BTA, Сензор за соленост
Сензор за измерване на общото количество разтворени соли в морета, океани и слабо солена вода. Обхват на измерване от 0 до 50 ppt (0 … 50000 ppm; 0 … 50000 mg/L). Препоръчва се за средните училища, гимназии, техникуми, колежи и университети. Не може да работи самостоятелно – използва се с интерфейсните устройства LabQuest 2, LabQuest Mini и/или Go!Link.
Цена: 255,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този сензор за соленост измерва проводимостта на разтвор с висока йонна концентрация. Солеността е общата сума на всички не-карбонатни соли, разтворени във вода и обикновено се изразява в части на хиляда (1 ppt = 1000 mg/L).

 

Основни характеристики, предимства и области на приложение:

 • сензор за точно измерване на място на солеността в океанската вода.
 • Предоставя отлична възможност обучаващите се бързо да разберат разликата между йонна и молекулярна природата на веществата във воден разтвор.
 • потвърждава пряката връзка между соленост и йонна концентрация във воден разтвор
 • Позволява бързо и точно да се определи солеността на неизвестни проби.
 • Дава възможност за проследяване скоростта на реакции, в която се разтварят йони или солеността варира с времето.
 • Не изисква използването на допълнителни консумативи е реактиви.

 

SAL-BTA сензорът не може да работи самостоятелно, а изисква използване на едно от следните интерфейсни устройства:

 • LabQuest 2 - мощен и интуитивен интерфейс - самостоятелно устройство за събиране на данни от над 70 броя различни датчици и сензори. Вградени GPS и акселерометър, безжична връзка през Wi-Fi и Bluetooth. Сензорен екран с възможност за touch и stylus навигация. Доставя се напълно готов за самостоятелна работа, заедно със специализирания Logger Pro софтуер;
 • LabQuest Mini - включва се към компютър през USB порт и е съвместим с повече от 60 броя сензори. Притежава 3 броя аналогови входа и 2 броя цифрови входа. Доставя се със специализиран софтуер - Logger Lite;
 • Go!Link - включва се към компютър през USB порт и е съвместим с 50 броя сензори. Притежава един аналогов вход. Доставя се със специализиран софтуер - Logger Lite.

 

FLO-BTA сензорът се използва със следните видове софтуер:

 • Logger Pro 3 – платен иновативен софтуер за събиране и анализ на данни за Windows и Mac компютри. Софтуерът може да се използва с интерфейсите LabQuest 2, LabQuest Mini или Go!Link.
 • Logger Lite – безплатен базов софтуер за събиране и анализ на данни от интерфейсни устройства LabQuest 2, LabQuest Mini или Go!Link. Предназначен за Windows и Mac компютри.

 

Доставя се с кабел, конектор за свързване с интерфейсно устройство на Vernie и ръководство за работа.

 

Важно: интерфейсните устройства се поръчват отделно.

 

Спецификация

 

Обхват на измерване

0 … 50 ppt (0 … 50000 ppm)

Точност

±3% от обхвата

Резолюция

0,0012 m/s

Време за реакция

90 % от целия обхват за 10 секунди

Температурна компенсация

Автоматична от 5 до 35оС

Работни условия

от 0 до 80°C

Константа на клетката

10 cm-1

Електрод

Платина

Тяло

Епокси

Размери

Диаметър 12 mm, дължина 150 mm

Соленост

Солеността е мярка за всички соли, разтворени във вода и най-често се изразява в части на хиляда, ppt. В солените и леко-солените води, солеността се обуславя предимно от концентрацията на натриевите (Na+) и хлорните (Cl-) йони. Въпреки в морската вода има и други йони (например, К+, Mg2+, или SO42-), натриевите и хлорните йони представляват около 91% от всички йони. Солеността на морската вода е сравнително постоянен - около 35 промила (ppt).

 

Солеността е от особен интерес за водни обекти, където морската вода се смесва с прясна вода, тъй като водните организми имат различни способности да оцеляват при различни нива на соленост. Много соленоводни организми оцеляват в солеността до 40 промила (ppt), а много сладководни организми не могат да живеят при соленост над 1 промила (ppt).

 

Солеността обикновено се определя чрез измерване на електрическата проводимост на водата. Тъй като повечето аниони в морска вода или солена вода се хлоридни йони, соленост на тези видове вода може да се определя от концентрацията на хлоридите, като се използва следната формула:

 

Соленост (ppt) = 0,0018066 × Cl- (mg/L)

 

Това уравнение не е валидно за прясна вода или физиологичен разтвор с ниска концентрация на соли и хлоридни йони.

Файлове

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG