M1140, Мулти-логер с 4 канала за T и/или RH

Каталожен № M1140.
M1140, Мулти-логер с 4 канала за T и/или RH
Етернет устройство за мониторинг на температура и влажност. Четири канален регистратор на данни, който съчетава основните предимствата на многоканалните преносими и стационарни регистратори на данни. Може да бъде свързан към интернет чрез Ethernet порт. Устройството е оборудвано с 4 входа (конектори) за външна сонди или сигнали. Захранва се от AC адаптер или с акумулаторни батерии с възможност за зареждане. Температурата (-200°C до 600°C) се измери чрез външни сонди тип Pt1000. Влажността се измерва чрез комбинирани сонди за температура (-30°С до 105°С) и влажност (-30°С до 105°С) тип DIGI. Multilogger M1140 се доставя заедно с 3 акумулаторни батерии, захранващ адаптер, стенен държател, USB интерфейсен кабел, заводски сертификат за калибриране и ръководство за работа. Датчиците, сензорите и сондите се поръчват и закупуват отделно.
Цена: 1 360,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този универсален дата логер има четири MiniDIN входа за свързване на външни сонди за температура и влажност. Мултилогерът може да бъде инсталиран за постоянно в Ethernet мрежа или да работи като преносимо устройство. Измерените, записаните и съхранените данни могат да бъдат разглеждане на уеб браузър или изтеглени от устройството на компютър за по-късен анализ.

 

Температурата се измерва чрез външни сонди тип Pt1000 с минидин конектор (серия ххх/M).

 

Температура и относителната влажност се измерва чрез външни сонди с цифров изход тип DigiS/M или DigiL/M. Моделът DigiS/M има с цифров изход и обхват за температура от -10°C до +60°C, а за влажност от 5 до 95% RH. Моделът DigiL/M за температура и относителна влажност има цифров изход и филтър от неръждаема стомана (25 um). Обхват на измерване е от -30°C до 105°C от 0 до 100% RH.

 

Всички сонди са взаимозаменяеми, без калибриране за конкретно устройство независимо от дължината на кабела, който може да бъде 1, 2, 5, 10 или 15 метра.

 

Основни характеристики и предимства:

 • Измерване, обработка и регистрация на температура и влажност.
 • Намиране и съхраняване на минимални и максимални стойности за всеки измерен параметър (от последното им ръчно нулиране).
 • Придобиване на автономно време за запис на измерените стойности, независимо от електрическата мрежа. Записаните стойности могат да бъдат съхранени като отделни проби във времето за запис или като средни/минимални/максимални стойности. Записването може да бъде непрекъснато, или само по време на алармени състояния.
 • Създаване на алармени състояния и извършване на действия (аудио и оптична сигнализация, алармен изходен сигнал, изпращане на съобщения чрез телефонен дайлер и/или различни Ethernet интерфейсни протоколи и т.н.).
 • Он-лайн наблюдение на измерените стойности. Достъп до тези данни чрез интернет.
 • Събиране и обработка на данни в централната база данни.
 • Захранване с батерии (акумулаторни или алкални батерии).
 • Възможност за външно захранване, което може да се използва също така и за зареждане на акумулаторните батерии (външното захранване е необходимо за функционирането на Ethernet интерфейсът).

 

Функции:

До 16 променливи могат да бъдат изчислени от четири свързани сонди / сензори. Това е сумата на измерените и изчислените стойности. Изчислените стойности могат да бъдат допълнителен израз, например на влага (температура на точката на оросяване, абсолютна влажност, специфична влажност, съотношение на смесване, специфична енталпия, др.). Тя може да бъде също и в резултат на вътрешно-канални преобразувания (например разликата от две свързани температурни сонди).

 

Измерените стойности се записват във вътрешната енергонезависима памет. Капацитетът на паметта е до 1 милион записа. Режимът на записване може да бъде не-цикличен (след запълване на паметта, уредът спира измерването и записването) или цикличен (след запълване на паметта най-новите данни се записват върху най-старите).

 

Измерените стойности се показват на екрана, с опция за подсветка и възможност за промяна на размера на дисплея.

 

Захранване:

Мулти-логерът може да се захранва от AC адаптер или с акумулаторни батерии с възможност за зареждане. Батериите са винаги част на устройството (могат да се използват и стандартни алкални батерии АА).

 

При използване на AC адаптера, батериите осигуряват операции по архивиране и осигуряват запис и измерване по време на прекъсване на електрозахранването. Благодарение на Ethernet изхода, устройството информира за загуба на захранване чрез имейл съобщение.

 

Аларми:

Възможно е да се определят две независими алармени граници за всеки канал - измерена или изчислена стойност.

 

Алармените състояния могат да се сигнализират акустично (вградена аларма), оптично, изпращане на съобщения по електронна поща или с външно алармено устройство (сирена, лампа, др.). Аларменият изход е за свързване на външен аудио или визуална аларма.

 

Комуникация:

За да комуникира с PC и други системи, устройството е снабдено с USB порт (разположен отстрани на устройството), RS232 порт и Ethernet порт. USB конекторът може да се използва и за зареждане на акумулаторните батерии.

 

Ethernet интерфейсът позволява:

·         изпращане на електронна поща при алармени ситуации (излизане извън позволените граници и обратно влизане в разрешените граници на даден параметър)

·         използване на DATALINK за показване на текущите стойности или сваляне на записаните в паметта стойности (Comet Database софтуер за РС). Софтуерът Comet Database съдържа много полезни инструменти за анализ на данни - графики, таблици, статистики и т.н.

·         проста безжична комуникация с Wi-Fi рутер TP-LINK

·         използване на приложения на трети страни, за да четат действително измерените стойности с помощта на SNMPv1 и XML протоколите

·         разглеждане на текущите измерени стойности чрез използване на уеб браузър

 

Софтуер:

Преди пускането в действие, Multilogger М1140 трябва да бъде конфигуриран в съответствие със свързаните сонди и изискванията на измерването. Тези настройки могат да се извършат само с компютър, на който е инсталиран софтуерът Comet Vision. Софтуерът е на разположение за инсталиране от страницата на Комет www.cometsystem.cz. Стартирайте инсталатора и следвайте инструкциите. Ако сте закупили лиценз за пълната версия, трябва да се регистрирате. Препоръчителната конфигурация е 1 GHz процесор, RAM 2 GB, Windows 7 или следващ и Net framework версия . Минималната конфигурация е 1 GHz процесор, RAM 1 GB, Windows XP пакет 2 е Net framework версия 4.

 

Области на прилагане:

 • Мониторинг на сървърни помещения - контрол на температурата/влажността на сървърни помещения, SNMP мониторинг, предупреждение по електронна поща и Syslog
 • Управление на HVAC – наблюдение на температура / влажност на сградите, исторически данни за Comet Database, предупреждение по електронна поща или SMS
 • Складове – мониторинг на температура / влажност при съхранението, историческите данни за Comet Database
 • Музеи, архиви, галерии – контрол на температура / влажност в помещения, където се съхраняват стари ценни документи, историческите данни за Comet Database и сигнализиране чрез имейл или SMS
 • Производство - контрол на температурата / влажност за хранително-вкусовата промишленост, фармацевтичната промишленост, космическа индустрия и т.н.
 • Климатични стаи – алармиране при повишаване на температура при охлаждане на вина, предупреждение по електронна поща

 Multilogger M1140 се доставя заедно с 3 акумулаторни батерии, захранващ адаптер, стенен държател, USB интерфейсен кабел, заводски сертификат за калибриране и ръководство за работа.


Датчиците, сензорите и сондите се поръчват и закупуват отделно.

Спецификация

Измервани параметри

Температура и относителна влажност

Изчислявани параметри

точка на оросяване, абсолютна влажност, специфична влажност, съотношение на смесване, специфична енталпия

Обхват на измерване

Зависи от включените сонди

Работни условия

-10 ~ +60°C / 5% ~ 85%RH, без конденз

Температурна компенсация на влажността

В целия температурен интервал

Интервали на измерване и записване

От 1s до 24 часа

Мерни единици за температурата

градус Celsius или Fahrenheit

Капацитет на паметта

1 000 000 записа (не-цикличен режим), 600 000 записа (цикличен режим)

IP защита

IP20

Комуникационен интерфейс

Ethernet, USB, RS232

Етернет комуникационни протоколи

WWW, SNMPv1, XML, DATALINK

Алармени протоколи

E-Mail

Настройки

Comet Vision, WWW configuration

Захранване

AC адаптер 230Vac/5Vdc (необходим за Ethernet интерфейса)

NiMH акумулаторни батерии 3x 1.2V AA или алкални батерии 3x 1.5V AA (при работа на терен)

Размери

178 x 95 x 37mm (W x H x D)

Тегло

 

Измервателни сонди за температура и влажност

Влажността може да бъде измерена чрез комбинирана сонда за температура и влажност тип DIGI в температурния обхват от -30°C до +105°C, а влажността от 0 до 100% RH.

 

Сондите могат лесно да се включвани и сменяни, без да е необходимо да се коригира компенсацията за дължината на кабела. Сондите могат да се доставят с дължини от 1, 2, 5, 10, 15 метра. Всички сонди DIGI се доставят със сертификат за калибриране.

 

Измерените стойности се превръщат и в друга мерни единици и интерпретации на влажността: температура на точката на оросяване, абсолютна влажност, специфична влажност, съотношение на смесване и специфична енталпия.

Сонди за температура и влажност тип DIGIL/M

Описание

Цена, EUR без ДДС

1.       

DIGIL/M

Сонда за температура и относителна влажност без кабел,

с цифров изход и филтър от неръждаема стоманена мрежа (25 μm).

Обхват на измерване:

·        Температура: от -30°C до +105°C.

·        Относителна влажност: 0 до 100% RH.

Доставя се заедно с мини DIN конектор и заводски сертификат за калибриране.

75,00 €

2.       

DIGIL/M-1

Сонда за температура и относителна влажност с кабел 1 m,

с цифров изход и филтър от неръждаема стоманена мрежа (25 μm).

Обхват на измерване:

·        Температура: от -30°C до +105°C.

·        Относителна влажност: 0 до 100% RH.

Доставя се заедно с кабел 1 m и заводски сертификат за калибриране.

79,00 €

3.       

DIGIL/M-2

Сонда за температура и относителна влажност с кабел 2 m,

с цифров изход и филтър от неръждаема стоманена мрежа (25 μm).

Обхват на измерване:

·        Температура: от -30°C до +105°C.

·        Относителна влажност: 0 до 100% RH.

Доставя се заедно с кабел 2 m1 мини DIN конектор и заводски сертификат за калибриране.

83,00 €

4.       

DIGIL/M-5

Сонда за температура и относителна влажност с кабел 5 m,

с цифров изход и филтър от неръждаема стоманена мрежа (25 μm).

Обхват на измерване:

·        Температура: от -30°C до +105°C.

·        Относителна влажност: 0 до 100% RH.

Доставя се заедно с кабел 5 m, мини DIN конектор и заводски сертификат за калибриране.

95,00 €

5.       

DIGIL/M-10

Сонда за температура и относителна влажност с кабел 10 m,

с цифров изход и филтър от неръждаема стоманена мрежа (25 μm).

Обхват на измерване:

·        Температура: от -30°C до +105°C.

·        Относителна влажност: 0 до 100% RH.

Доставя се заедно с кабел 10 m, мини DIN конектор и заводски сертификат за калибриране.

115,00 €

6.       

DIGIL/M-15

Сонда за температура и относителна влажност с кабел 15 m,

с цифров изход и филтър от неръждаема стоманена мрежа (25 μm).

Обхват на измерване:

·        Температура: от -30°C до +105°C.

·        Относителна влажност: 0 до 100% RH.

Доставя се заедно с кабел 15 m, мини DIN конектор и заводски сертификат за калибриране.

135,00 €

Сонди за температура и влажност тип DIGIS/M

Описание

Цена, EUR без ДДС

1.       

DIGIS/M

Сонда за температура и относителна влажност без кабел,

с цифров изход и предпазен филтър.

Обхват на измерване:

·        Температура: от -10°C до +60°C.

·        Относителна влажност: 5 до 95% RH.

Доставя се заедно с мини DIN конектор и заводски сертификат за калибриране.

64,00 €

2.       

DIGIS/M-1

Сонда за температура и относителна влажност с кабел 1 m,

с цифров изход и предпазен филтър.

Обхват на измерване:

·        Температура: от -10°C до +60°C.

·        Относителна влажност: 5 до 95% RH.

Доставя се заедно с мини DIN конектор, кабел 1 m и заводски сертификат за калибриране.

68,00 €

3.       

DIGIS/M-2

Сонда за температура и относителна влажност с кабел 2 m,

с цифров изход и предпазен филтър.

Обхват на измерване:

·        Температура: от -10°C до +60°C.

·        Относителна влажност: 5 до 95% RH.

Доставя се заедно с мини DIN конектор, кабел 2 m и заводски сертификат за калибриране.

72,00 €

4.       

DIGIS/M-5

Сонда за температура и относителна влажност с кабел 5 m,

с цифров изход и предпазен филтър.

Обхват на измерване:

·        Температура: от -10°C до +60°C.

·        Относителна влажност: 5 до 95% RH.

Доставя се заедно с мини DIN конектор, кабел 5 m и заводски сертификат за калибриране.

84,00 €

5.       

DIGIS/M-10

Сонда за температура и относителна влажност с кабел 10 m,

с цифров изход и предпазен филтър.

Обхват на измерване:

·        Температура: от -10°C до +60°C.

·        Относителна влажност: 5 до 95% RH.

Доставя се заедно с мини DIN конектор, кабел 10 m и заводски сертификат за калибриране.

104,00 €

6.       

DIGIS/M-15

Сонда за температура и относителна влажност с кабел 15 m,

с цифров изход и предпазен филтър.

Обхват на измерване:

·        Температура: от -10°C до +60°C.

·        Относителна влажност: 5 до 95% RH.

Доставя се заедно с мини DIN конектор, кабел 15 m и заводски сертификат за калибриране.

124,00 €

Ултра тънки сонди за температура и влажност тип DIGIH/M

Описание

Цена, EUR без ДДС

1.       

DIGIH/M-1

Ултра тънка цифрова сонда (Ø11 mm) за температура и относителна влажност с кабел 1,

Обхват на измерване:

·        Температура: от -10°C до +60°C.

·        Относителна влажност: 0 до 100% RH.

Доставя се заедно с мини DIN конектор, кабел 1 m и заводски сертификат за калибриране.

79,00 €

2.       

DIGIH/M-2

Ултра тънка цифрова сонда (Ø11 mm) за температура и относителна влажност с кабел 2,

Обхват на измерване:

·        Температура: от -10°C до +60°C.

·        Относителна влажност: 0 до 100% RH.

Доставя се заедно с мини DIN конектор, кабел 2 m и заводски сертификат за калибриране.

83,00 €

3.       

DIGIH/M-5

Ултра тънка цифрова сонда (Ø11 mm) за температура и относителна влажност с кабел 5,

Обхват на измерване:

·        Температура: от -10°C до +60°C.

·        Относителна влажност: 0 до 100% RH.

Доставя се заедно с мини DIN конектор, кабел 5 m и заводски сертификат за калибриране.

95,00 €

Файлове

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG