М1220, Мулти-логер с 2 входа за T и/или RH и 2 входа за T (K)

Каталожен № М1220.
М1220, Мулти-логер с 2 входа за T и/или RH и 2 входа за T (K)
Четири канален регистратор на данни за стационарна и преносима употреба. Два входа за свързване на външни сонди за температура (Pt1000) или температура и влажност (DIGI) и два входа а термодвойки тип К, J, S, В, T, N. Може да бъде свързан към интернет чрез Ethernet порт. Захранва се от AC адаптер или с акумулаторни батерии с възможност за зареждане. Доставя се заедно с 3 акумулаторни батерии, захранващ адаптер, стенен държател, USB интерфейсен кабел, заводски сертификат за калибриране и ръководство за работа.
Цена: 1 360,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този универсален дата логер има:

 • два мини-дин конектора за свързване на външни сонди за температура или температура и влажност.
 • два мини-конектора за свързване на термодвойки тип тип К, J, S, В, T, N

 

Към мини-дин конекторите могат да бъдат външни температурни сонди тип Pt1000 (-200°C до 600°C) или термо-хигро сонди тип Digi. Диги моделът DigiS/M има с цифров изход и обхват от -10°C до +60°C за температурата и от 5 до 95% RH за влажността. Моделът DigiL/M е с обхват на измерване е от -30°C до 105°C и от 0 до 100% RH.

 

Два входа за термодвойки тип К, J, S, В, T, N могат да измерват температурата в границите от -200°С до 1800°С. Свързването на термодвойките става през универсален некомпенсиран мини-конектор за термодвойки. Компенсация на студената температурна връзка се извършва чрез измерване на температурата вътре в устройството в зоната между входните конектори. Входовете не са галванично изолирани една от друга, нито от други сигнали, свързани с устройството.

 

Мултилогерът може да бъде инсталиран за постоянно в Ethernet мрежа или да работи като преносимо устройство. Измерените, записаните и съхранените данни могат да бъдат разглеждане на уеб браузър или изтеглени от устройството на компютър за по-късен анализ.

 

Основни характеристики и предимства:

 • Измерване, обработка и регистрация на температура или температура и влажност.
 • Намиране и съхраняване на минимални и максимални стойности за всеки измерен параметър (от последното им ръчно нулиране).
 • Придобиване на автономно време за запис на измерените стойности, независимо от електрическата мрежа. Записаните стойности могат да бъдат съхранени като отделни проби във времето за запис или като средни/минимални/максимални стойности. Записването може да бъде непрекъснато, или само по време на алармени състояния.
 • Създаване на алармени състояния и извършване на действия (аудио и оптична сигнализация, алармен изходен сигнал, изпращане на съобщения чрез телефонен дайлер и/или различни Ethernet интерфейсни протоколи и т.н.).
 • Он-лайн наблюдение на измерените стойности. Достъп до тези данни чрез интернет.
 • Събиране и обработка на данни в централната база данни.
 • Захранване с батерии (акумулаторни или алкални батерии).
 • Възможност за външно захранване, което може да се използва също така и за зареждане на акумулаторните батерии (външното захранване е необходимо за функционирането на Ethernet интерфейсът).

 

Функции:

Измерените стойности се записват във вътрешната енергонезависима памет. Капацитетът на паметта е до 1 милион записа. Режимът на записване може да бъде не-цикличен (след запълване на паметта, уредът спира измерването и записването) или цикличен (след запълване на паметта най-новите данни се записват върху най-старите).

 

Измерените стойности се показват на екрана, с опция за подсветка и възможност за промяна на размера на дисплея.

 

Захранване:

Мулти-логерът може да се захранва от AC адаптер или с акумулаторни батерии с възможност за зареждане. Батериите са винаги част на устройството (могат да се използват и стандартни алкални батерии АА).

 

При използване на AC адаптера, батериите осигуряват операции по архивиране и осигуряват запис и измерване по време на прекъсване на електрозахранването. Благодарение на Ethernet изхода, устройството информира за загуба на захранване чрез имейл съобщение.

 

Аларми:

Възможно е да се определят две независими алармени граници за всеки канал - измерена или изчислена стойност.

 

Алармените състояния могат да се сигнализират акустично (вградена аларма), оптично, изпращане на съобщения по електронна поща или с външно алармено устройство (сирена, лампа, др.). Аларменият изход е за свързване на външен аудио или визуална аларма.

 

Комуникация:

За да комуникира с PC и други системи, устройството е снабдено с USB порт (разположен отстрани на устройството), RS232 порт и Ethernet порт. USB конекторът може да се използва и за зареждане на акумулаторните батерии.

 

Ethernet интерфейсът позволява:

·         изпращане на електронна поща при алармени ситуации (излизане извън позволените граници и обратно влизане в разрешените граници на даден параметър)

·         използване на DATALINK за показване на текущите стойности или сваляне на записаните в паметта стойности (Comet Database софтуер за РС). Софтуерът Comet Database съдържа много полезни инструменти за анализ на данни - графики, таблици, статистики и т.н.

·         проста безжична комуникация с Wi-Fi рутер TP-LINK

·         използване на приложения на трети страни, за да четат действително измерените стойности с помощта на SNMPv1 и XML протоколите

·         разглеждане на текущите измерени стойности чрез използване на уеб браузър

 

Софтуер:

Преди пускането в действие, Multilogger М1140 трябва да бъде конфигуриран в съответствие със свързаните сонди и изискванията на измерването. Тези настройки могат да се извършат само с компютър, на който е инсталиран софтуерът Comet Vision. Софтуерът е на разположение за инсталиране от страницата на Комет www.cometsystem.cz. Стартирайте инсталатора и следвайте инструкциите. Ако сте закупили лиценз за пълната версия, трябва да се регистрирате. Препоръчителната конфигурация е 1 GHz процесор, RAM 2 GB, Windows 7 или следващ и Net framework версия . Минималната конфигурация е 1 GHz процесор, RAM 1 GB, Windows XP пакет 2 е Net framework версия 4.

 

Области на прилагане:

 • Мониторинг на сървърни помещения - контрол на температурата/влажността на сървърни помещения, SNMP мониторинг, предупреждение по електронна поща и Syslog
 • Управление на HVAC – наблюдение на температура / влажност на сградите, исторически данни за Comet Database, предупреждение по електронна поща или SMS
 • Складове – мониторинг на температура / влажност при съхранението, историческите данни за Comet Database
 • Музеи, архиви, галерии – контрол на температура / влажност в помещения, където се съхраняват стари ценни документи, историческите данни за Comet Database и сигнализиране чрез имейл или SMS
 • Производство - контрол на температурата / влажност за хранително-вкусовата промишленост, фармацевтичната промишленост, космическа индустрия и т.н.
 • Климатични стаи – алармиране при повишаване на температура при охлаждане на вина, предупреждение по електронна поща

 

Multilogger M1220 се доставя заедно с 3 акумулаторни батерии, захранващ адаптер, стенен държател, USB интерфейсен кабел, заводски сертификат за калибриране и ръководство за работа

 

Спецификация

 

Измервани параметри

Температура; температура и относителна влажност

Обхват на измерване

Зависи от включените сонди

Работни условия

-10 ~ +60°C / 5% ~ 85%RH, без конденз

Температурна компенсация на влажността

В целия температурен интервал

Интервали на измерване и записване

От 1s до 24 часа

Мерни единици за температурата

градус Celsius или Fahrenheit

Капацитет на паметта

1 000 000 записа (не-цикличен режим), 600 000 записа (цикличен режим)

IP защита

IP20

Комуникационен интерфейс

Ethernet, USB, RS232

Етернет комуникационни протоколи

WWW, SNMPv1, XML, DATALINK

Алармени протоколи

E-Mail

Настройки

Comet Vision, WWW configuration

Захранване

AC адаптер 230Vac/5Vdc (необходим за Ethernet интерфейса)

NiMH акумулаторни батерии 3x 1.2V AA или алкални батерии 3x 1.5V AA (при работа на терен)

Размери

178 x 95 x 37mm (W x H x D)

Файлове

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/http://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/http://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/proges-plushttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipment
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG