M1300, Мулти-логер с четири терминала

Каталожен № M1300.
M1300, Мулти-логер с четири терминала
Мулти-функционален регистратор на данни за стационарна и преносима употреба. Четири терминала за включване на устройства за две гранични състояния (машина включена/изключена; врата отворена/затворена; и т.н.), устройства с импулсен изход (водомери, броячи на детайли върху производствена линия, и т.н.) или датчици за физични величини с изход за напрежение 0-10 V (0-5V, 0-1V) или изход за ток 0-20 mA (4 - 20 mA). Може да бъде свързан към интернет чрез Ethernet порт. Захранва се от AC адаптер или с акумулаторни батерии с възможност за зареждане. Доставя се заедно с 3 акумулаторни батерии, захранващ адаптер, стенен държател, USB интерфейсен кабел, заводски сертификат за калибриране и ръководство за работа.
Цена: 1 325,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този универсален дата логер (M1300) има четири терминала за включване на:

 • Устройства за две гранични състояния (машина включена/изключена; врата отворена/затворена; и т.н.)
 • Устройства с импулсен изход (водомери, броячи на детайли върху производствена линия, и т.н.)
 • Датчици за физични величини с изход за напрежение 0-10 V (0-5V, 0-1V) или изход за ток 0-20 mA (4 - 20 mA)

 

Импулсните сигнали от водомери, газомери или от производствени линии могат да се отчитат само през вход № 4. Отчитането може да бъде не само в абсолютни единици, но и в относителни, например брой на импулсите за определен интервал от време.

 

Универсалният терминал може да бъде свързан със сензори за измерване на физични величини с изходен ток от 0-20 mA (4-20 mA) или изходно напрежение 0-10V (0-5V, 0-1V). Тези сензори трябва да се захранват от външен източник.

 

Всички входове са оборудвани с два сменяема клемореда с четири жици. Входовете не са галванично изолирани един от друг и от други сигнали.

 

Мултилогерът не предоставя подходящо захранване за свързаните датчици. Тази ситуация трябва да бъде решен от допълнителен източник на захранване.

 

Мултилогерът може да бъде инсталиран за постоянно в Ethernet мрежа или да работи като преносимо устройство. Измерените, записаните и съхранените данни могат да бъдат разглеждане на уеб браузър или изтеглени от устройството на компютър за по-късен анализ.

 

Основни характеристики и предимства:

 • Измерване, обработка и регистрация на различни физични параметри.
 • Намиране и съхраняване на минимални и максимални стойности за всеки измерен параметър (от последното им ръчно нулиране).
 • Придобиване на автономно време за запис на измерените стойности, независимо от електрическата мрежа. Записаните стойности могат да бъдат съхранени като отделни проби във времето за запис или като средни/минимални/максимални стойности. Записването може да бъде непрекъснато, или само по време на алармени състояния.
 • Създаване на алармени състояния и извършване на действия (аудио и оптична сигнализация, алармен изходен сигнал, изпращане на съобщения чрез телефонен дайлер и/или различни Ethernet интерфейсни протоколи и т.н.).
 • Он-лайн наблюдение на измерените стойности. Достъп до тези данни чрез интернет.
 • Събиране и обработка на данни в централната база данни.
 • Захранване с батерии (акумулаторни или алкални батерии).
 • Възможност за външно захранване, което може да се използва също така и за зареждане на акумулаторните батерии (външното захранване е необходимо за функционирането на Ethernet интерфейсът).

 

Функции:

Измерените стойности се записват във вътрешната енергонезависима памет. Капацитетът на паметта е до 1 милион записа. Режимът на записване може да бъде не-цикличен (след запълване на паметта, уредът спира измерването и записването) или цикличен (след запълване на паметта най-новите данни се записват върху най-старите).

 

Измерените стойности се показват на екрана, с опция за подсветка и възможност за промяна на размера на дисплея.

 

Захранване:

Мулти-логерът може да се захранва от AC адаптер или с акумулаторни батерии с възможност за зареждане. Батериите са винаги част на устройството (могат да се използват и стандартни алкални батерии АА).

 

При използване на AC адаптера, батериите осигуряват операции по архивиране и осигуряват запис и измерване по време на прекъсване на електрозахранването. Благодарение на Ethernet изхода, устройството информира за загуба на захранване чрез имейл съобщение.

 

Аларми:

Възможно е да се определят две независими алармени граници за всеки канал - измерена или изчислена стойност.

 

Алармените състояния могат да се сигнализират акустично (вградена аларма), оптично, изпращане на съобщения по електронна поща или с външно алармено устройство (сирена, лампа, др.). Аларменият изход е за свързване на външен аудио или визуална аларма.

 

Комуникация:

За да комуникира с PC и други системи, устройството е снабдено с USB порт (разположен отстрани на устройството), RS232 порт и Ethernet порт. USB конекторът може да се използва и за зареждане на акумулаторните батерии.

 

Ethernet интерфейсът позволява:

·        изпращане на електронна поща при алармени ситуации (излизане извън позволените граници и обратно влизане в разрешените граници на даден параметър)

·        използване на DATALINK за показване на текущите стойности или сваляне на записаните в паметта стойности (Comet Database софтуер за РС). Софтуерът Comet Database съдържа много полезни инструменти за анализ на данни - графики, таблици, статистики и т.н.

·        проста безжична комуникация с Wi-Fi рутер TP-LINK

·        използване на приложения на трети страни, за да четат действително измерените стойности с помощта на SNMPv1 и XML протоколите

·        разглеждане на текущите измерени стойности чрез използване на уеб браузър

 

Софтуер:

Преди пускането в действие, Multilogger М1140 трябва да бъде конфигуриран в съответствие със свързаните сонди и изискванията на измерването. Тези настройки могат да се извършат само с компютър, на който е инсталиран софтуерът Comet Vision. Софтуерът е на разположение за инсталиране от страницата на Комет www.cometsystem.cz. Стартирайте инсталатора и следвайте инструкциите. Ако сте закупили лиценз за пълната версия, трябва да се регистрирате. Препоръчителната конфигурация е 1 GHz процесор, RAM 2 GB, Windows 7 или следващ и Net framework версия . Минималната конфигурация е 1 GHz процесор, RAM 1 GB, Windows XP пакет 2 е Net framework версия 4.

 

Области на прилагане:

 • Мониторинг на сървърни помещения - контрол на температурата/влажността на сървърни помещения, SNMP мониторинг, предупреждение по електронна поща и Syslog
 • Управление на HVAC – наблюдение на температура / влажност на сградите, исторически данни за Comet Database, предупреждение по електронна поща или SMS
 • Складове – мониторинг на температура / влажност при съхранението, историческите данни за Comet Database
 • Музеи, архиви, галерии – контрол на температура / влажност в помещения, където се съхраняват стари ценни документи, историческите данни за Comet Database и сигнализиране чрез имейл или SMS
 • Производство - контрол на температурата / влажност за хранително-вкусовата промишленост, фармацевтичната промишленост, космическа индустрия и т.н.
 • Климатични стаи – алармиране при повишаване на температура при охлаждане на вина, предупреждение по електронна поща

 

Multilogger M1300 се доставя заедно с 3 акумулаторни батерии, захранващ адаптер, стенен държател, USB интерфейсен кабел, софтуер, заводски сертификат за калибриране и ръководство за работа

 

 

Спецификация

Измервани параметри

Ток

Волтаж

Сигнал с две състояния

Импулси

Постоянен ток

Диапазон на измерване от 0 до 20 mA

Точност ± 20 µA

Разделителна способност по-добра от 0,1 µA

Постоянно напрежение

Диапазон на измерване 0 до 10 V

Точност ± 10 mV

Разделителна способност по-добра от 100 µV

Двоичен сигнал

Входно напрежение за ниво "включено" / <0,4 V /> 2 V

Минимално / максимално входно напрежение 0 V / + 30 V DC

Импеданс на „включеното“ / <10 kOhm /> 300 kOhm

Импулси

Обхват на брояча 24 бита (16 777 215)

Максимална входна честота 200 Hz

Работни условия

-10 ~ +60°C / 5% ~ 85%RH, без конденз

Температурна компенсация на влажността

В целия температурен интервал

Интервали на измерване и записване

От 1s до 24 часа

Мерни единици за температурата

градус Celsius или Fahrenheit

Капацитет на паметта

1 000 000 записа (не-цикличен режим), 600 000 записа (цикличен режим)

IP защита

IP20

Комуникационен интерфейс

Ethernet, USB, RS232

Етернет комуникационни протоколи

WWW, SNMPv1, XML, DATALINK

Алармени протоколи

E-Mail

Настройки

Comet Vision, WWW configuration

Захранване

AC адаптер 230Vac/5Vdc (необходим за Ethernet интерфейса)

NiMH акумулаторни батерии 3x 1.2V AA
или алкални батерии 3x 1.5V AA (при работа на терен)

Размери

178 x 95 x 37mm (W x H x D)

Файлове

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/http://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/http://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/proges-plushttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipment
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG