UVB-BTA, UVB Сензор

Каталожен № UVB-BTA.
UVB-BTA, UVB Сензор
Сензора за ултравиолетова светлина, UVB радиация (прибл. 290-320 nm). Сензорът за UVB се препоръчва за експерименти, които използват UV лампи и слънчева светлина. Изисква съвместим интерфейс и софтуер за събиране на данни. Съвместими интерфейси са LabQuest 2, LabQuest Mini, Go Wireless® Link, Go!Link. Доставя се заедно с вграден светлинен дифузер и ръководство за употреба. Интерфейсите и софтуерът се продават отделно.
Цена: 370,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Както е известно лъчите с дължина на вълната 320-400 nm обикновено се наричат UVA лъчи, 280-320 nm се наричат UVB лъчи, а дължините на вълните по-къси от 280 nm попаднат в UVC спектъра.

 

UVB излъчването предизвиква зачервяване на кожата (еритема), катаракт и рак на кожата. UVA може да предизвика тези ефекти върху човешката кожа, но в по-малка степен. Обикновено се счита, че UVB радиацията е основната опасност за хората, но все по-често се установява, че и UVA предизвиква забавено, но значимо, увреждане на кожата и очите.

 

UVB-BTA сензорът е ултравиолетов светлинен сензор, който реагира предимно на UVB радиация (приблизително от 290 до 320 нанометра). Той е идеален за опити с UV лампи и слънчева светлина.

 

Сензорът не може да работи самостоятелно - изисква интерфейсите LabQuest 2, LabQuest Mini, Go Wireless® Link, Go!Link

 

Препоръчва се за висшите и средните училища. С него могат да се провеждат експерименти, които използват UV лампа. Сензорът включва вграден дифузьор, което го прави по-малко чувствителни към ориентацията на сензора.

 

Доставя се заедно с вграден светлинен дифузер и ръководство за употреба.

 

Спецификация

 

UV пикова чувствителност

един волт за 204mW/m2 при 315 nm

Дължина на вълната

от 290 до 320 nm

Размери

дължина 21 cm и диаметър 2 cm

Резолюция

0,25 mW/m2

Време за отговор

около 2 секунди, за да се достигне 95% от крайното измерване

Видео1

Видео2

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG