BM31, Индикатор за влага на материали

Каталожен № 3510205031.
BM31, Индикатор за влага на материали
Преносим уред за бързо без разрушителна индикация на разпределение на влага в райони близко до повърхността на различни материали. Дълбочина на проникване на 5 до 40 мм. Идеално средство за локализиране на влагата, включително показване на минимална и максимална влажна зона. Допълнителна функция за задържане на текущо измерената стойност, осветен дисплей и автоматично изключване. Доставя се заедно с батерии и ръководство.
Цена: 245,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този влагомер измерва влагата на различни материали съгласно принципа на диелектричната проводимост. По време на измерването се определя диелектричната константа на измервания обект.

 

Моля обърнете внимание на следното:

       Резултатите от измерването са само за да бъдат използвани като отправна точка за груба ориентация.

       Показаните измерени стойности са така наречените относителни цифрени стойности в диапазона от 0 до 100. Те не показват влагата в масови % или обемни %.

  • Измерената стойност може да бъде изчислена от измерената диелектрична константа на измервания материал. Сухият въздух има постоянна диелектрична константа равна на 1, а водата - 80. Следователно, по-влажните материали ще показват по-висока измерена стойност.

       Друга важна променлива, влияещ върху измерената стойност е обемната плътност на материала. Колкото е по-висока плътността в насипно състояние, толкова измерената стойност ще бъде по-висока.

       Дълбочината на проникване на измервателния сигнал зависи от обемната плътност на материала и неговата влага и се движи от 5 до 40 mm.

 

BM31 е електронен индикатор чрез използването на които човек може бързо и лесно да открие в влага в близост до повърхността на различни материали и експедитивно да определи мястото на влажните области в стена, пода и тавана.

 

Благодарение на диелектричния метод за измерване, намирането на влагата се извършва по абсолютно безразрушителен начин.

 

BM31 е готов за незабавна употреба, само след натискането на един бутон, като показва на потребителя освен влагата в относителни единици, допълнително минималните и максимални стойности. Освен това измерената стойност може да се задържа върху екрана чрез функцията HOLD.

 

С BM31 e не само възможно бързо да се намерят различните стойности на влагата в материалите, но също така е особено подходящ за предварителна проверка на готовността на строителните материали "за покриване с дървени и други покрития“.

 

Основни характеристики и предимства:

       Бързо и без разрешително откриване на профила на дистрибуции на влагата в близост до повърхностни зони на различни материали

       Полезно средство за предварителна проверка за строителн-монтажни измервания

       Функция за максимална или минимална стойност и функция задържане

       Автоматично тестване на функциите и батериите

       Готов за незабавна употреба

       Отлично съотношение качество-цена

       Осветен дисплей

       Автоматично изключване

 

Спецификация

 

Метод на измерване

Диелектрична проводимост

Обхват на измерване

0 … 100 относителни единици

Резолюция

1 относителна единици

Дълбочина на проникване

От 5 до 40 mm

Работни условия

0 ~ 40 °C

Захранване

1 x 9 V батерии

Функции

Автоматично изключване след 30 секунди

Размери

190 х 55 х 32 mm

Тегло

190 g (заедно с батериите)

Гаранция

12 месеца

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG