GMK 100, Влагомер за дърво и строителни материали

Каталожен № 600105.
GMK 100, Влагомер за дърво и строителни материали
Преносим влагомер за измерване на влагата на дървени и строителни материали с плоска повърхност. Измерването може да се извършва чрез сканиране на дълбочина на материала на две избираеми дълбочини: 10 mm или 25 mm. Измерената влага може да се отчете спрямо сухото тегло (влага, % u) или спрямо мокро състояние (съдържание на вода, % w). Намира приложение при дърво и дървени материали, бетон, подови замазки, мазилка и т.н. Доставя се заедно с батерия и ръководство за работа.
Цена: 350,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този преносим измервателен уред измерва директно влагата на дървени и строителни материали. Измерването може да се извършва чрез сканиране на материала на две избираеми чрез бутон дълбочини: 10 mm или 25 mm. Измерената влага може да се отчете спрямо сухото тегло (влага, % u) или влага спрямо мокро състояние (съдържание на вода, % w).

 

Измерването е лесно и бързо: избирате дълбочината на сканиране (10 или 25 mm), избирате вида на материала (около 20 вида), поставяте влагомера върху плоския материал и отчитате влагата върху екрана.

 

Видът на дървените материали се определя според тяхната плътност от 450 до 1000 g/m3 с интервали през 50 g/m3, а на строителните материали според техния вид (бетон, цимент, гипс, вар и пр.).

 

Влажността се измерва с измервателен сензор (плоча) на гърба на устройството. Със странично монтиран превключвател дълбочината на измерване може да се променя на 10 или 25 mm. С помощта на тази функция лесно могат да се определи дали материалът все още съхне или влагата вече е само на повърхността на материала.

 

Една допълнителна функция - хистограма с 6 стъпки позволява материалът да се определи бързо ката „сух“, „влажен“ или „мокър". Тази оценка е приблизителна и зависи от вида на измервания материал.

 

Основни характеристики и предимство:

  • Измерва влага на дървени и строителни материали
  • Използва безразрушителен капацитивен метод
  • Показва измерената влага спрямо сухо (% u) или мокро тегло (% w)
  • Акустичен и визуален „рейтинг“ на измерената влага (шест степенна хистограма)
  • Около 20 специални характеристики за дърво и строителни материали
  • Две различни дълбочини за измерване (сканиране) (10 mm и 25 mm)
  • Екран със задно осветяване.

 

Доставя се заедно с батерия и ръководство за работа. Допълнително може да бъде поръчан с протокол от калибриране (цена 31,00 EUR без ДДС).

 

Спецификация

 

Измервани параметри

Влага на дървени и строителни материали

Обхват на измерване

·        Съдържание на вода (%w): 0 … 50 %

·        Влага (%u):

o   дървени материали: 0 … 100 %

o   строителни материали: 0 … ~8 % (цимент)

„Рейтинг“ за влага

Бар графика с 6 стъпки (сух, влажен, мокър)

Дълбочина на измерване

10 mm / 25 mm

Захранване

9V батерия (тип 6F22 включени в доставката)

Функции

Акустичен и визуален „рейтинг“ на влага, HOLD, Auto-Power-Off

Екран

Двуредов LCD

Калибровки

18 характеристични криви за дървени и строителни материали

Работна температура

-25 ~ 50°C

Температура на съхранение

-25 ~ 70°C

Защита

IP65

Размери

106 х 67 х 30 mm

Тегло

145 g

Гаранция

12 месеца

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG