EPX-4, рН-Eлектрод за киселини и основи

Каталожен № EPX4.
EPX-4, рН-Eлектрод за киселини и основи
Комбиниран стъклен електрод за измерване рН на течности, съдържащи силни киселини или основи. Обхват от 0 до 14 рН и работна температура от 0 до 90оС. Доставя се с 1 метър кабел и BNC-50 конектор.
Цена: 410,00 лв.без ДДС
Изтегли Запитване Поръчай

Описание

Комбинираният стъклен електрод EPX-4 се използва за измерване на pH в сътрудничество с рН-метри, оборудвани с конектор BNC-50. Електродът може да се използва и за непрекъснати измервания в тръбопроводи с използване на подходящи приставки-глави.

 

Моделът EPX-4 е предназначен за измервания в течности, съдържащи силни киселини или основи (с изключение на флуороводородна киселина (HF) или силно концентрирана натриева основа(NaOH)).

 

Електродът може да работи в течности с температура до 90°C.

 

Измервателната мембрана е във формата на кръгло стъклено балонче. Електролитът е под формата на гел и не може да се презарежда.

 

Стандартната дължина на кабела е 1 m.

 

Референтната полу-клетка е отделена от вътрешна електролитна диафрагма, която създава йонната бариера. Тя предотвратява дифузията на сребърните йони до референтната полуклетка, което от своя страна ограничава вероятността от запушване на керамичната диафрагма и интерференция на сулфидните и цианидните йони от измервания разтвор. Тя също така ограничава интерференцията на редуциращите агенти като амини, буфери, съдържащи TRIS, сулфити и др. За да поддържа електродът постоянно активиран, той е снабден с малък защитен контейнер, пълен с наситен разтвор на калиев хлорид (KCl). Такова решение удължава живота на електрода. Специален уплътнителен пръстен предпазва от изтичане на електролит от контейнера. Пръстенът се затяга чрез завинтване на капачката на бутилката.

 

В случай на използване на електрода с Елметрон промишлени измервателни контролери от серия 801 или 804 е необходимо да се използва усилвател. В случай на измервания с pH-контролера CP-421, усилвателят трябва да се приложи, ако разстоянието между електрода и измервателния уред е по-голяма от 10 m.

 

Доставя се с 1 метър кабел и BNC-50 конектор.

 

Спецификация

рН-обхват

0 … 14 рН

Работна температура

0 - 90оС

Максимално налягане на течността

3 bar

Тип на мембраната

стъкло / стъклена сфера

Тип на диафрагмата

тефлон

Импеданс

< 120 MΏ (25 oC)

Електролит

Гел, 3,3 M KCl Ag/AgCl

Материал

стъклен

Максимално налягане

3 bar

Конектор

BNC-50

Размери

Дължина 155 mm, диаметър 12 mm

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG