PCE-PTR 200N, Пенетрометър за плодове

Каталожен № PCEPTR200N.
PCE-PTR 200N, Пенетрометър за плодове
Преносим уред за измерване твърдост на плодове и за проверка степента на зрялост. Измерва силата на натиск до 200 N (45 lbs). Доставя се с три проникващи сензори с размери Ø 6 mm, Ø 8 mm и Ø 11 mm. Захранване с акумулаторна батерия. Дисплеят може да се завърти на 180°, което улеснява отчитането по време на измерването. Софтуерът и кабелът за данни се използват за прехвърляне на измерените стойности от пенетрометъра към компютър.
Цена: 1 080,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

 

Този пенетрометър (PCE-PTR 200N) е практично преносимо устройство за контрол на степента на зрялост на различните видове плодове. За разлика от аналоговите пенетрометри, този цифров измервателен уред предлага по-голяма точност. С пенетрометъра получавате ценна информация за оптималното време за прибиране на реколтата. Освен това може да се следи и качеството по време на съхранение, транспортиране и разпространение. Пенетрометърът има вътрешна измервателна клетка и се управлява от микропроцесор. Този микропроцесор позволява бързо и точно измерване и отчитане на резултата. Устройството е снабдено с монтиращо устройство за тестов стенд и, ако има такъв, може да бъде монтирано върху него. Това минимизира грешките от страна на потребителя и позволява серийни измервания.

 

Пенетрометърът се захранва от вътрешно вградена батерия, която може да се зарежда от мрежата (240 V). Дисплеят може да се завърти на 180°, което улеснява отчитането по време на измерването. Софтуерът и кабелът за данни се използват за прехвърляне на измерените стойности от пенетрометъра към компютър.

 

Измерванията могат да се извършват в единици N, kg и фунт. Специално предимство на пенетрометъра PCE-PTR 200N е големият диапазон на измерване, съчетан с висока разделителна способност и точност. С използването на пенетрометър PCE-PTR 200N не са необходими допълнителни устройства, тъй като трите измервателни адаптера са включени в доставката. Те могат лесно да се завинтват и изключват.

 

Пенетрометърът PCE-PTR показва на дисплея силата в грамове, която се упражнява върху плодовете. За да се получи силата, упражнена в kg/cm², е необходимо да се знае диаметърът на избрания накрайник за отстъп.

 

Например, за конкретна стойност от 4,320 g, измерена с пенетрометъра, трябва да изчислите действителната приложена сила според върха на проникването. Тази сила е равна на стойността в kg, разделена на съответната избрана повърхност на върха на отстъпа:

 

диаметър на върха на отстъпа (mm)

повърхност на  върха на отстъпа (cm²)

приложена сила (kg/cm²)

6

0.28

15.43

8

0.5

8.64

11.3

1

4.32

 

За разлика от аналоговия пенетрометри, този цифров пенетрометър предлага по-висока точност и по-висока разделителна способност при измерването. Възможността да изберете върха на отстъпа (с три различни диаметра) за пенетрометъра PCE-PTR 200N също Ви спестява разходите за закупуване на множество аналогови пенетрометри. Всяко аналогово устройство има само определена площ и връх за определен вид плодове, така че се нуждаете от едно устройство за всеки вид плодове. Цифровият пенетрометър PCE-PTR 200N ви позволява да извършвате различни измервания с едно и също устройство. Просто трябва да смените върха.

 

Основни характеристики и предимства

  • Голям екран
  • възможно нулирана с клавиша по всяко време
  • Функция за задържане на максималните измервания
  • Автоматично изключване
  • Индикатор за състоянието на батерията
  • Защита от претоварване
  • USB интерфейс

 

Доставката включва:

1 x Пенетрометър PCE-PTR 200N

1 х накрайник за проникване Ø 6 мм

1 x накрайник за проникване Ø 8 мм

1 x накрайник за проникване Ø 11 мм

1 x адаптер с плоска глава

1 x адаптер за кука

1 x адаптер с кръгла глава

1 x адаптер за длето

1 x адаптер за назъбена глава

1 х удължител (65 мм)

1 x USB кабел

1 x щепсел за захранване

2 х заключващ пръстен

1 x калъф за устройство

1 x софтуер

1 x ръководство за употреба

 

Спецификация

 

Обхват на измерване

0 ... 200 N / 0 ... 45 lbs

Калибрация

0.1 N / 0.02 lbs

Калибриращо налягане

1 Mpa

Относителен обхват на измерване

1 ... 100% от цялата скала

Точност

± 0.5%

Мерни единици

n, kg, lb

Екран

LCD

Работни условия

10 ... 30°C / 15 ... 80% RH

Тегло

1 kg

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG