Mi415, Фотометър за мътност на водата (турбидиметър)

Каталожен № Mi415.
Mi415, Фотометър за мътност на водата (турбидиметър)
Преносим фотометър (турбидиметър) за анализ на мътност на водата. Обхват на измерване от 0 до 1000 FNU (Formazin Nephelometric Units). Калибриране по три точки (0,00; 10,00 и 500,00 FNU). Доставя се в куфарче в комплект с всичко необходимо за незабавно започване на работа.
Цена: 1 545,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Мътността на водата се дължи на наличието в нея на фино диспергирани органични и неорганични неразтворими частици. Те попадат във водата в резултат на отмиването им от повърхностния на земния слой при дъждове или при проникване на водата към по-долните слоеве на почвата. Като правило мътността на повърхностните води е по-висока отколкото на подземните. В течащата вода мътността е сравнително по-малка. Високата мътност може да се дължи също за наличието във водата на токсични примеси, което е предпоставка за развитието на различни микроорганизми.

 

Мътността е основен качествен показател на питейната вода. Най-широко използваните единици за измерване на мътността са FTU (Formazin Turbidity Unit) и FNU (Formazin Nephelometric Units). FNU се използва в Европа и е подобна на друга една широко прилагана единица за мътност - Nephelometric Turbidity Unit (NTU). Разликата между последните две единици е в дължината на вълната, която се използва при измерване на мътността.

 

Устройствата за измерване на мътността в NTU използват волфрамова лампа с температура от 2200 до 3000 K (EPA метод 180.1). Уредите, които измерват мътността в FNU използват светодиоди (LED) с дължина на вълната от 860±60 нанометра (ISO 7027). Накратко NTU се измерва с бяла светлина, докато FNU се измерват с инфрачервена светлина.

 

Фотометърът Mi415 измерва мътността в FNU единици и има два измервателни обхвата:

 • от 0,00 до 50,00 FNU, и
 • от 50 до 1000 FNU.

 

Основни характеристики и предимства

 • Бързо лесни за четене резултати с голям цифров LCD дисплей.
 • Точност до ±5 FNU или 5% от отчитането (което от двете е по-голямо).
 • Лек и преносим.
 • Волфрамова лампа за висока точност.
 • Мерната единица, приета от стандарта ISO, е FNU (Formazine Nephelometric Units) и по СИП е NTU (Нефелометрична единица за мътност).
 • Лесно измерване: просто напълнете кювета с пробата след калибриране, поставете кюветата, след това натиснете read и показанията се показват на големия LCD.
 • Лесни за използване калибрационни кювети.
 • Автоматично изключване след 5 минути неизползване,
 • Захранване с 9 волта (включена в доставката).

 

Доставя се в куфарче, заедно с 2 бр. измервателни кювети с капачки, течни реагенти за 100 анализа, 4 бр. кърпичка за почистване, 9V батерия и ръководство за работа.

 

Спецификация

 

Обхват

·        0,00 … 50,00 FNU;

·        50 … 1000 FNU

Резолюция

·        0,01 FNU;

·        1 FNU

Точност

±0.5 FNU или ±5% от отчетеното

Метод

Откриване на разсеяната светлина

Източник на светлина

Инфрачервена LED

Детектор

Силициева фотоклетка

Работни условия

Температура 0 … 50°C

Влага max RH 100%

Захранване

1 батерия x 9V

Функция

Автоматично изключване след 5 минути бездействие

Размери

192 x 104 x 52 mm

Тегло

380 g

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG