DR-401, Рефрактометър за вино

Каталожен № DR401.
DR-401, Рефрактометър за вино
Цифров рефрактометър за вино и винени продукти от червена боровинки. Уредът има четири скали и измерва едновременно Brix (0~45%), съдържание на алкохол в обемни проценти (0~22.0%), градус по Oe (0~140оOe) и тегло по KMW (0~25). Автоматична температурна компенсация. Доставя се в калъф, заедно с батерия, пипета и ръководство за работа.
Цена: 460,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Червената боровинка е широко разпространен вечнозелен храст с ядливи плодове. Тя се среща по каменисти поляни в иглолистни гори и расте в Средна и Западна Стара планина, Западни и Средни Родопи, Рила, Витоша, Пирин, Беласица, Средна гора (включително Лозенска и Плана планина). Плодът на червената боровинка се използва за получаване на сокове и вино.

 

Рефрактометърът DR-401 е предназначен да измерва четири важни параметри на виното, в това число:

  • Brix (0~45%),
  • алкохол в обемни проценти (0~22.0%),
  • градуси по Oe (0~140оOe) и
  • тегло (градуси) по KMW (0~25).

 

Най-често използваната мерна единица за определяне на зрелостта и свежестта на гроздето и други плодове по рефрактометричен метод, използван в САЩ, Нова Зеландия, Австралия и други страни е:

  • Brix - концентрация по Брикс е количеството на химически чиста захароза в разтвор на дестилирана вода, изразена в тегловни процент (грама захароза в 100 грама разтвор). Използва се за представяне на концентрацията на захарни разтвори в най-общия случай.

 

Брикс не е единствената мерна единица, използвана от винопроизводителите. В Австрия, Германия и други страни се използват и други мерни единици, например:

  • Градуси по Оксле скалата (Oechsle scale, оOe) - показва плътността на гроздовата мъст, която е индикация за гроздовата зрялост и съдържанието на захар. Тя е кръстена на Фердинанд Оксле (1774-1852) и се използва широко от немски, швейцарски и люксембургски производители на вино. По скалата Oechsle, една Oechsle градус (1°Ое) съответства на разликата между масата на един литър мъст при 20°С и масата на 1 литър вода (1kg). Например, мъст със специфично тегло 1084 g/L е 84°Ое.
  • Градуси по KMW скалата (Klosterneuburg Must Weight или Klosterneuburger Mostwaage) - теглото на мъстта, измерена като 1 грамове захар в 100 грама гроздова мъст. 1оKMW е приблизително равен на 5°Oe.

 

Измерването се извършва с автоматична компенсация на температурата (АТС) в границите от 0 до 40oC (32 ~ 104oF).

 

Калибрирането на уреда е лесно и бързо: поставяте 4 ~ 5 капки дестилирана вода в измервателната плоча, натискате "CAL" и калибрирането е готово.

 

След калибрирането можете да пристъпите веднага към измерване: изчиствате с дестилирана вода, изсушавате измервателната плочка, поставяте 4 ~ 5 капки от пробата, натискате бутона "Read" и резултатът се показва на екрана.

 

Преминаването от една мерна единица в друга става само чрез натискане на бутона Scale”.

 

Спецификация

Обхват

·        Brix: 0 … 45%,

·        Алкохол: 0 … 22.0 об.%,

·        градуси по Oe: 0 … 140оOe

·        тегло (градуси) по KMW: 0 … 25оKMW.

·        температура: 0 … 40оС / 32.0104.0оF

Резолюция

·        Brix: 0,10%

·        Алкохол: 0,10 об.%

·        оOe: 1оOe

·        оKMW: 0,1оKMW

·        температура: ±0,5oC / 0,9oF

Точност

·        Brix: ±0,2%

·        Алкохол: ±0,2%

·        оOe: ±2%

·        оKMW: ±0,2оKMW

·        температура: 0,1оС / 0,1oF

Температурна компенсация

Автоматична

Захранване

батерия

Размери

121 x 58 x 25(mm)

Тегло

90 g без батерията

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG