DR-602, Рефрактометър за карбамид (AdBlue)

Каталожен № DR602.
DR-602, Рефрактометър за карбамид (AdBlue)
Цифров рефрактометър за измерване концентрацията на карбамид (0~51%) и индекс на пречупване (1.3330~1.4056nD) в AdBlue течности. Автоматична температурна компенсация от 0 до 40оС. Доставя се в калъф, заедно с батерия, пипета и ръководство за работа.
Цена: 395,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Както е известно AdBlue е 32,5% воден разтвор на карбамид. Този продукт е известен също като AUS 32, което е английско съкращение на понятието Aqueous Urea Solution (воден разтвор на урея). Разработен е специално за дизелови двигатели, чиято изпускателна тръба е снабдена със селективна каталитична редуктор (система SCR). AdBlue се впръсква в отработените газове в каталитичния конвертор на дизеловия двигател за намаляване на вредните емисии на азотни оксиди (NOx). По този начин автомобилите, снабдени с тази система отговарят на стандартите за емисии Euro 4, Euro 5 и Euro 6. След впръскването на AdBlue в отработените газове карбамидът, съдържащ се в разтвора, произвежда амоняк (NH3) и въглероден диоксид (CO2). Всичко това протича при висока температура. Амонякът (NH3) по-нататък реагира с азотните оксиди (NOx), в резултат на което се образува азот (N2) и водна пара (H2O), излизащи от ауспуха. Този процес се нарича селективна каталитична редукция (SCR).

 

Рефрактометърът DR-602 е предназначен да измерва индекса на пречупване и чрез него да отчита концентрацията на карбамид (NH2)2CO в AdBlue течността:

  • концентрацията на карбамид (урея): 0~51%
  • индекс на пречупване: 1.3330~1.4056nD

 

Измерването се извършва с автоматична компенсация на температурата (АТС) в границите от 0 до 40oC (32 ~ 104oF).

 

Калибрирането на уреда е лесно и бързо: поставяте 4 ~ 5 капки дестилирана вода в измервателната плоча, натискате "CAL" и калибрирането е готово.

 

След калибрирането можете да пристъпите веднага към измерване: изчиствате с дестилирана вода, изсушавате измервателната плочка, поставяте 4 ~ 5 капки от пробата, натискате бутона "Read" и резултатът се показва на екрана.

 

Преминаването от една мерна единица в друга става само чрез натискане на бутона “Scale”.

 

Основни характеристики и предимства:

  • достатъчна е една капка от пробата
  • директно отчитане на два параметъра
  • автоматична температурна компенсация
  • лесно калибриране с дестилирана вода.

 

Доставя се в калъф, заедно с батерия, пипета и ръководство за работа.

 

Спецификация

Обхват

концентрацията на карбамид: 0 … 51%

индекс на пречупване: 1.3330 … 1.4056nD

Резолюция

концентрацията на карбамид: 0,1%

индекс на пречупване: 0,0001nD

Точност

концентрацията на карбамид: ±0,2%

индекс на пречупване: ±0,0003nD

Температурна компенсация

Автоматична

Захранване

батерия

Размери

121 x 58 x 25(mm)

Тегло

90 g без батерията

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG