DR-603, Рефрактометър за антифриз

Каталожен № DR-603.
DR-603, Рефрактометър за антифриз
Цифров рефрактометър за измерване концентрацията на охлаждащи течности за етилен гликол (0~100%), етилен гликол (0~50оС), пропилен гликол (0~100%) и пропилен гликол (0~50оС). Автоматична температурна компенсация от 0 до 40оС. Доставя се в калъф, заедно с батерия, пипета и ръководство за работа.
Цена: 310,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Както е известно, антифриз е течност, която не замръзва при ниски температури и се използва за охлаждане в двигатели с вътрешно горене. В качеството на антифриз най-често се използват смеси на етиленгликол или пропиленгликол с вода. Например, като се смесват различни пропорции на етилен гликол с дестилирана вода, се получават течности с различна температура на замръзване в интервала от 0 до -75оС. Сместа с най-ниска точка на замръзване се получава при 33% вода и 67% етиленгликол (така наречения „концентрат“). Увеличаването на количеството на етиленгликола води до намаляване на ефекта на антифриза. Aнтифризите на основа пропилен гликоли все повече се срещат на пазара. Причината е, че този тип охлаждаща течност не е токсична и това я прави особено търсена за формулиране на т. нар „екологични” антифризи.

 

Рефрактометърът DR-603 е предназначен да измерва индекса на пречупване и чрез него да отчита концентрацията на охлаждащите течности етиленгликол и пропилен гликол, които се използват за получаване на антифризи:

  • етилен гликол (0~100%),
  • етилен гликол (0~50оС),
  • пропилен гликол (0~100%) и
  • пропилен гликол (0~50оС)

 

Измерването се извършва с автоматична компенсация на температурата (АТС) в границите от 0 до 40oC (32 ~ 104oF).

 

Калибрирането на уреда е лесно и бързо: поставяте 4 ~ 5 капки дестилирана вода в измервателната плоча, натискате "CAL" и калибрирането е готово.

 

След калибрирането можете да пристъпите веднага към измерване: изчиствате с дестилирана вода, изсушавате измервателната плочка, поставяте 4 ~ 5 капки от пробата, натискате бутона "Read" и резултатът се показва на екрана.

 

Преминаването от една мерна единица в друга става само чрез натискане на бутона “Scale”.

 

Основни характеристики и предимства:

  • достатъчна е една капка от пробата
  • директно отчитане на четири параметъра
  • автоматична температурна компенсация
  • лесно калибриране с дестилирана вода.

 

Доставя се в калъф, заедно с батерия, пипета и ръководство за работа.

 

Спецификация

Обхват

етилен гликол: 0 … 100% (v/v),

етилен гликол: 0 … 50оС,

пропилен гликол: 0 … 100% (v/v)

пропилен гликол: 0 … 50оС

Резолюция

етилен гликол: 0,10%,

етилен гликол: 0,1оС,

пропилен гликол: 0,10%

пропилен гликол: 0,1оС

Точност

етилен гликол: ±0,5%,

етилен гликол: ±0,5оС,

пропилен гликол: ±0,50%

пропилен гликол: ±0,5оС

Температурна компенсация

Автоматична

Захранване

батерия

Размери

121 x 58 x 25(mm)

Тегло

90 g без батерията

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG