RHA-701, Рефрактометър за AdBlue и др.

Каталожен № RHA701.
RHA-701, Рефрактометър за AdBlue и др.
Ръчен рефрактометър за измерване концентрацията на AdBlue (30~35%). Допълнителни скали за измерване плътност на акумулаторна киселина (1,100 до 1,400), температура на замръзване на течности за антифриз с етилен гликол (0 до -50оС), антифриз с пропилен гликол (0 до -50оС) и течности за чистачки (0 до -40оС). Автоматична температурна компенсация от 10 до 30оС. Доставя се в кутия, заедно пипета, мини отвертка и ръководство за работа.
Цена: 75,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Както е известно AdBlue е 32,5% воден разтвор на карбамид (урея). Този продукт е известен също като AUS32, което е английско съкращение на понятието Aqueous Urea Solution (воден разтвор на урея). Разработен е специално за дизелови двигатели, чиято изпускателна тръба е снабдена със селективен каталитичен редуктор (система SCR). AdBlue се впръсква в отработените газове в каталитичния конвертор на дизеловия двигател за намаляване на вредните емисии на азотни оксиди (NOx). По този начин автомобилите, снабдени с тази система отговарят на стандартите за емисии Euro 4, Euro 5 и Euro 6. След впръскването на AdBlue в отработените газове, карбамидът, съдържащ се в разтвора, произвежда амоняк (NH3) и въглероден диоксид (CO2). Всичко това протича при висока температура. Амонякът (NH3) по-нататък реагира с азотните оксиди (NOx), в резултат на което се образува азот (N2) и водна пара (H2O), излизащи от ауспуха. Този процес се нарича селективна каталитична редукция (SCR).

 

Този рефрактометр е предназначен да измерва концентрацията на карбамид (AdBlue), температурата на замръзване на антифриз, течности за чистачки и плътност на акумулаторна киселина.

 

Измерването се извършва с автоматична компенсация на температурата (АТС) в границите от 10 до 30oC.

 

Рефрактометърът измерва индекса на пречупване и по този начин определя:

  • концентрацията на AdBlue (30 ~ 35%)
  • относително тегло на акумулаторна киселина (1,000 ~ 1,400).
  • температурата на замръзване на антифриз с етилен гликол (0 ~ -50оС)
  • температурата на замръзване на антифриз с пропилен гликол (0 ~ -50оС).
  • температурата на замръзване на течности за чистачки (0 ~ -40оС).

 

Калибрирането на уреда е лесно и бързо: поставяте 2-3 капки дестилирана вода в горната част на блока на призмата. Насочвате рефрактометъра в посока на естествен източник на светлина и поглеждате в окуляра. Ще видите кръгово поле с деления през центъра. Ако е необходимо извършвате регулиране с мини отвертка до нулевата линия на скалата.

 

След калибрирането можете да пристъпите веднага към измерване: почиствате призмата с мека влажна кърпа, поставяте 2-3 капки от пробата върху призмата, насочвате рефрактометъра по посока на източника на светлина, извършвате корекция на фокуса и отчитате резултата.

 

Основни характеристики и предимства:

  • Лесно калибриране с използване на дестилирана вода.
  • Необходимо е само естествено осветление, което означава, че не се изисква батерии или източник на захранване.
  • Ергономична конструкция с мека и удобна неплъзгаща гума.
  • Функция за автоматична температурна компенсация (АТС) в границите от 10оС до 30оС.
  • Здрав корпус от пластмаса и алуминий.

 

Доставя се в кутия, заедно с пипета, мини отвертка и ръководство за работа.

 

Спецификация

Обхват за Adblue

30%35%.

Обхват за плътност на акумулаторна киселина

1,000 … 1,400.

Обхват за температура на замръзване

антифриз с етилен гликол: 0 … -50оС

антифриз с пропилен гликол: 0 … -50оС.

течности за чистачки: 0 … -40оС.

Резолюция

Концентрация на Adblue: 0,50%

Температура на замръзване: 5оС

Относително тегло: 0,01

Точност

Концентрация на Adblue: ±0,5%

Температура на замръзване: ±5оС

Относително тегло: ±0,01

Температурна компенсация

Автоматична в границите 10~30оС

Материал

Пластмаса и алуминий

Размери

195 x 32 x 32mm

Тегло

148 g

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/https://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipment
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG