AC, Адхезометър тип Pull-off

Каталожен № AC.
AC, Адхезометър тип Pull-off
Преносимо устройство за определяне на адхезията (силата на сцепление) чрез изпитване на опън на един или повече слоя от бои, лакове или други подобни продукти. Отговаря на изискванията на ISO 4624, ISO 16276-1, ASTM D 4541. Силата на издърпване е до 1800 N. Диаметърът на основата на щангите за изпитване са 15,1 mm (№ 1) и 19,5 mm (№ 2). Уредът е особено полезен за сравняване на адхезията на различни покрития. Доставя се заедно с две щанги, две контролирани резачки, двукомпонентно епоксидно лепило и инструкция за работа.
Цена: 1 180,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

 

Този уред се използва за определяне на адхезията чрез изпитване на опън на еднослойни или многослойни покрития от бои, лакове или други подобни продукти. Той е особено полезен за сравняване на адхезията на различни покрития и най-вече за получаване на относителни класификации при изпитване на серия от пластини с покритие, показващи значителни разлики в адхезията им. Изпитването е в съответствие с изискванията на БДС EN ISO 4624:2004 Бои и лакове. Изпитване на опън за определяне на адхезията (ISO 4624:2002)

 

Устройството се основава на принципа на измерване на силата на отделяне на „гъба“, залепена към контролирано покритие. Силата на издърпване се създава от въртящ се механизъм, състоящ се от двойка винтове-гайки, като се извива пружинен механизъм, свързан с „гъбата“.

 

Адхезометърът определя какво усилия трябва да се приложи, за да се разделят два материала един от друг. Той помага да се определи адхезията и сцеплението на материалите и да се оцени тяхното качество. Адхезията представлява междумолекулни съединения в слоеве и се отличава със специфичната работа, необходима за тяхното разделяне. Кохезията предполага по-слаба величина: тя е връзка между молекули, атоми или йони в едно тяло в рамките на една фаза.

 

AC адхезометърът е удобно устройство, подходящо за работа с всякакви повърхности, включително бои, лакове и многослойни такива. За да може процесът на измерване да бъде успешен и бърз, потребителят трябва да избере подходящо лепило, за да инсталира специална „гъба“ към покритието. Областта около тествания елемент се нарязва до определен слой, след което анализаторът се прикрепя към него и сондата се изтегля. Силата, приложена върху обекта, която е необходима за отделяне на сондата определя самата якост на повърхността при разслояване в мегапаскали (MPa). Разликата се измерва в нютони и може да достигне до 1800 единици. Две щанги с различни размери на разделяне се доставят към стандартния комплект. Специфичната сила на изтегляне Fy за първия тип щатнга е до 10 MPa, а за втория - до 6 MPa.

 

Основни технически характеристики:

 • сила на издърпване: до 1800 N;
 • диаметър на основата на изпитвателните щанги:
  • щанга № 1: 15,1 mm
  • щанга № 2: 19,5 mm;
 • относителна сила на издърпване Fy:
  • за щанга №. 1: до 10 MPa;
  • за щанга №. 2: до 6 MPa;

 

Доставя се в куфарче, заедно с две щанги (№1 и №2), две контролирани резачки, двукомпонентно епоксидно лепило, цианакрилатно лепило и инструкция за работа.

 

Спецификация

 

Pull-off сила (сила на издърпване)

До 1800 N (до 200 kg)

Диаметър на базата на тестовите щанги

Щанга №1: 15,1 mm

Щанга №2: 19,5 mm

Pull-off Fy сила

Щанга №1: до 10 MPa (до 100 кгс/см2)

щанга №2: до 6 MPa, (до 60 кгс/см2)

Измервателни стъпки

Щанга №1: 2 MPa;

щанга №2: 1 MPa;

Съответствие

ISO 4624, ISO 16276-1, ASTM D 4541

Размери

Ø52 × 150

Тегло

1 kg

Видео1

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG