PCE-CSM 2, Измервател на цвят (8mm бленда)

Каталожен № PCECSM2.
PCE-CSM 2, Измервател на цвят (8mm бленда)
Колориметър за контрол на качеството. Измервателен отвор Ø8 mm. Цветен анализ на черно, бяло, червено, зелено, жълто и синьо (CIEL*a*b*C*h, CIEL a* b*, CIEXYZ). Захранване с акумулаторна литиево-йонна батерия. Калибриране спрямо черен и бял цвят. Особено подходящ за измерване на влажни предмети, текстил, месо, банани, домати. Намира приложение също така за контрол на стоматологична техника, живопис, пластмасови продукти и пр. Доставя се в алуминиев транспортен куфар заедно с USB кабел, батерия, мрежов адаптер, лента за китката, стандартна бяла калибровъчна плочка, компютърен софтуер и инструкция за работа.
Цена: 3 095,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Вкусът, мирисът и цветът са основните характеристики на храните. Производителите добавят цветове към продуктите, за да ги направят по-привлекателни за клиентите. Освен това в магазините за продажба на храни се използват цветни лампи. По този начин доматите блестят допълнително, месото става по-червено и т.н. Производителите и търговците отделят също много, много време за избор на опаковката. По този начин естествения цвят на продуктите остава скрит за потребителите.

 

Ако сте производител и дори да не използвате тези трикове, вашия бизнес твърде много зависи от цветовете. За вас ще бъде особено важно вашите опаковки да изглеждат винаги по един и същ начин с добре запомнящи се цветове.

 

Ако сте търговец вие трябва да извършвате входящ цветови контрол на продуктите, с които търгувате, за да може да предлагате на вашите клиенти продукти с възпроизводими цветове.

 

Колориметър PCE-CSM 2 е идеалният помощник за контрол на качеството. Той позволява пълен цветен анализ в цветното пространство на черно, бяло, червено, зелено, жълто и синьо (CIEL*a*b*C*h, CIEL a* b*, CIEXYZ).

 

Този колориметъра може да се използва за измерване на цветовия спектър на различни обекти. Тъй като светлината се състои от широк спектър от цветове, които не винаги са чисто бели, черни или сини, колориметърът е много полезен. Източникът на светлина осветява предмет, който поглъща част от тази светлина и отразява другата част. Отразената светлина след това се приема от сензора на колориметъра, за да се определят отразените дължини на вълните и по този начин да се изчисли неговият цвят.

 

Колориметърът обикновено се прилага в областите на контрол на качеството в промишлените сектори. Независимо дали става въпрос за стоматологична техника, живопис или за производство на пластмасови торбички, колориметърът PCE-CSM 2 е идеалния уред за анализ на цвета.

 

Измервателната повърхност на PCE-CSM 2 е 8 мм. Поддържаните цветови пространства на колориметъра PCE-CSM 2 са CIEL * a * b * C * h, CIEL a * b * и CIEXYZ. Друго предимство на колориметъра е, че измерването с него става като уредът се държи във вертикално положение. Това означава, че не е необходимо цялото устройство да бъде поставено върху обекта, който трябва да се анализира, а само неговата сензорна част. Промишленото предимство на това вертикално измерване е, че този метод позволява измерване на влажни предмети, текстил и дори храни, като месо, банани, домати и пр.

 

Измерените данни могат да бъдат прочетени на компютър, лаптоп за последваща обработка с помощта на включения софтуер.

 

Основни характеристики и предимства:

  • Акумулаторна литиево-йонна батерия
  • Автоматично. Калибриране на черно-бял контраст
  • Непрекъснато представяне
  • Проектиран за хранително-вкусовата промишленост
  • Измерване на различни цветове
  • Приложение върху различни повърхности
  • Опростен потребителски интерфейс
  • Софтуер, включен в доставката

 

Съдържание на доставката: 1 x Колориметър PCE-CSM 2 1 x USB кабел 1 x алуминиев транспортен куфар 1 x батерия 1 x мрежов адаптер 1 x лента за китката 1 x стандартна калибровъчна табела бял 1 x компютърен софтуер 1 x инструкция за употреба

Спецификация

Измервателен отвор

Ø8 mm

Сензор

Силициев фотодиод

Цветни пространства

CIEL*a*b*C*h
CIEL a* b*
CIEXYZ

Формула за цветово различие

ΔE*ab
ΔL*ab
ΔE*C*H

Източник на светлина

D65, LED

Вътрешна памет

100 стандарта, 20000 проби

Грешка

≤0,50ΔE*ab

Повторяемост

30 измервания средно със стандартна бяла пластина

Стандартно отклонение

В границите на ΔE*ab 0.08

Захранване

Акумулаторна литиева батерия
3.7 V при 3200 mAh

Време за презареждане

8 часа

Време за пълно разреждане

прибл. 5000 измервания

Живот на лампата

5 години, повече от 1.6 млн. измервания

Работни условия

0 ... +40°C / 0 ... 85 %, без сонденз

Размери

205 x 67 x 80 mm

Тегло

500 g

Видео1

Видео2

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG