NO3-BTA, Йон-селективен електрод за нитрати (NO3-)

Каталожен № NO3-BTA.
NO3-BTA, Йон-селективен електрод за нитрати (NO3-)
Йон-селективен електрод (ISE) за измерване концентрацията на нитратни йони (NO3-) във водни разтвори. Изисква поне един от интерфейсите на Vernie (LabQuest Mini, LabQuest 2, LabQuest Stream или Go!Link) и софтуерните програми на Vernier (Graphical Analysis, Logger Pro или Logger Lite). Препоръчват се за студенти и ученици от специализирани учебни заведения. Доставя се заедно с нитратен стандарт за ниска и висока концентрация, разтвор за краткотрайно накисване и ръководство за работа.
Цена: 830,00 лв.без ДДС
Изтегли Запитване Поръчай

Описание

Този йон-селективен електрод (ISE NO3-BTA) е предназначен да измерва концентрацията на нитратни йони (NO3-) във водни разтвори.

 

Както е известно, концентрацията на нитратите, която може да се увеличи при киселинни валежи, изтичане на торове от полето и разпад на отпадъци от растения или животни, е важен параметър в почти всички изследвания на качеството на водите.

 

Йон-селективният електрод е от комбиниран тип, напълнен с гел който не се презарежда. Подобно на всички други PVC ISE мембрани, мембраната на ISE има ограничена продължителност на живота. Въпреки това, сменяемият модул на ISE ви позволява просто да изхвърлите използвания мембранен модул и да го замените с нов.

 

Забележка: Препоръчваме да не купувате резервни модули за подмяна на ISE електродите предварително, защото тяхното изтощаване протича не само по време на експлоатация, но и при съхранение.

 

Важно: Йоно-селективните електроди изискват добра химична техника и внимателно калибриране, за да се получат точни резултати, затова те не се препоръчват за ученици от началните и средни училища.

 

За работа с ISE NO3-BTA се изисква поне един от следващите съвместими интерфейси и софтуер:

 1. При работа със самостоятелно интерфейс устройство:
 • Интерфейс LabQuest 2 (версия 2.7.2), самостоятелен регистратор на данни с вграден графичен и аналитичен софтуер.

   

 1. При работа с компютри:
 1. При работа с Chromebook:
 1. При работа с мобилни устройства:
 • Интерфейс LabQuest Stream – напълно съвместим посредством софтуерите:

 • Интерфейс LabQuest 2 - напълно съвместим посредством софтуерите.

 • Интерфейс Go Wireless® Link – напълно съвместим посредством софтуерите:

  • Graphical Analysis for iOS версия 3.2

  • Graphical Analysis for Android версия 3.1.1 (в процес на разработка)

    

   Доставя се заедно с 30 ml бутилка нитратен стандарт с ниска концентрация (1 mg/L), 30 мл бутилка с нитратен стандарт с висока концентрация (100 mg/L), ISE бутилка за краткотрайно накисване и Ръководство за работа.

    

Спецификация

Обхват

1 … 10 000 mg/l или ppm

Точност

± 10% от пълната скала (калибрирана от 1 до 100 mg/L)

Диапазон на рН

2,5 ~ 11 рН

Интерфериращи (пречещи) йони

CIO4-, I-, ClO3-, CN-, BF4-

Ъглов коефициент (log напрежение спрямо концентрация)

-56 mV/decada

Съпротивление на електрода

1 до 4 MΩ

Работна температура

0 до 50°C (без температурна компенсация)

Минимално потапяне

1,1 инча

Дължина на електрода

155 мм

Диаметър на тялото

12 мм

Диаметър на капачката

16 мм

Дължина на кабела

100 см

Видео1

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG