PAR-BTA, PAR сензор

Каталожен № PAR-BTA.
PAR-BTA, PAR сензор
Сензор за измерване на фотосинтетична фотонна плътност на светлината (PPFD). Обхват на измерване от 0 до 2000 μmol m-2 s-1. Предназначен е главно за образователни цели. Този сензор е идеален за експерименти, изследващи фотосинтезата, първичната продуктивност и много други приложения в земеделието и околната среда. Не може да работи самостоятелно – изисква поне един от интерфейсите на Vernier (LabQuest Mini, LabQuest 2, LabQuest Stream или Go!Link) и софтуерните програми на Vernier (Graphical Analysis, Logger Pro или Logger Lite). Доставя се с кабел и конектор за свързване към съвместимите интерфейсни устройства. Интерфейсът и софтуерът се поръчват отделно.
Цена: 690,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този PAR (Photosynthetically Active Radiation) сензор (PAR-BTA) е предназначен да измерва фотосинтетична фотонна плътност на светлината (PPFD, Photosynthetic Photon Flux Density) в микромола фотони на квадратен метър за секунда (μmol m-2 s-1). Това е силата на електромагнитното излъчване в спектралния диапазон, който се използва от растенията за фотосинтеза (400-700 nm).

 

Сензорът разполага с водоустойчива сензорна глава и може да се използва за измерване на PPFD, както на слънчевата светлина, така и на електрически източници на светлина.

 

Сензорът е идеален за експерименти, изследващи фотосинтезата и първичната продуктивност. Той се използва в много приложения в земеделието и околната среда.

 

Сензорът PAR-BTA не може да се използва самостоятелно. За неговата работа се изисква поне един от следващите съвместими интерфейси и софтуер:

 

  1. При работа със самостоятелно интерфейс устройство:
  • Интерфейс LabQuest 2 (версия 2.7.2), самостоятелен регистратор на данни с вграден графичен и аналитичен софтуер.

     

  1. При работа с компютри:
  1. При работа с Chromebook:
  1. При работа с мобилни устройства:

Спецификация

Обхват на измерване

0 … 2000 μmol m-2 s-1 (PPFD)

Точност

±5%

Резолюция

1 μmol m-2 s-1 (PPFD)

Повторяемост

±1%

Дългосрочно отклонение

По-малко от 2% за година

Косинус отговор

45° ъгъл на зенита: ± 2%

75° ъгъл на зенита: ± 5%

Дължина на вълната

410 nm до 655 nm

Материал

Анодизиран алуминий с акрилни лещи

Размери

Ø 2,4 cm / височина 2,75 cm

Видео1


Видео2

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG