CL-BTA, Йон-селективен електрод за хлориди (Cl-)

Каталожен № CL-BTA.
CL-BTA, Йон-селективен електрод за хлориди (Cl-)
Йон-селективен електрод (ISE) за измерване концентрацията на хлорния йони (Cl-) във водни разтвори. Изисква поне един от интерфейсите на Vernie (LabQuest Mini, LabQuest 2, LabQuest Stream или Go!Link) и софтуерните програми на Vernier (Graphical Analysis, Logger Pro или Logger Lite). Препоръчват се за студенти и ученици от специализирани учебни заведения. Доставя се заедно със стандарт за ниска и висока концентрация, разтвор за краткотрайно накисване и ръководство за работа.
Цена: 830,00 лв.без ДДС
Изтегли Запитване Поръчай

Описание

Този йон-селективен електрод (Cl-BTA) е предназначен да измерва концентрацията на хлорни (хлоридни) йони (Cl-) във водни разтвори.

 

Както е известно, концентрацията на хлорни йони позволява бързо измерване на солеността на водните проби. Солеността е химическа характеристика на водата. Солеността на водата в океаните е близка до 35 ‰ (3,5%). Солеността на Черно море е около 17 ‰ (1,7%). Съдържанието на хлориди в човешкия организъм е около 30 - 35 mmol/kg, като 88 % от това количество се намират в извънклетъчното, a 12 % - във вътреклетъчното пространство.

 

Йон-селективният електрод Cl-BTA е от комбиниран тип, напълнен с гел който не се презарежда. Подобно на всички други PVC ISE мембрани, мембраната на ISE има ограничена продължителност на живота. Въпреки това, сменяемият модул на ISE ви позволява просто да изхвърлите използвания мембранен модул и да го замените с нов.

 

Забележка: Препоръчваме да не купувате резервни модули за подмяна на ISE електродите предварително, защото тяхното изтощаване протича не само по време на експлоатация, но и при съхранение.

 

Важно: Йоно-селективните електроди изискват добра химична техника и внимателно калибриране, за да се получат точни резултати, затова те не се препоръчват за ученици от началните и средни училища.

 

За работа с CA-BTA се изисква поне един от следващите съвместими интерфейси и софтуер:

  1. При работа със самостоятелно интерфейс устройство:
  • Интерфейс LabQuest 2 (версия 2.7.2), самостоятелен регистратор на данни с вграден графичен и аналитичен софтуер.

     

  1. При работа с компютри:
  1. При работа с Chromebook:
  1. При работа с мобилни устройства:

Спецификация

Обхват

10 … 20 000 mg/l или ppm

Точност

±10% от пълната скала (от 10 до 1000 mg/L)

Диапазон на рН

2 ~ 12 рН

Интерфериращи (пречещи) йони

CN, Br, I, S2-

Ъглов коефициент

–56 mV/decade

Съпротивление на електрода

1 ~ 4 MΩ

Работна температура

0 до 50°C (без температурна компенсация)

Калибрационно напрежение

1.9 V (1000 mg/L), 1.5 V (10 mg/L)

Минимално потапяне

2,8 cm (1,1 in)

Дължина на електрода

155 мм

Диаметър на тялото

12 мм

Диаметър на капачката

16 мм

Дължина на кабела

100 см

Видео1

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG