KT-C-U, Твърдомер ултразвуков импедансен (UCI метод)

Каталожен № KTCU.
KT-C-U, Твърдомер ултразвуков импедансен (UCI метод)
Преносим уред със сменяеми преобразуватели тип UCI (по ултразвуков контактно-импедансен метод) в съответствие със стандарт ASTM A1038. Използва се за измерване на твърдост и якост на опън на обикновена стомана, ниско легирана стомана и лята стомана. Обхват на измерване от 20 до 70 HRC. Възможност за представяне на резултатите и в други мерни единици, като HB, HV, HRA, HRB, HSD и σ (MPa). Измервателят има вътрешна памет за 7500 измервания. Доставя се в куфарче заедно с една сонда по избор, мини USB кабел за свързване с компютър, СД със софтуер и ръководство за работа.
Цена: 3 380,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Това устройство има малък размер и може да работи с набор от сменяеми преобразуватели тип UCI (ултразвуков контактен импеданс) в съответствие със стандарта ASTM A1038.

 

Уредът е предназначен за измерване на твърдост и якост на опън (σ) на обикновена стомана, ниско легирана стомана и лята стомана.

 

Измерените резултати се показват в следните мерни единици:

- основни: HRC, HB, HV

- допълнителни: HRA, HRB, HSD, σ (якост на опън, MPa)

 

UCI сондата (преобразувателят) има специализиран демонтируем адаптер с двустранна поддържаща шайба. Поддържащата шайба осигурява лекото позициониране на сондата по отношение на тествания обект и притискането му по време на измерванията. Едната страна на шайбата е плоска, а другата страна има взаимно перпендикулярни канали за измерване на твърдост върху цилиндрични обекти с различни диаметри. Сондата може да се използва и без адаптер за измерване на труднодостъпни места. За да се извършат измервания на твърдостта върху плоска повърхност шайбата се монтира с плоската й страна към тестваната повърхност, а за измерване на цилиндрична повърхност, шайбата се поставя със страната с призматични канали към тестваната повърхност.

 

Ултразвуковата сонда (UCI) се използва за измерване твърдостта на малки обекти, обекти с тънки стени, със сложна форма, както и за измерване твърдостта на закалени повърхностни слоеве. Използваният ултразвуков метод е стандартизиран съгласно ASTM A 1038 стандарта. Този метод дава възможност за бързи и лесни измервания. Диамантеният индентор е с малък размер, което позволява измерване на обекти с дебелина най-малко 2 mm и тегло от минимум 1 kg. При обекти с по-ниско тегло се изисква фиксиране на обекта в менгеме или „залепване“ върху масивна полирана плоча. Ултразвуковият метод за изпитване на твърдост е най-слабо разрушителния, понеже отпечатъка от UCI сондата е по-малък от този оставян при стандартни тестове по Rockwell. Това прави преносимия твърдомер изключително полезен и универсален уред.

 

Основни характеристики и предимства

  • Цветен 2.4 "дисплей с вградена Li-Ion акумулаторна батерия;
  • ергономично тяло с гумирани ъгли;
  • позицията на сондата спрямо хоризонта не влияе върху резултатите от измерването;
  • възможност за приложение както в лабораторни, така и в производствени условия;
  • възможност за бърз преглед на статистическите данни в процеса на измерване със средноаритметично и по групи, съхранявани в паметта на устройството;
  • възможност за контрол с пределно допустими стойности;
  • Резултатите от измерването могат да се съхраняват в паметта на устройството за по-нататъшно прехвърляне в компютър чрез USB 2.0 интерфейс за статистическа обработка и документация с използване на доставения софтуер.

Окомплектовка

Доставя се в куфарче, по избор с една от следните три сонди (преобразователи): U-10N, U-50N или U-100N, мини USB кабел за свързване с компютър, СД със софтуер и ръководство за работа.

Спецификация

Измервател (твърдомер)

KT-C-U

Измервани параметри

Твърдост с ултразвуковата сонда тир UCI

Обхват на измерване

HB (Brinell)

75 … 654

HV (Vikers)

75 … 1000

HRC (Rockwell)

20 … 70

HRA (Shore A)

60 … 93

HRB (Shore B)

25 … 100

HSD (Shore D)

20 … 100

σ (якост на опън)

370 … 1740 MPa

Точност

HB (Brinell)

±10

HV (Vikers)

±12

HRC (Rockwell)

±1,5

σ (якост на опън)

±5 %

Брой на запазените калибровки

До 3 за всяка мерна единица

Вътрешна памет

До 7500 измервания

Захранване

Литиева акумулаторна батерия 3,7-4,2V, 1500-1700 mAh

Продължителна работа

Мин. 12 часа

Време за зареждане

Около 4 часа

Работни условия

-20 ~ +60оС

Размери

60 х 125 х 25 mm

Тегло

120 g

 

 

Сонди (преобразователи)

 

U-10N

Сила на натиск

9,8 N (1 kgf)

Дебелина на пробата

Мин. 2 mm

Грапавост Ra

Макс. 0,8 µm

Минимална маса на изпитвания обект

1 kg

Минимален радиус на изпъкнала цилиндрична повърхност

6 mm

Минимален радиус на вдлъбната цилиндрична повърхност

6 mm

Размери

Ø26 х 130 mm

U-50N

Сила на натиск

49 N (5 kgf)

Дебелина на пробата

Мин. 2 mm

Грапавост Ra

Макс. 1,6 µm

Минимална маса на изпитвания обект

1 kg

Минимален радиус на изпъкнала цилиндрична повърхност

6 mm

Минимален радиус на вдлъбната цилиндрична повърхност

6 mm

Размери

Ø26 х 130 mm

U-100N

Сила на натиск

98 N (10 kgf)

Дебелина на пробата

Мин. 2 mm

Грапавост Ra

Макс. 3,2 µm

Минимална маса на изпитвания обект

1 kg

Минимален радиус на изпъкнала цилиндрична повърхност

6 mm

Минимален радиус на вдлъбната цилиндрична повърхност

6 mm

Размери

Ø26 х 140 mm

Съвместими преобразователи (сонди)

 

При стандартна доставка, потребителят може да избире една от следните три различни ултразвуковата сонда (UCI), които се различават главно по силата на натиска, който упражняват върху измервания обект:

 

Модел

Сила на натиск

Предназначение

U-10N

9,8 N

За контрол на продукти със специални изисквания, азотирани и циментирани повърхности слоеве, като пресформи, отливки, матрици, преси, тънкостенни детайли, лагери, зъбни колела, турбинни лопатки, части с повърхностно заздравяване и метални покрития.

9,8N (1 kg) натоварването създава малки отпечатъци в сравнение с другите сонди, обаче, налага високи изисквания за грапавина обекта (макс. 0,8 µm Ra). Сондата позволява измервания в канали с широчина 7.5 mm и дълбочина 14 mm. Шайба с две различни V-образни опори позволява измерване на цилиндрични повърхности. Минималният радиус на обектите с изпъкнали и/или вдлъбнати цилиндрична повърхности е 6 mm.

U-50N

49 N

За контрол на термично обработени или циментирани машинни части, като разпределителни валове, турбини, зъбни колела, заварки, турбинни лопатки и др. 50N (5 kg) е оптималното натоварване за комбинацията на ръцете на потребителя и стойността на отпечатъка, за да се гарантира надеждността на измерванията. Сондата позволява измервания в канали с широчина 7.5 mm и дълбочина 14 mm. Шайба с две различни V-образни опори позволява измерване на цилиндрични повърхности. Минималният радиус на обектите с изпъкнали и/или вдлъбнати цилиндрична повърхности е 6 mm.

U-100N

98 N

98N (10 kg) натоварване позволява измервания върху повърхности с по-голяма грапавост (макс. 3,2 µm Ra), отколкото при работа с други инвертори. Големият товар върху ръцете затруднява провеждането на голям брой измервания. Сондата позволява измервания в канали с широчина 7.5 mm и дълбочина 14 mm. Шайба с две различни V-образни опори позволява измерване на цилиндрични повърхности. Минималният радиус на обектите с изпъкнали и/или вдлъбнати цилиндрична повърхности е 6 mm.

 

Цена на резервна или допълнителна измервателна сонда: 1380,00 лв. без ДДС

 

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG