SW-1, Термо-хигрометър срещу мухал

Каталожен № 13555.
SW-1, Термо-хигрометър срещу мухал
Иновативен уред за измерване и предотвратяване на растежа на мухъл в жилищни помещения . Устройството алармира при риск от образуване на плесени и показва кога е необходимо и възможно да се проветри помещението. Оценява поведението на вентилацията и риска от поява на плесен, за да се избегнат вредните последствия за здравето.
Цена: 480,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Както е известно, мухълът в жилището е не само грозна гледка, но може да доведе и до сериозни вреди на здравето. Мухълът се причиняват от спорите на плесента. Ако тези спори попаднат в подходяща за тях среда, която е с необходимата температура и влажност, те се развиват и образуват нишки, наречени хифи. Колонията от хифи образува мъхест слой, наречен мицел. Това е видимата за нас плесен. Тя може да наподобява също мръсни петна, например когато се образува във фугите между плочките в банята. Защо проблемът с образуването на плесен (мухъл) в обитаваните от нас жилища и офиси започна да се среща напоследък по-често? Има две основни причини за това: (1) строителните материали и (2) конструкцията на сградите. През последните десетилетия в строителството започнаха да се използват нови материали, в които по-лесно се развива плесен (например гипсокартонът). Конструкцията на сградите също се е променила. За да се пести енергия, съвременното жилище е почти херметично затворено, с напълно ограничен въздушният поток. Така че сега влагата в него се задържа по-дълго и благоприятства развитието на плесен.

 

Образуването на мухъл винаги върви заедно с повишената концентрация на влага. Относителна влажност над 70% подпомага растежа на плесени в жилищните помещения. Повишената влажност може да бъде причинена от ежедневните дейности в домакинството като готвене, къпане или сушене на пране. Растенията и хората също освобождават вода, която се отделя в заобикалящия въздух. Освен това в новите сгради може да се освободи остатъчна влага и от строителни материали.

 

Този компактен уред humimeter SW1 е предназначен да следи и оценява потенциалния риск от поява на мухъл в жилищни и офис помещения . Контролът на риска от поява на плесен се извършва от интегрирани в характеристиките на устройството три разлени измервателни функции и режими на работа:

 

 • Функция: Предотвратяване и избягване на плесени – окачвате уреда на кука на стената в позиция с повишен потенциал за образуване на плесени (например външна стена) и включете уреда в режим „Опасност от плесени", след което устройството се включва редовно и проверява нивото на риска. В случай на висок или много висок риск от образуване на плесени се активира оптична аларма. В този режим, инструментът ясно показва пет нива на рис от образуване на мухъл: няма риск, малък риск, нарастващ риск, висок риск и много висок риск.
 • Функция: Мониторинг на вентилацията - включете уреда и изберете режим на работа за измерване на абсолютната влажност на въздуха във вашето помещение. Измервате абсолютната влажност на въздуха в центъра на стаята и след това абсолютната влажност на въздуха на открито. Ако външната абсолютна влажност е по-висока от вътрешната, вентилацията и проветряването ще увеличат риска от плесени и трябва да се избягват.
 • Функция: Мониторинг на климатичните промени – в този режим уредът измерва относителната влажност. Идеалната вътрешна относителна влажност на въздуха е между 40% и 60%. Твърде влажният въздух (над 60 %), също така и прекалено сухият въздух (под 40%) създават усещане за дискомфорт и могат да имат значителни отрицателни ефекти върху здравето ви.

 

Основни характеристики и предимства:

 • Измерва температура, абсолютна и относителна влажност на въздуха.
 • Изчислява точката на оросяване
 • Три режима на работа, включително Hold функция, автоматично изключване, алармени функции, промяна на интервалите на измерване и др.
 • Бърза оценка на риска от образуване и поява на плесени
 • Алармена функция при с висок риск от образуване на мухъл
 • Вътрешна памет с капацитет за 10000 измервания
 • Многоезично меню на немски, английски, италиански, френски, испански и руски
 • Захранване с 4 бр. 1.5V AA обикновени алкални батерии

 

Спецификация

Измерван параметър

Обхват

Резолюция

Относителна влажност

0 … 100% RH

0,1 % RH

Абсолютна влажност

0 … 130 g/m³

0.1 g/m³

Температура

-10 to +60°C

0.1°C

Работна температура

-10°C ~ 60°C

Температура на съхранение

-20°C ~ 60°C

Температурна компенсация

Автоматична

Вътрешна памет

10000 измервания

Меню

Английски, немски, френски, италиански, испански, руски

Захранване

4 бр. 1.5V AA алкални батерии

Живот на батериите

Прибл. 12 месеца

Автоматично изключване

След прибл. 4 минути

Консумация

30 mA

Екран

128 x 64 матричен, с LED осветяване

Размери

166 x 64 x 30 mm

Тегло

210 g

Защита

IP 40

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG