BQ16, Газ-детектор на формалдехид и летливи в-ва

Каталожен № 3510205090.
BQ16, Газ-детектор на формалдехид и летливи в-ва
Преносим уред за откриване на концентрации на формалдехид (HCHO) и общо летливи органични съединения (TVOC) и за оценка на качеството на въздуха. Обхват на детекция за HCHO от 0.00 до 5.00 ppm и за TVOC от 0.00 до 9.99 ppm. Функции MIN, MAX, HOLD и автоматично изключване. Доставя се в мек калъф заедно с батерия и ръководство за работа.
Цена: 340,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Това устройство е предназначено за измерване концентрациите на HCHO (формалдехид) и TVOC (общо летливи органични съединения) във въздуха. Устройството не може да се използва в потенциално експлозивна среда или много влажна атмосфера.

 

Устройството намира приложение за оценка и контрол на качеството на въздуха вкъщи, в офиса или на работното място, в обществени институции, училища и детски градини, там където хората остават на закрито за определен период от време и където чистият и незамърсен въздух е необходим за опазване на здравето. За съжаление, човек не може да прецени атмосферното замърсяване само с един поглед, но може да го измерва като използва BQ16 на Trotec. Резултатите от измерванията с този газ-детектор се показват на екрана едновременно за HCHO и TVOC.

 

Формалдехидът (HCHO) и летливите органични съединения (ЛОС) със сигурност са най-често срещаните и най-опасните групи вещества по отношение на експозицията на въздуха в помещенията. BQ16 открива дори малки концентрации от порядъка на 0,01 ppm или 0,01 mg/m³.

 

Използването на BQ16 е удобно лесно: При включване на измервателното устройство автоматично се определят преобладаващите концентрации на HCHO и TVOC. Двете измерени стойности се показват едновременно на лесно четливия дисплей на BQ16 с осветление на фона при поискване.

 

Благодарение на интегрираните функции MIN, MAX и HOLD можете да видите минималната или максималната стойност по всяко време на измерването и дори да задържите текущо измерената стойност, ако е необходимо. За работа с енергоспестяване това практическо измервателно устройство е оборудвано с функция за автоматично изключване.

 

Формалдехидът (HCHO) или метаналът е химическият прекурсор на много промишлени продукти, вариращи от лакове или бои до лепила и свързващи вещества, дори консерванти. Много малки количества от тези и други материали, съдържащи формалдехид, напр. материали на основата на дървесина, подови настилки или текстил, могат дълго време да замърсяват въздуха в затворени помещения. Поради особената си токсичност, формалдехидът е класифициран като канцероген от категория 1В в съответствие с Европейската директива за химичните вещества (CLP) - както се предполага, че има канцерогенен потенциал за хората. При измервателен диапазон от 0.00 до 5.00 ppm и разделителна способност от 0.01 ppm, BQ16 позволява откриването дори на незначителни концентрации от формалдехид в въздуха в помещението.

 

Летливите органични съединения (ЛОС) са вещества, които се изпаряват при ниски температури и по този начин замърсяват въздуха. Ето защо те се наричат летливи органични съединения и се измерват като кумулативна стойност TVOC (общо летливи органични съединения). Източниците на летливи органични вещества могат да бъдат, напр. настилки и подови покрития, бои и лакове, уплътнения и лепила, мебели и килими. Поради сложността на ЛОС, както индивидуалните здравни ефекти върху човешкото тяло, така и тяхната интензивност могат да бъдат различни и в някои случаи да варират значително. Следователно концентрацията на TVOC и техните ефекти са чисто индикативни. Според Федералната агенция по околна среда въздухът в помещенията, предназначени за дългосрочно пребиваване, не трябва да превишава стойност на TVOC, варираща между 1 и 3 mg/m³. С измервателния диапазон от 0.00 до 9.99 mg/m³ и разделителна способност от 0.01 mg/m³, BQ16 надеждно открива дори малки концентрации на VOC във въздуха на помещението.

 

Окомплектовка

  • 1 x HCHO/TVOC измервател BQ16

  • 1 x 9 V батерия

  • 1 x Ръководство за бърз старт

  • 1 x Мек калъф

Спецификация

Модел

BQ16

Размери

230 mm x 55 mm x 35 mm

Тегло

205 g

Измерване на формалдехид (HCHO)

Обхват

0.00 … 5.00 ppm

0.00 … 5.00 mg/m3

Резолюция

0.01 ppm

0.01 mg/m3

Точност

±5%

Измерване на летливи органични съединения (TVOL)

Обхват

0.00 … 9.99 ppm

0.00 … 9.99 mg/m3

Резолюция

0.01 ppm

0.01 mg/m3

Точност

±10%

Работни условия

0°C до +50°C / <80 % RH

Условия за съхранение

-10°C до +50°C / <80 % RH

Екран

LCD

Захранване

9 V батерия

Автоматично изключване

Да, след 15 минути бездействие

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG