MG-BTA Сонда/сензор за измерване на магнитно поле

Каталожен № MG-BTA.
MG-BTA Сонда/сензор за измерване на магнитно поле
Сензор/сонда за измерване на магнитно поле. Може да се използва за проучване на областта около постоянни магнити, намотки, и електрически устройства. Той разполага въртящ се сензор, който може да се огъва на 90 градуса. Сензорът има два обхвата на измерване: обхватът означен като „6.4 mT“ за измерване на относително силни магнитни полета в границите ± 64 Гаус или ± 6,4х10-3 Тесла и обхвата означен като „0.3 mT“ за измерване на магнитното поле на Земята и други много слаби полета в границите ±3.2 Гаус или ± 3.2 х 10-4 Тесла. Доставя се с кабел и конектор.
Цена: 230,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Тази сонда/сензор позволява измерване на магнитно поле в близост до върха на сензора. Върхът може да се огъва, което позволява на потребителя да измери полета, които са паралелно или перпендикулярно на надлъжната ос на сензора.

 

Сондата може да се използва за най-различни интересни експерименти с магнитни полета.

  • проучване на магнитното поле на Земята.
  • определяне на посоката на магнитния север.
  • проучване на магнитното поле в близост до постоянен магнит.
  • Измервания в близост до електрически проводници.
  • Измервания за откриване на соленоид.

 

Сензорът на сондата използва ефект на Hall, за да определи вектор-компонента на магнитното поле в близост до неговия връх. Той има два обхвата, което позволява измерване на относително силни магнитни полета около постоянни магнити и електромагнити и измерване на слаби полета като магнитното поле на Земята и др.

 

Сензорът има превключвател за избор на обхват: Ключът на вала на датчик се използва за избор на обхвата:

  • Обхватът означен като „6.4 mT“ се използва за измерване на относително силни магнитни полета около постоянна магнити и електромагнити. Обхватът на сензора в този случай е ± 64 Гаус или ± 6,4х10-3 Тесла.
  • Обхвата означен като „0.3 mT“ се използва главно за измерване на магнитното поле на Земята и други много слаби полета. Той може да се използва и за други магнити, но сензорът трябва да е неподвижен, така че да не се влияе от фоновото поле на Земята. Обхватът на сензора в тази област е ±3.2 Гаус или ± 3.2 х 10-4 Тесла.

 

Върхът на сондата се огъва, което позволява, както напречно, така и надлъжно измерване на магнитното поле.

 

Сензорът не може да се използва самостоятелно – необходимо е да се закупи поне един от следните „интерфейси“ на фирма Vernier:

  • LabQuest 2 - самостоятелен уред, който работи с над 70 Vernier сензори за измерване на различни параметри. LabQuest 2 има сензорен екран и е съвместим с всички сензори на Vernier. Той се използва за събиране на данни от сензорите; има голям и екран с висока резолюция с портретна и пейзажна ориентации; работи с акумулаторна батерия; съвместим е с Windows и Macintosh компютри; събира, анализиране и споделя безжично данни с IPAD, Android устройства и компютри Chromebook; безплатни актуализации на софтуера; вградени сензори, като например GPS и акселерометри; функция за безжична свързаност с Wi-Fi и Bluetooth и много други
  • LabQuest Mini – уред за събиране на данни от около 60 Vernier сензори. Не маже да се използва самостоятелно – трябва да се свърже към компютър. LabQuest Mini работи с платения софтуер Logger Pro или с безплатния софтуер Logger Lite. LabQuest Mini се свързва с компютър през USB 2.0 порт. Той разполага с 3 аналогови входа и 2 цифрови входа.
  • Go!Link - USB едноканален интерфейс за събиране на данни от около 50 Vernier сензори. Go!Link свързва съвместимите сензори с компютър през USB порт. Go!Link може да работи с платения софтуер Logger Pro или с безплатния софтуер Logger Lite.

 

Цените на всички Vernier продукти са в US долари без ДДС и без транспорт (обикновено около 50 USD).

 

Спецификация

Обхват на измерване

Режим силни полета „6.4 mT“: ± 64 G или ± 6,4х10-3 T.

Режим слаби полета „0.3 mT“: ±3.2 G или ± 3.2 х 10-4 T

Резолюция

Режим силни полета „6.4 mT“: 0.004 mT.

Режим слаби полета „0.3 mT“: 0.0002 mT

Съвместими интерфейсни устройства

·        Vernier LabQuest2 или LabQuest самостоятелно или с компютър

·        Vernier LabQuest Mini с компютър

·        Vernier LabPro с компютър или TI графичен  калкулатор

·        Vernier Go!Link

·        Vernier EasyLink

·        Vernier SensorDAQ

·        Други

Софтуер

·        Logger Pro 3 – платена компютърна програма, използвана с LabQuest 2, LabQuest, LabQuest Mini, LabPro, или Go!Link.

·        Logger Lite – безплатна компютърна програма, използвана с LabQuest 2, LabQuest, LabQuest Mini, LabPro, или Go!Link.

·        LabQuest App – тази програма се използва, когато LabQuest 2 или LabQuest се използват като самостоятелни устройства, без компютър.

·        Други

Видео1

Видео2

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG