RN1, Измервател на радон

Каталожен № TMT-RD-35.
RN1, Измервател на радон
Ръчен преносим измервател и монитор на радон във въздуха. Обхват на измерване до 250 Bq/m³. Възможност за краткосрочно (1-7 дни) и дългосрочно (до 365 дни) измерване. Опасните високи концентрации се показват с оптично предупреждение. Зареждане през USB порт.
Цена: 450,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Както е известно, радонът се счита освен пушенето за една от най-честите причини за рак на белите дробове. Радонът е радиоактивен замърсител, който се среща като природен газ и излиза от почви и строителни материали. През стените на мазето и мазето радонът прониква във вътрешността на къщите, където може да се натрупва значително поради лоша вентилация. Газът е невидим, не мирише , няма вкус и прониква в къщата в мазето без предупреждение. Средната концентрация на радон в Европа е около 50 Bq/m³. Препоръчва се средногодишната стойност да не превишава 100 Bq/m³.

 

С този измервател можете да определите концентрацията на радон във вашата къща. Тъй като концентрациите на радон варират значително, устройството има възможност за краткосрочни и дългосрочни измервания.

 

Краткосрочното измерване може да бъде зададено от 1 до 7 дни и измерената стойност се актуализира на всеки 30 минути.

 

Дългосрочният режим показва данните за последните 365 дни. Тази стойност се актуализира на всеки 24 часа.

 

По време на измерването, опасните високи концентрации се показват с оптично предупреждение. Тези измервания помагат да се открият опасностите, произтичащи от прекалено високите концентрации на радон, и да се избегнат такива, като се предприемат подходящи противодействия.

 

Обикновено краткосрочното измерване се използва, за да се направят измервания в помещението, в което престоявате по-голямата част от времето, като дневни, спални и детски стаи (най-малко 5-7 дни). Най-представителни обаче са дългосрочните измервания в мазето през цялата година, тъй като Радон прониква в мазето и само при дългосрочно измерване могат да се запишат силните сезонни колебания. Колкото по-дълго се извършва измерване на желаното място, толкова по-сигурно може да се определи концентрацията на радон. Колкото по-ниска е показаната измерена стойност на радон след 2-3 дни, толкова по-дълго трябва да се извърши измерването, за да се получат точни резултати. За измервания под 50 Bq/m³, измерването трябва да продължи най-малко една седмица.

 

Доставя се заедно с батерия и ръководство за работа.

 

Спецификация

Екран

LCD функционален дисплей

Обхват на измерване

< 250 Bq/m³

Резолюция

1 Bq/m³

Точност

5% +/-pCi/L

Минимално време за измерване

30 min

Измервателен метод

Алфа-спектрометричен сензор

Батерия

Акумулаторна, 3,7V 1000mAh (>3000 часа)

Консумация на енергия

<50 µA

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG