RN2, Измервател-легер на радон

Каталожен № TMT-RD-200.
RN2, Измервател-легер на радон
Ръчен преносим измервател и регистратор на радон във въздуха. Обхват на измерване до 370 Bq/m³. Измерена стойност се записва на всеки 10 минути и на дисплея се показва новата изчислена средна стойност от последните 60 минути. Възможност за разглеждане на моментните стойности през мобилно приложение за iOS и Android. Доставя се заедно с ръководство за работа.
Цена: 670,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Както е известно, радонът се счита освен пушенето за една от най-честите причини за рак на белите дробове. Радонът е радиоактивен замърсител, който се среща като природен газ и излиза от почви и строителни материали. През стените на мазето и мазето радонът прониква във вътрешността на къщите, където може да се натрупва значително поради лоша вентилация. Газът е невидим, не мирише , няма вкус и прониква в къщата в мазето без предупреждение. Средната концентрация на радон в Европа е около 50 Bq/m³. Препоръчва се средногодишната стойност да не превишава 100 Bq/m³.

 

С този измервател можете да определите концентрацията на радон във вашия дом, като използвате най-съвременната технология на йонната камера. Тъй като концентрациите на радон се колебаят значително, устройството има постоянна функция за измерване. Измерена стойност се записва на всеки 10 минути и на дисплея се показва новата изчислена средна стойност от последните 60 минути.

 

Специална особеност на това устройство е мобилното приложение за iOS и Android, с което можете да прегледате точния курс на време (10-минутен цикъл) на измерването на радона и съответно да ги редактирате или архивирате. Предаването на данни става чрез Bluetooth. Приложението може да бъде изтеглено безплатно в Google PlayStore и Apple AppStore.

 

По същество уредът представлява интелигентен детектор на радон в реално време за домашен условия. Той има висока чувствителност 0.5 cpm/pCi/l, около 20 ~ 30 пъти повече от конвенционалния радонов детектор чрез използване на високотехнологични схеми на FTLAB. Първото надеждно време за изчакване на данните е под 60 минути от началото на измерването. Също така неговата точност е <10% при 10pCi/l.

 

Доставя се заедно с батерия и ръководство за работа.

 

Спецификация

Екран

OLED функционален дисплей

Обхват на измерване

0,1 - 99,99 pCi/L = 3,7 - 370 Bq/m3

Резолюция

0,1 pCi/L

Точност

<10% @ 10pCi/L

Минимално време за измерване

60 min

Измервателен метод

Йонна камера

Захранване

220V/230V/12V

Консумация на енергия

<50 µA

Интерфейс

Bluetooth LE (Android/iOS)

Размери

Ø8cm x 12cm

Тегло

240g

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG