U3120M, GSM-Логер за температура и влажност (2G модем)

Каталожен № U3120M.
U3120M, GSM-Логер за температура и влажност (2G модем)
Устройство, регистратор на данни с вграден GSM модем за дистанционно измерване, записване и изпращане на данни за температура (Т) и относителна влажност (RH). Обхват на измерване за температура от -20 до +60°C и за влажност от 0 до 100% RH. LCD дисплей, памет за 500000 записа, захранване с батерия и USB интерфейс за конфигуриране и изтегляне на данни. GSM модемът може да изпраща високи и ниски аларми и текстови съобщения до 4 получатели чрез SMS текст или JSON. Доставя се заедно с USB-C кабел, батерия, ръководство за работа и софтуер.
Цена: 1 110,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този регистратор на данни (U3120M) е предназначен за отдалечени, автономни измервания и записване на температура и относителна влажност. Интервалът за записване е регулируем от през 1 s до през 24 h.

 

Устройството (дата логер) може да се използва монтирано в неподвижна позиция или като преносима версия.

 

В случай на превишаване на предварително зададени от потребителя лимити, логерът изпраща SMS и JSON съобщенията чрез GPRS връзка за данни. Интервалът за изпращане на данни е потребителски регулируем.

 

GSM модемът, който е част от устройството, се използва за изпращане на SMS съобщения до четири избрани получателя (текущо измерени стойности, алармено състояние и др.). Тези съобщения могат да бъдат от два вида: четливи от потребителя (подходящи за показване на мобилен телефон) или машинно четими (подходящи за автоматизирана обработка на данни в база данни или в облак).

 

Записът на измерените данни се извършва в енергонезависима електронна памет. Данните могат да се прехвърлят на компютър чрез USB-C.

 

Устройството включва проследим сертификат за калибриране с обявена метрологична проследимост на еталоните, които са базирани на изискванията на стандарт EN ISO/IEC 17025.

Основни характеристики и предимства

 • измерва и обработва входни данни, идващи от вътрешен комбиниран сензор за температура и влажност,
 • открива и регистрира минимални и максимални стойности,
 • показва измерените стойности на LCD дисплей.
 • възможност за управление на някои функции чрез два бутона, разположени до дисплея (изключване и включване на устройството, деактивиране на сигнализацията на алармата, нулиране на минималната / максималната стойност)
 • съхранява автономен хронологичен запис на измерените стойности във вътрешна енергонезависима памет. Записаните стойности могат да бъдат измерени в момента на записване или като средни, или min/max стойности, установени по време на интервала за запис.
 • Записването може да се извършва непрекъснато или само при аларма.
 • Режимът за запис може да се зададе по избор като нецикличен, за да спре при запълване на паметта или като цикличен (при запълване на паметта най-новите измервания се записват върху най-старите).
 • Предварително задаване на алармени прагове за всяка измервана величина.
 • Сигнализацията на алармата може да се осъществи визуално, по избор чрез символ, който се появява на дисплея или чрез кратко мигане на светодиод, или акустично.
 • Възможност за изпращане на алармени SMS съобщения до четири избрани абоната.
 • Изпращане в рамките на предварително зададен интервал на информационни SMS съобщения, съдържащи идентификация на устройството, текущо измерени стойности и алармени състояния на до четири избрани приемника. Тези съобщения могат да бъдат от два вида: четливи от потребителя (подходящи за показване на мобилен телефон) или машинно четими (подходящи за автоматизирана обработка на данни в база данни или в облак).
 • Захранване от вътрешен литиево-йонен акумулатор.
 • Възможност за зареждане на акумулаторната батерия от USB зарядно устройство.
 • Вътрешният GSM модем се свързва към захранващия блок само при изпълнение на заявка по изпращане на данни, в противен случай той е изключен, за да се пести енергия.
 • Комуникация с компютър чрез USB интерфейс (всички настройки на устройството, сваляне на записани данни и онлайн мониторинг). За да комуникира, устройството за данни използва стандарта HID USB, който не изисква допълнителни контролери, които да се вграждат в компютъра.

Окомплектовка

U3120M

USB-C кабел

Захранване

наръчник

Проследим сертификат за калибриране

Безплатен аналитичен софтуер COMET Vision

Опции

код: LP100

 

Стенен държател с катинар за заключване и предпазване от неконтролиран достъп.

 

Цена: 40,00 лв. без ДДС

Спецификации

Измервани параметри

Температура (Т)

Относителна влажност (RH)

Изчисляване параметри

Температура на точка на оросяване (DP)

Обхват на измерване

Т: -20 … +60°C

RH: 0 … 10 % RH

DP: -90 … +60 °C

Точност

Т: ±0.4°C

RH: ±1.8 % RH

DP: ±1.5°C при T <25°C и RH >30 %

Резолюция

Т: 0.1°C

RH: 0,1% RH

DP: 0.1°C

Вграден часовник

Година, месец, ден, час, минута, секунда

Интервали на записване

Регулируеми от през 1s до през 24h

Обновяване на данните на екрана

Регулируемо през 1 s, 10s, 1min

Капацитет на вътрешната памет

500 000 измервания в не цикличен режим и

350 000 измервания в цикличен режим

Режими на записване

Не-цикличен – записването спира при запълване на паметта

Цикличен – при запълване на паметта, най-новите записвания се записват върху най-старите

Захранване

батерия SONY LiIon 5200mAh

IP защита

IP67 - защитени от влиянието на временното потапяне във вода

Размери

61x93x53, с антена 120x93x53

Тегло с батерията

260 g

Гаранция

3 години

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG