BQ30, Измервател на прахови частици

Каталожен № 3510205098.
BQ30, Измервател на прахови частици
Компактен уред за мониторинг на качеството на въздуха чрез измерване на количество на прахови частици (PM10 и PM2.5), концентрация на въглероден диоксид (СО2), температура (Т) и влажност (RH). Специално разработено за оценка на качеството на въздуха в дома, офиса, учебни зали, работни и обществени помещения. BQ30 едновременно улавя инхалирания общ прах и фините прахови частици, които се показват директно на екрана като микрограми на кубичен метър. Нещо повече, на големия цветен екран се показват всички измервани параметри, включително дата и час. Доставя се заедно с батерия, мини-USB кабел, зарядно устройство и ръководство за работа.
Цена: 210,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Както е известно днес замърсяването на въздуха с фини прахови частици и неговите последици за здравето са основна част от обществените дискусии. Фините прахови частици са микроскопичени твърди или течни вещества, суспендирани във въздуха. Източниците на прахови частици могат да бъдат естествени (които се срещат в природата) или изкуствени. По принцип нормите за допустимите концентрации на прахови частици най-често правят разграничения между две фракции на частиците PM10 и PM2.5.

 

PM10 включва всички частици с максимален диаметър 10 μm (микрометра), а PM2.5 означава всички частици с диаметър по-малък от 2,5 μm. Тези частици са невидими с невъоръжено око. Колкото и да са малки (особено частиците с размер PM2.5) те могат да достигнат до белодробните алвеоли. Още по-малко частици по-малки от 1 μm могат дори да достигнат кръвоносните съдове. В ежедневието ни сме изложени на безброй потенциални източници на фини частици. Независимо дали живеете или работите близо до изключително зает път или в близост до индустриална зона, вероятно ще се увеличи тежестта на фините прахови частици във вдишвания от вас въздух.

 

Източниците на фини прахови частици с размер 2,5 μm и по-малък включват електроцентрали, промишлени процеси, ауспусите на превозните средства, отоплението на дърва и горските пожари. Едрите частици (между 2,5 и 10 μm) се образуват при процеси на раздробяване и смилане, от прах по пътищата и от някои земеделски процеси.

 

Освен замърсяването на въздуха с прахови частици, в помещения и сгради с много хора, „натоварването“ на въздуха може да стане и с повишаване на концентрацията на въглероден диоксид (CO2). Други най-обичайни дейности и фактори, като готвене, вакуумиране, запалена свещ, тютюнев дим, печка, камина, емисии от топлинни източници и др. също могат значително да влошат качеството на въздуха около вас. В краткосрочен план праховите частици, въглеродният диоксид, температурата и влажността могат да повлияят не само на цялостното благосъстояние, но също така да бъдат отговорни за трудности при концентриране и безсъние, както и за различни алергични реакции. В дългосрочен план експозицията на фини прахови частици увеличава риска от развитие на сърдечно-съдови и респираторни заболявания, дори белодробен рак.

 

С помощта на BQ30 вие ще сте в състояние винаги да наблюдавате стойностите на фините частици, CO₂, температурата и влажността на въздуха около вас. По този начин можете да подобрите климата в помещението чрез снабдяване с чист въздух или ефективно използване на освежителни средства на въздуха, овлажнители или изсушители, когато това е необходимо.

 

Уредът едновременно открива климатичните параметри на помещенията, отнасящи се до здравето: CO2 от 0 до 9999 ppm, температурата на въздуха от -20 до 70°C както и влажността от 0 до 100%. Измерените стойности на PM10 и СО2 се показват на автоматично променяща се индикация. Друг трицветен индикатор допълва лесната за потребителя визуализация на тези два параметъра, като посочва качеството на въздуха по скала от добро към лошо. Резултатите от прецизното измерване, работата на батерията, ниското тегло и компактните размери правят монитора за качество на въздуха BQ30 идеален придружител, когато се изисква откриване на потенциално вредни фини частици и замърсяване с CO₂.

 

Този лесен за използване преносим уред за качеството на въздуха установява и определя количествено масовите концентрации на различни фини прахови частици, сажди и други във вашия дом, офис, класна стая и пр. Уредът използва лазерна технология и лесно улавя дори най-малките въздушни замърсявания с размери PM2.5 и PM10 в микрограми на кубичен метър. Благодарение на регулируемите интервали от време, BQ30 също така позволява ефективен дългосрочен контрол на натоварването на частиците. Могат да бъдат запазени до 5000 записи на данни. Ако желаете, това голямо разнообразие от данни може удобно да се покаже като графики на големия 3-инчов цветен дисплей.

 

Специално за частиците с размери до 2.5 µm можете да зададете гранични стойности, нарушаването на които ще бъде известено с акустичен алармен сигнал.

 

Големият цветен дисплей има шест нива, за показване на всички измервани параметри, включително алармените прагове, дата и час.

Основни характеристики и предимства

 • Дългосрочен монитор за качеството на въздуха чрез измерване концентрацията на праховите частици във въздуха с макс. диаметър на ПЧ2.5 и ПЧ10
 • Показание за замърсяването с CO2, текущата стайна температура и влажност
 • Памет за до 5000 набора от данни
 • Индикатор за баркод
 • Допълнителен цветен индикатор с автоматична акустична аларма за бързо откриване на критични концентрации на частици
 • Автоматично изключване
 • 3"цветен дисплей за едновременно показване на всички измерени параметри
 • Възможна работа на батерия и включен към електрическата мрежа
 • Регулируема яркост на дисплея
 • Автоматично променяща се индикация за всички измерени параметри на климата
 • Индикация за дата и час
 • Избор на език
 • Индикация за състояние на батерията

Окомплектовка

Доставя се заедно с Литиево-полимерна батерия, Мини-USB кабел, Зарядно устройство (USB 5 V, 1 A) и Ръководство за работа

Спецификации

Измервани параметри

Прахови частици: два канала

Концентрация на СО2

Температура (Т)

Относителна влажност (RH)

Прахови частици PM2.5 и PM10

Размер на частиците: 2.5 μm, 10.0 μm

Обхват на измерване: 0 … 2000 µg/m³

Резолюция: 1 µg/m³

Режим на измерване: кумулативен (с натрупване)

Ефективност: 100 %

Тип на детектора: Разсейване на светлината

Въглероден диоксид (СО2)

Обхват на измерване: 0 … 9999 ppm

Точност: ±5%

Резолюция: 1 ppm

Температура

Обхват на измерване: -20 … 70°C

Точност: ±2°C

Резолюция: 0,1°C

Влажност

Обхват: 0 … 100 % RH

Точност:

±3.5 % RH (20% - 80% RH)
±5 % RH (0% - 20% RH и 80% - 100% RH)

Резолюция: 0,1%RH

Екран

3" TFT LCD

Захранване

Батерия Li-ion, 3.7V / 1500 mAh

Захранващ адаптер

Вътрешна памет

До 5000 записа

Работни условия

0°C - +50°C / 0 - 100% RH

Функции

Автоматично променяща се индикация за всички параметри

Едновременно измерване на ФПЧ2.5 и ПЧ10

Измерване на температура, относителна влажност, CO₂,

Конфигурируема скорост на измерване

По избор XY диаграма

Визуална алармена функция

Акустична алармена функция

Памет за 5000 измерени стойности

Показване на индикатора на барграфа

Регулируема яркост на дисплея

Автоматично изключване

Индикация за състояние на батерията

Размери

155 mm x 75 mm x 85 mm

Тегло

360 g

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG