FC-4, Вискозиметър за бои и лакове ISO 2431, 4 mm

Каталожен № FC-4.
FC-4, Вискозиметър за бои и лакове ISO 2431, 4 mm
Цилиндрична чаша (фуния) за измерване на вискозитет на бои и лакове с диаметър на отвора 4 mm. Обхват на измерване в зависимост от диаметъра на отвара от 35 до 135 cSt (Санти Стокс). Намира приложение за определяне на относителния вискозитет (време на изтичане) на бои, лакове и подобни на тях продукти. Отговаря на изискванията на БДС EN 535, ISO 2431. Доставят се заедно със статив с нивелиращи крака.
Цена: 340,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

 

Тези вискозиметри са предназначени за бързо определяне на относителния вискозитет (време на изтичане) на бои, лакове и подобни на тях продукти.

 

Процедурата по определяне на „времето за изтичане от фуния" за бои, лакове и други подобни продукти, отговаря на изискванията на БДС EN 535, ISO 2431.

 

Резервоарът на вискозиметрите е с цилиндрична форма, със сменяем накрайник. Дюзата е изработена от неръждаема стомана. Устройството се монтира на статив с нивелиращи крака.

 

По същество вискозиметрите представляват алуминиеви контейнери (чашки) с цилиндрична форма, която преминава във вид на кух конус, с фиксирана дюза от неръждаема стомана. В горната част вискозиметърът има фланец с пръстеновиден канал за източване на излишния материал.

 

Принципът на работа с вискозиметрите е на база определяне времето на изтичане на пробата в секунди през калибрирания отвор на дюзата при температурата на изпитването. Кинематичният вискозитет при температура (23 ± 0,5)°С може да се определи като се използва емпирична формула или таблици като функция от време изтичане.

 

Основни характеристики и предимства:

  • алуминиево тяло с дюза от неръждаема стомана;
  • стандартен обем на чашката от 100 ml ±1 ml;

 

Доставят се заедно със статив с нивелиращи крака.

 

Спецификации

 

Съответствие

БДС EN 535, ISO 2431

Диаметър на отвора

4 mm

Обхват на измерване

35 … 135 cSt

Капацитет на чашката

100 ml

Материал на чашката

Алуминий

Материал на дюзата

Неръждаема стомана

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/http://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/proges-plushttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipment
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG