FLS Влага и температура на купи от сено и слама.

Каталожен № 13950.
FLS Влага и температура на купи от сено и слама.
Преносим влагомер за измерване влага и температура на насипно сено. Обхват на измерване за влага от 8 до 30% и за температура от -20 до 120оС. Измерването се извършва с интегрирана към корпуса пробивна сонда с дължина 2 метра. Възможност за вкарване на потребителски настройки за измерване влага на компост, билки и други насипни материали. Доставя се заедно с батерии и ръководство за работа.
Цена: 1 250,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

 

Този влагомер е снабден с 2 метра пробивна сонда и е предназначен за едновременно измерване на температура и влага на насипно сено, например купи от сено.

 

Както е известно, доброкачественото сено е най-важната съставка в зимните дажби на тревопасните домашни животни, а правилното му складиране е основната мярка, наред с навременната коситба, за запазване на неговото качество. Към складиране на сеното във вид на купи, бали и в сеновали се пристъпва, когато то е добре изсушено. Ако съдържанието на вода в съхраняваното сено, напр. в купа сено, е твърде висока, може да настъпи гъбичен и бактериален растеж. При тези процеси се отделя енергия под формата на топлина, което води до повишаване на температурата в сеното. В най-лошия случай температурата в сеното може да се повиши толкова много, че то да се запали. Ето защо, операторът на складираното сено се задължава редовно и стриктно да следи съхраняваното сено (регулиране на пожарната полиция). При спешни случаи неспазването на това задължение за наблюдение може да бъде наказано като небрежен палеж. Освен това неспазването на задължението за наблюдение може да доведе до загуба на застрахователно покритие. Със сондата за влага на сеното, водното съдържание на сеното може да бъде измерено още преди полагане на сеното в купа сено, например на вагона за товарене или в сушилнята. Като цяло, съдържанието на вода под 14% се счита за безвредно и безопасно. По този начин вече може да се реши преди съхранение дали сеното трябва да се изсуши допълнително или дали определеното съдържание на вода позволява безопасно съхранение.

 

Хумиметърът FLS има сонда с дължина 2 метра, която позволява лесно да се провери съдържанието на влага, както и температурата в по-дълбоките райони на купчината сено. Влагомерът е особено полезен за извършване на редовен и добър мониторинг за своевременно откриване на появяващите се топлинни точки или влажни места в съхраняваното сено.

 

Влагомерът притежава две свободни потребителски калибровки, които могат да се използват за измерване влагата и на други насипни материали, като компост, насипна слама, насипни билки и др.

 

Влагомерът се доставя заедно с батериите и ръководство за работа.

 

Заб.: Цената на транспортните разходи не е включена в цената на влагомера, а се определя допълнителна на база обемно тегло, а не на база истинско тегло на пратката.

 

Спецификации

 

Измервани параметри

Влага и температура на насипно сено

Възможност за потребителски настройки
за измерване влага на компост
и други насипни материали

Обхват на измерване
за влага

За сено: 8 … 30 %

Потребителски настройки: 0 … 100 %

Обхват на измерване
за температура

-20 … 120оС

Резолюция

За влага: 0,1 %

За температура: 0,1оС

Температурна компенсация
за влага

Автоматична

Време за измерване

В рамките на няколко секунди

Функции

Задържане

Вътрешна памет

До 10000 измервания

Екран

LCD

Размери

740 x 65 x 40 mm

Тегло

450 g

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG