BETEX Тестер за лагери (Bearing Checker)

Каталожен № 80322.
BETEX Тестер за лагери (Bearing Checker)
Преносим инструмент за бързо и лесно измерване на състоянието на лагерите при превантивна поддръжка. Уредът измерва ударните импулси с вградена сонда, като използва SPM dBm/dBc метод. Тестерът намира широко приложение за оценка на състоянието на търкалящи лагери в индустриалното оборудване като скоростни кутии, двигатели, вентилатори и помпи. Компактен, удобен и лесен за носене. Доставя се заедно за батериите и ръководство за работа.
Цена: 3 410,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

 

Този преносим инструмент е предназначен за бързо и лесно измерване на състоянието на лагерите при превантивна поддръжка. Тестерът измерва ударните импулси с вграден сензор, но може да работи и с външен сензор (опция). Ударните импулси от сензора и се предават на измерителния уред. Той преобразува входящия сигнал в звукови импулси, които могат да се чуят непосредствено от уреда или със слушалки. Получените стойности на ударните импулси служат като база за преценка на състоянието на лагера.

 

Уредът използва методът на ударните импулси SPM и отчита стойностите на dBm и dBc. dBm е максималната стойност, която определя най-силния импулс по време на измерването. Тя е мярка за повреди на лагерите. Стойността на dBc се дефинира като ниво, при което се записват 200 импулса в секунда. Това ниво е индикация за състоянието на смазване на лагера.

 

Резултатите от измерването се обозначават със зелено-жълто-червени символи заедно с детайлна оценка на измерваните стойности.

 

Bearing Checker се използва за оценка на състоянието на търкалящите лагери в индустриалното оборудване като скоростни кутии, двигатели, вентилатори и помпи. Чрез редовни измервания на предварително определени позиции, винаги при сходни условия на работа, данните могат да се събират и компилират в тенденции, показващи работно състояние във времето. Това е много важно за операторите, които трябва вземат уверени решения за поддръжка, като например иницииране на по-чести проверки на състоянието или планиране на ремонтни дейности.

 

Доставя се заедно за батериите и ръководство за работа.

 

Спецификации

 

Измерване параметри

Ударен импулс, dBm / dBc

Температура

Измерване на ударен импулс

 

Метод на измерване

Измерване на ударен импулс dBm / dBc

Обхват на измерване

9 - 90 dB, ± 3 dB

Тип преобразувател

вграден датчик за сонда

Измерване на температура

 

Метод

Безконтактен

Обхват на измерване

-10° до 185°C (14 до 365 ° F)

Резолюция

1° C (1° F)

Общи характеристики

 

Екран

графичен монохромен, 64x128 пиксела,
LED подсветка

Клавиатура

запечатана мембрана

Функции

дисплей за състоянието на батерията,
тест на линията на трансдюсера,
метрични или имперски мерни единици,
езикови независими менюта със символи,
съхранение на до 10 измервателни стойности

Индикация на измерването

син светлинен диод

Индикация за състоянието на лагера

зелени, жълти и червени диоди

Захранване

2 x 1,5 V AA батерии,
алкални или акумулаторни;
> 20 часа нормална употреба

Материал

корпус ABS / PC

Размери

158x62x30 mm (6.2x2.4x1.2 инча)

Тегло

185 g (6,5 унции), включително батерии

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG