ERPt-111, Пластмасов ORP-Електрод

Каталожен № ERPt-111.
ERPt-111, Пластмасов ORP-Електрод
Пластмасов ORP-Електрод за измерване на окислително-редукционен потенциал (ORP, редокс потенциал) във водни разтвори. Обхват на измерване ±2000 mV при температура 5 ÷ 60°C. Електродът се състои от измервателни и референтни полу-клетки. Измервателната част е платинен пръстен, поставен в края на електрода, а референтната част е Ag / AgCl в KCl разтвор, наситен със сребърен хлорид. Контактът с пробата се осигурява от влакнеста диафрагма. Доставя се с 1 м кабел и BNC конектор.
Цена: 330,00 лв.без ДДС
Изтегли Запитване Поръчай

Описание

Този комбиниран ORP (редокс, mV) електрод е предназначен да измерва окислително-редукционен потенциал във водни разтвори.

 

Електродът се състои от измервателни и референтни поло-клетки.

Измервателната част е платинен пръстен, поставен в края на електрода, чийто потенциал зависи от баланса окисление-редукция в измерения разтвор.

Референтната част е Ag/AgCl в KCl разтвор, наситен със сребърен хлорид. Контактът с пробата се осигурява от влакнеста диафрагма.

 

Електродът работи с pH-метри с опция за измерване на mV и с BNC конектор.

 

Може да се използва както по време на лабораторни, така и при полеви измервания. Електролитът, използван в електрода, е под формата на гел, което забавя изтичането му. Електродът не може да се пълни отново, което улеснява използването и консервирането му.

 

Електродът ERPt-111 е оборудван с механично и химически устойчиво епоксидно тяло, което успешно защитава измервателната част на електрода.

 

Типичните области на приложения, в които се използва електрода, са:

  • контрол на окислително-възстановителния потенциал при химическо или биологично третиране на битовите отпадни води и промишлените отпадъчни води,
  • измерване на качеството на повърхностните води,
  • контрол на процесите на ферментация и др.

 

ERPt-111 може също се използва в лабораториите като индикатор за крайна точка в процеса на титруване.

 

Доставя се с 1 м кабел и BNC конектор.

 

Спецификации

Обхват на измерване

±2000 mV

Температурен диапазон

0 ÷ 60 °C

Полу-измервателна клетка

Платина

Референтна полу-клетка

Ag/AgCl

Референтен разтвор

gel, 3.0 M KCl + AgCl

Материал на диафрагмата

Влакна

Диаметър на тялото

12.0 ±0.5 mm

Дължина на тялото

120 mm

Минимална дълбочина на потапяне

10 mm

Максимална дълбочина на потапяне

115 mm

Материал на тялото

Епокси пластмаса

Дължина на кабела

около 1 m

Конектор

BNC-50

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG