PCE-WMM 50, Контролна система за въглероден диоксид (СО2)

Каталожен № PCE-WMM 50.
PCE-WMM 50, Контролна система за въглероден диоксид (СО2)
Предупредителна система за откриване на въглероден диоксид (CO2). Два регулируеми алармени прага, цифров дисплей, вградено алармено устройство, лесно монтиране на стена. Комплект от две части: сензорен блок, който се поставя в опасната зона и сигнален блок отвън. Ако измерената стойност надвишава зададената граница, системата за предупреждение задейства аларма (алармена лампа и клаксон). Доставя се като комплект, включващ един сензорен блок, един сигнален блок, RJ45 свързващ елемент и свързващ кабел, захранващо устройство и ръководство за работа.
Цена: 1 425,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Както е известно въглеродният диоксид (СО2) влияе на човешкия организъм дори в малки дози. Концентрация от само 0,3% в атмосферния въздух може да бъде вредна за здравето. Ако процентът се повиши до 5%, могат да се появят главоболие и виене на свят, а при концентрации над 8% могат да доведат до загуба на съзнание или дори смърт.

 

Излагането на високи нива на въглероден диоксид (CO2) може да бъде опасно за работещите например във винарните, където трябва да се внимава да се предпазят работниците от прекомерно излагане. Тревожните зони във винарните изби включват ями, резервоари за съхранение, ферментационни помещения, бутилиращи помещения и пр. Въглеродният диоксид (CO2) е два пъти по-тежък от въздуха; следователно той ще потъне до дъното на помещението, образувайки потенциално смъртоносни басейни от газ, който ще измести кислорода (O2). Установено е, че CO2 се установява в ъглите на помещенията и в райони, които обикновено няма вентилация

 

PCE-WMM 50 системата за предупреждение представлява практично и евтино измервателно устройство за откриване на въглероден диоксид (CO2). Системата за предупреждение предпазва работниците от опасния за здравето, безцветен, без мирис и без вкус СО2 газ, който е широко използван в хранителния сектор, промишлеността, управлението на отпадъците и пр.

 

Системата за предупреждение се състои от две части:

 • Сензорен блок (основно устройство), който се поставя в опасната зона и
 • Сигнален блок (отдалечен монитор), който се монтира извън опасната зона.

 

Двете устройства се свързват помежду си посредством RJ45 свързващ кабел, с дължина 8 метра.

 

Сензорният блок (основното устройство) има два регулируеми алармени прага. Ако измерената стойност надвишава зададената граница, системата за предупреждение задейства аларма (например алармена лампа и клаксон). Устройството е оборудвано с 4-цифров дисплей и 4 светодиода, които осигуряват постоянен визуален контрол за концентрацията на газа вътре в опасната зона. Освен това при алармени ситуации, устройството може да активира допълнителни предупредителни устройства, като се използва специален контакт за превключване (30 V DC / 250 V AC, макс. 2 A). Използвайки този контакт, може например да се включи или изключи вентилатор, който служи за проветряване на наблюдаваното помещение. В този случай вентилаторът ще се активира веднага щом концентрацията на CO2 е над първата граница на алармата. Вентилаторът трябва да има собствено външно захранване.

 

Сигналният блок (отдалечения монитор, дистанционен дисплей) се монтира извън опасната зона и се свързва със сензорния блок посредством кабел с дължина 8 метра. Устройството също има 4-цифров дисплей и 4 светодиода. Ако дистанционният дисплей показва алармена ситуация, трябва да се вземат подходящи предпазни мерки, преди да се влезе в опасната зона, в която е монтиран сензорният блок с газовия детектор. Веднага след като концентрацията на CO2 достигне втората алармена граница, на дисплея на сензорния блок, както и на сигналния блок, се показват съответните аларми и жълтият светодиод започва да мига. Екранът на сигналния блок показва също измерените стойности и предупрежденията за безопасност, по същия начин както и сензорният блок.

 

Сигналния блок не трябва да бъде инсталиран в същата стая където е сензорния блок. Той трябва да бъде инсталирана на входа на опасната зона (помещение), така, че да се наблюдава лесно.

 

Системата за предупреждение PCE-WMM 50 има както зумер, така и оптичен дисплей. Те се активират, когато концентрацията на CO2 достигне или надвиши предварително определена алармена стойност.

 

Сензорният блок на комплекта трябва да бъде инсталиран в помещението, което трябва да се контролира, напр. в помещение, в което се съхраняват бутилки с CO2 газ, ферментационни зали и пр.

 

Основни характеристики и предимства

 • Откриване на въглероден диоксид (CO2)
 • 2 регулируеми алармени прага
 • 4-цифров дисплей
 • Опция  за постоянно визуално управление
 • Затварящо  реле
 • Вграден  алармен предавател
 • Лесен  монтаж на стена

 

Обхватът на доставката на системата за предупреждение за газ PCE-WMM 50 включва 1 x главно устройство (сензорен блок), 1 x сигнален блок, 1 x RJ45 свързващ елемент, 1 x RJ45 кабел за връзка, 1 x захранващ адаптер и 1 x ръководство за употреба

 

Сензорен блок (основно устройство)

Измервани параметри

Концентрация на СО2

Температура (Т)

Обхват на измерване на CO2

0 ... 50 000 ppm (5 обемни %)

Резолюция на CO2

0 ... 9999 ppm: 10 ppm
1 ... 5% vol .: 0,1%

Точност на CO2

± 100 ppm или ± 5% от MW.

Повторяемост

± 20 ppm при 400 ppm

Сензорен дрифт

<20 ppm / година при 400 ppm

Време  за реакция

t90 <60 s

Време  за загряване

<60 s при 22 ° C

Тип на сензора за CO2

NDIR

Обхват на измерване на Т

0 ... +45 ° C

Резолюция на Т

0,1 ° С

Точност на Т

± 1 ° С

Мерни  единици за Т

° C / ° F

Акустична аларма 

80 dbA

Оптични индикатори

4 светодиода:

 • работа,
 • аларма 1
 • аларма 2
 • грешка

Реле  за аларма

SPST осъществява контакт:

30 V DC / 250 V AC, макс. 2 A

Алармени  граници

Аларма 1: 0,5 / 1 / 1,5 / 2%
Аларма 2: 1,5 / 2 / 2,5 / 3 / 3,5 / 4%

Елементи  от менюто

Функционална проверка на връзката между
главния модул и сигналния блок
превключвател от ° C до ° F
Аларма 1, 2 и

фабрична настройка

Екран

LC дисплей
4-цифрен: В диапазона 0 ... 9999 ppm
3-цифрен В диапазона 1 ... 5%
3-цифрен температурен дисплей

Контроли

Нулиране, избор на меню, въведете

Захранване

6 V / 0.5 A захранване 
100 ... 240 V AC, 50/60 Hz

Вход

1 W при 115 V AC / 60 Hz
2 W при 230 V AC / 50 Hz

Експлоатационни  условия

0 ... 40 ° C / макс. 95% относителна влажност 

Условия  за съхранение

-20 ... 60 ° C / макс. 95% относителна влажност

Материал  на корпуса

Пластмаса

Степен  на защита

IP54 (устойчив на пръски)

Размери

168 x 125 x 47 mm (без връзки)

Тегло

приблизително 450 g

Сигнален блок (отдалечен монитор)

Температура (газ / околна среда)

0 ... +45 ° C

Акустична аларма 

80 dbA

Оптични индикатори

4 светодиода:

 • работа,
 • аларма 1
 • аларма 2
 • грешка

Индикатори

LC дисплей
4-цифрен: В диапазона 0 ... 9999 ppm
3-цифрен В диапазона 1 ... 5%
3-цифрен температурен дисплей

Елементи  от менюто

Функционална проверка на връзката
между основното устройство и
превключването от ° C на ° F

Контроли

Тест на функцията, нулиране, избор на меню,
въведете, превключете от ° C до ° F

Захранване

Чрез връзка с основното устройство

Материал  на корпуса

Пластмаса

Размери

118 x 85 x 34 mm (без връзки)

Тегло

приблизително 130 g

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG