EcoFrog, Безжичен ултразвуков нивомер с WIFI модем

Каталожен № EcoFrog.
EcoFrog, Безжичен ултразвуков нивомер с WIFI модем
Ултразвуков нивомер за ниво на резервоари/цистерни с WIFI модем и безплатно WebApp приложение. Измерва редовно нивото на вашия резервоар на всеки 6 часа и предава данните от измерванията веднъж на ден чрез WiFi рутер до облачен сървър на данни. След това вашите данни се показват безплатно на уеб портал (Web App), вкл. мобилни устройства, например смартфони. Може да се използва и на открито. Прилага се при резервоари за мазут, отработени масла, дизел, вода и др. Доставя се предварително конфигуриран за вашия резервоар.
Цена: 450,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

EcoFrog е иновативен, ултразвуков сензор за ниво с WIFI връзка и безплатно уеб приложение за измерване на нивата в резервоарите за мазут, отработено масло, дизел и вода.

 

Ултразвуковият сензор измерва редовно съдържанието на вашия резервоар на всеки 6 часа и предава данните от измерванията веднъж на ден чрез WiFi рутер до облачен сървър на данни. След това вашите данни могат да се показват безплатно на уеб портал (Web App), който също е оптимизиран за показване на мобилни устройства, например смартфони.

 

Уеб порталът ви показва дневното ниво, действителния обем (в проценти и литри), нивото на батерията и силата на WiFi сигнала. Той също така генерира исторически данни от измерванията и ги показва графично.

 

Инсталацията е много проста и отнема само няколко минути. Не е необходимо окабеляване, тъй като ултразвуковият сензор се захранва от батерия. Можете веднага да проверите дали сензорът работи правилно чрез достъп до Интернет.

 

EcoFrog е най-доброто решение за измерване на нивото на резервоари / цистерни когато връзката към електрическата мрежа е невъзможна. С тази система няма нужда ежедневно ръчно да проверявате нивото на вашия резервоар в жилищната сграда или ваканционният ви дом, за да избегнете изпразване на резервоара. Можете също така лесно да прочетете потреблението и да сравните навреме цените на отоплителното гориво и да се подготвите за следващата поръчка.

 

EcoFrog е много лесен за инсталиране и съвместим за отвори с резба 1 1/4″, 1 1/2″ и 2″ и следователно универсално приложим за резервоари с течности, стига WiFi връзката към рутера да е възможна. Достъпът до уеб портала е включен безплатно. Вашият сензор ще бъде доставен предварително конфигуриран с вашите данни на резервоара от нашата служба за клиенти! Това прави инсталацията много лесна, трябва само да монтирате устройството върху резервоара и да го свържете към рутера.

 

Измерването става чрез захранван с батерия ултразвуков сензор за ниво с интегрирана WIFI връзка. Сензорът може да се използва и на открито.

 

Всеки модем, който поддържа WiFi стандарт 802.11 b/g/n, е подходящ за свързване на EcoFrog към WiFi мрежа. Това се отнася за повечето актуални WiFi модеми. Няколко EcoFrogs могат да бъдат свързани към един WiFi модем. Когато модемът е свързан към Интернет, той автоматично изпраща събраните данни за нивото на резервоара в базата данни в облака.

 

Нашият потребителски интерфейс ви дава бърз и лесен достъп до данните на вашето ниво, или чрез смартфон, или чрез вашия компютър. Нашето уеб приложение е свързано с облачната система Microsoft Azure, в която вашите данни се съхраняват сигурно и готови за достъп. След като влезете в нашето уеб приложение с потребителските си данни, можете да изберете един от сензорите си и веднага да покажете текущото ниво на пълнене, както и историята на пълнене на съответния резервоар.

 

Сензорът измерва на всеки 6 часа нивото в резервоара и прехвърля данните веднъж на ден чрез WiFi мрежа на сървър за данни. Наблюдението на данните става чрез безплатен достъп до уеб портал. Нивомерът се захранва с батерия, чийто живот е до 10 години. По принцип няма ограничения на максималния измерим обем на резервоара. Максималният обхват на измерване на сензора обаче е ограничен и е 3 m от сензора до земята (0% маркировка) – максимална височина на резервоара 3 m.

 

Нивомерът може да се използва за резервоари с практически всички видове течности, в това число в резервоари и цистерни за нафта, мазут, маслени бои, масла, дизел и др. над 30 000 приложения

 

Основни функции

 • Показване на текущото ниво
 • Отделно показване на историята на нивата
 • Показване на силата на WiFi връзка на сензора Ecofrog
 • Показване състоянието на сензорната батерия
 • Гъвкав и бърз достъп до данни денонощно
 • Четене на стойностите на нивата чрез OData канал с Excel

 

Една особеност на този нивомер е, че сензорът за ниво се конфигурира предварително (при поръчката) за конкретното приложение на потребителя. По-долу са посочени основните геометрични параметри за предварително конфигуриране на Ecofrog:

 • Вида на течност, която ще се съхранява в резервоара
 • Геометрична форма на резервоара
 • Тип A – вертикален правоъгълен или цилиндричен
 • Тип В – хоризонтален цилиндричен с по-голяма височина от широчина
 • Тип С – хоризонтален цилиндричен с по-голяма широчина от височина
 • Широчина / дължина / дълбочина на резервоара
 • Максимален обем (литри)
 • Височина на точката на отстраняване / всмукване
 • Височина на сензора над максималното ниво (празна площ)

 

Области на приложение на Ecofrog

 • Резервоари на закрито и на открито
 • Резервоари за гориво
 • Дизелови резервоари
 • Резервоари за изба
 • Подземни резервоари
 • Резервоари за съхранение и ICB контейнери
 • Барабани с обем най-малко 200 литра
 • Съдържание на резервоара: горива за горене, отработено масло, дизел, керосин, вода и др.

 

Основни характеристики и предимства

 • ултразвуков сензор за ниво с интегрирана WIFI връзка
 • може да се използва на открито и на закрито
 • Измерва на всеки 6 часа и прехвърля данните веднъж на ден чрез WiFi
 • Безплатен достъп до уеб портала
 • Живот на батерията до 10 години!
 • Без ограничение на максималният обем на резервоара
 • Максималната височина / дълбочина на резервоара е 3 метра
 • Измерва всички течности: отоплително масло, вода, дизел и др.
 • Сензорът за ниво предварително се конфигуриран от нас за вашето приложение

 

След закупуване и доставка Ecofrog първо трябва да бъде свързан към локалната WIFI мрежа, за да прехвърли измерените данни към сървъра на базата данни. Няколко сензора могат да работят с една и съща WIFI мрежа без взаимна намеса. Всеки Ecofrog има уникален цифров номер, който се използва за присвояване на входящите данни от измерванията в сървъра на базата данни към съответния сензор или резервоар.

 

Монтирането на вече свързаният към WIFI мрежата нивомер може да стане без да е необходимо резервоарът да се изпразва. Най-добре е това да стане в горната част на резервоара (обикновено гайка с 2" или 5 см) и най-малко на 20 см от страните на резервоара. Под сензора не трябва да има вътрешни препятствия, които биха могли да попречат на свободното преминаване на ултразвука и да повлияят на качеството на измерването.

 

Спецификации

Размер на резервоара

 • Минимална височина: 0,5м
 • Максимална височина: 3м

Монтаж

Сензорът трябва да бъде монтиран най-малко на 15 см от стените на резервоара

Ултразвуковият сигнал не трябва да бъде нарушен от препятствия в резервоара (напречни подпори, маркучи и т.н.)

Показване на данните

Личен, сигурен уеб портал:

 • Графично представяне на нивото на резервоара
 • Показване на действителните стойности: обем в литри/процент, състояние на батерията, сила на WiFi сигнала

Захранване

3.6V Li-SOCl2, размер R14 (C) (или също SaftLSH14)

Живот на батерията

До 10 години за предаване на данни на интервали от 24 часа

Безжична комуникация

Поддържа 802.11 b / g / n Wi-Fi

Безжична сила на сигнала

Може да се намали чрез врати, стени, шахти, покривни плочи и т.н.

 Моля, проверете дали WiFi достъпът е наличен, преди да поръчате

Работни условия

Работна температура: от -17оС до +50оС

Влажност: 15% - 95%.

Размер на отвора за сензор / резба

Муцуна с диаметър 47 мм за монтаж с адаптер пръстен (уплътнение)

Резбован отвор / втулка на резервоара: 1 1/4″, 1 1/2″ и 2″

Габарити

109 mm (W) x 109 mm (L) x 108 mm (H) ± 1 mm

Видео

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG