PCE-MPC 10, Измервател на фини прахови частици.

Каталожен № PCE-MPC 10.
PCE-MPC 10, Измервател на фини прахови частици.
Преносим уред за измерване на фини прахови частици с размери 2,5 и 10 микрона (µm). Едновременно измерване на температура и влажност, Графичен дисплей, вътрешна памет за до 5000 измерени стойности. Доставя се заедно със стойка, батерия, USB захранващ кабел и инструкция за употреба.
Цена: 1 450,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този уред (PCE-MPC 10) е преносим ръчен брояч на частици, използван за наблюдение на концентрациите на прахови частици (PM) във въздуха. Той е проектиран да подпомага оценките за качеството на въздуха в помещенията (IAQ).

 

Едновременно с измерването на праховите частици, уредът измерва също така температура (от 0 до +50°C) и относителна влажност (от 0 до 100% RH).

 

Броячът на частици показва всички измервания едновременно на 2-инчовия пълноцветен LCD екран. Температурните единици могат да бъдат показани или в градуси по Целзий (°C) или по Фаренхайт (°F). Допълнителна цветна бар скала под измерените стойности осигурява визуално предупреждение чрез лента от цветове, увеличаваща се от зелено (безопасно) до виолетово (екстремна опасност). Тази визуална система за цветно кодиране улеснява разпознаването, когато нивата на концентрация на прахови частици станат опасни.

 

Броячът на частици може да се захранва или от акумулаторна батерия, или от USB порт. USB портът също се използва за зареждане на батерията. Броячът на частици прави измервания дори докато батерията се зарежда, което позволява непрекъснато наблюдение на IAQ.

 

Уредът има интегриран регистратор на данни, който позволява вземане на проби през потребителски регулируеми времеви интервали от през 30 секунди, 1 минута, 2 минути или 5 минути, а вътрешната памет съхранява до 5000 набора от данни с дата и час.

 

Броячът на прахови частици е в състояние бързо да извърши измервания на финия прах, който може да повлияе на климата и на човешкото здраве. Устройство е особено подходящо за измервания в промишлеността, когато се извършват шлифовъчни и други подобни работи, които отделят индустриален прах.

 

В допълнение към показаните измерени стойности, в горната част на дисплея се показват също датата и часът, така че резултатите от измерванията да могат да бъдат проследени, след като са били записани. В допълнение към описаните функции, температурата и влажността на околната среда също се показват в долната част на дисплея.

 

Области на приложения

Както е известно при вдишване частиците с размери PM 2,5 и PM 10 те могат да се утаят дълбоко в белите дробове и да доведат до вредни ефекти върху здравето. Тъй като броячът на частици
PCE-MPC 10 наблюдава частици PM 2.5 и PM 10, то той има много практически приложения за здравето и безопасността. Например, техниците за отопление, вентилация и климатизация (HVAC) използват броячи на частици PM 2.5 и PM 10 за одити на ефективността на HVAC и филтрацията. В допълнение, индустриалните хигиенисти и специалистите по безопасност на работното място разчитат на броячи на частици PM 2.5 и PM 10, когато оценяват рисковете за здравето и безопасността на труда, свързани с опасния и горим прах.

 

Основни характеристики и предимства

 • Канали за прахови частици (PM 2.5, PM 10) с размери 2,5 µm, 10 µm
 • Едновременно измерване на температурата: 0 ... + 50°C и влажност 0 ... 100% RH
 • 2"пълноцветен LCD с лесна за ползване графика и резолюция на дисплея 220 x 176 пиксела
 • Захранване от акумулаторна батерия или променливотоково захранване (чрез USB порт)
 • Преносим ръчен дизайн за наблюдение на качеството на въздуха в помещения (IAQ) на полето и в движение
 • Включва стойка за закрепване
 • Разполага с вътрешна памет за съхраняване на до 5000 набора от данни
 • Запазените данни са подпечатани с час и дата
 • Прави измервания дори докато батерията се зарежда
 • Интегриран регистратор на данни с регулируемо време за вземане на проби: 30 секунди, 1 минута, 2 минути или 5 минути
 • Програмируема аларма и функция за автоматично изключване на батерията

 

Обхват на доставката

 • 1 x устройство за измерване на фин прах PCE-MPC 10
 • 1 x стойка (триножник)
 • 1 x USB кабел
 • 1 x инструкция за употреба

 

Спецификации

Измервани параметри

Прахови частици 2,5 µm и 10 µm

Температура

Относителна влажност

Измерване на прахови частици

 

Канали с размер на частиците

2,5 µm, 10 µm

Концентрация на частици

PM 2,5: 0 ... 2000 µg/m³ (A прах)
PM 10: 0 ... 2000 µg/m³ (E прах)

Точност

20%

Резолюция

1 µg/m³

 

 

Измерване на температура

 

Обхват на измерване

0 ... +50°С

Резолюция

0,1°С

Точност на измерването

±1°С

 

 

Измерване на влага

 

Обхват на измерване

0 ... 100% относителна влажност (RH)

резолюция

0,1% относителна влажност

Точност на измерването

± 3,5% RH (20 ... 80 rh) ± 5% RH
(0 ... 20% RH / 80 ... 100% RH)

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG