BM12, Влагомер за дърво и строителни материали

Каталожен № 3510205022.
BM12, Влагомер за дърво и строителни материали
Преносим уред за бързо определяне на влага в дърво и строителни материали. Лесно сменяеми стоманени електроди. Два сменяеми измервателни режими: за дърво и за строителни материали. Обхват на измерване от 6 до 44 % за дървени материали и от 0.2 до 2.0 % за строителни материали. Особено подходящ за измерване влагата на дърва за огрев и меки строителни замазки като гипс и подобни. Доставя се заедно с батерии и ръководство.
Цена: 35,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този влагомер позволява грубо определяне съдържанието на вода в строителни и дървени материали. Области на приложение са бичен дървен материал и дърва за огрев. Освен това, измервателното устройство може да се използва за определяне на влага в мека строителни материали като гипс или други подобни мазилки.

 

Уредът използва косвен метод за отчитане на влагата, като измерва проводимостта на материала между два електрода, чийто стойност се превръща в съдържанието на влага в материала. Различни проводими материали, като метални предмети или разтворени соли могат да имат пряко влияние върху точността на измерване. Следователно, измерените с влагомера стойности могат да се считат като индикатор на съдържанието на влага в измервания обект.

 

Влагомерът има две избираеми режими за дърво и за меки строителни материали. В допълнение към влагата, устройството измерва температурата на околната среда, която по избор може да се отчита в °С или в °F.

 

Влагомерът има функция за автоматично изключване след около 2 минути с цел  по-дълъг живот на

 

Калибровъчната крива за измерване на влагата на най-разпространените дървесни видове в Европа се съхранява в устройството. Ето защо не са необходими допълнителни настройки за определяне на съдържанието на дървесна влага.

 

Основни характеристики и предимства:

  • Измерване на влага на дървени и строителни материали с едно устройство
  • Отлично съотношение качество-цена
  • Със защитна капачка
  • Готов за незабавна употреба
  • Индикация на температурата в °С или в °F
  • Лесно сменяеми стоманени измервателни електроди (щифтове)
  • Директно показване на измерените стойности в обемни %
  • Mode клавиш за избор
  • Индикация за състоянието на батерията

 

Доставя се заедно с батерии и ръководство

 

Спецификации

Метод на измерване

Проводимост/Съпротивление на материала

Дължина на пробивните електроди

8 mm

Обхват на измерване

Дървени материали: 6 … 44 %

Строителни материали: 0,2 … 2,0 %

Температура: 0 … 50оС

Резолюция

Дървени материали: 1 %

Строителни материали: 0,1 %

Температура: 1оС

Точност

Дървени материали: ± 2%

Строителни материали: ± 0.2 %

Температура: ±1оС

Работни условия

0 ~ 50 °C / 0 ~ 85 % RH

Захранване

4 x LR44 батерии тип копче

Функции

Автоматично изключване след 2 минути

Размери

96 х 40 х 20 mm

Тегло

83 g

Гаранция

12 месеца

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG