RHB-90N, Рефрактометър за мед (Brix, влага)

Каталожен № RHB90N.
RHB-90N, Рефрактометър за мед (Brix, влага)
Ръчен рефрактометър за измерване на два важни показатели на пчелния мед: концентрация по Brix (58~90%) и съдържание на вода (12~32%). Автоматична температурна компенсация в границите от 10оС до 30оС. Подходящ е също за измерване на продукти с високо съдържание на захар, мед, желета, мармалади, сиропи и пр. Доставя се в кутия, заедно пипета, мини отвертка и ръководство за работа.
Цена: 70,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Както е известно, при контакт с въздуха пчелният мед поглъща или отдава вода в зависимост от неговата влага и влажността на въздуха. Поради големия вискозитет на меда, водата от повърхностния слой трудно прониква в дълбочина и остава в горния слой. Това благоприятства развитието на повърхностни ферментационни процеси. Обратно, при допир на меда с въздух с ниска относителна влажност, водата от повърхностния слой започва да се изпарява. Образува се сух слой, който затруднява по-нататъшното изпарение. По тези причини е необходимо стриктен контрол на съдържанието на вода в меда.

 

Съгласно Наредбата за изискванията към пчелния мед, предназначен за консумация от човека, съдържанието на влага в меда трябва да бъде както следва:

  1. Индустриален пчелен мед от пирен (Calluna): не повече от 25%
  2. Пчелен мед от пирен (Calluna) и всякакъв тип индустриален пчелен мед, различен от този по т.1: не повече от 23%
  3. Всички останали видове пчелен мед: не повече от 20%

 

Рефрактометърът RHB-90N едновременно измерва следните важни показатели на пчелния мед:

  • захари по Brix (58~90%),
  • съдържание на вода (12~32%),

 

Рефрактометър е проектиран да работи също с течности с високо съдържание на захар, като желета, мармалади, сиропи, храни и напитки. Може да се използва също за проверка на "зрялост“ на плодовете.

 

Измерванията се извършват с автоматична температурна компенсация (АТС) в границите от 10оС до 30оС.

 

Калибрирането на уреда е лесно и бързо: поставяте 2-3 капки дестилирана вода в горната част на блока на призма. Насочвате рефрактометъра в посока на естествен източник на светлина и поглеждате в окуляра. Ще видите кръгово поле с деления през центъра. Ако е необходимо извършвате регулиране с мини отвертка до нулевата линия на скалата.

 

След калибрирането можете да пристъпите веднага към измерване: почиствате призмата с мека влажна кърпа, поставете 2-3 капки от пробата върху призмата, насочвате рефрактометъра по посока на източника на светлина, извършвате корекция на фокуса и отчитате резултата.

 

Основни характеристики и предимства:

  • Лесно калибриране с използване на дестилирана вода.
  • Необходимо е само естествена околна светлина, което означава, че не се изисква батерии или източник на захранване.
  • Ергономична конструкция с мека и удобна неплъзгаща гума.
  • Функция за автоматична температурна компенсация (АТС) в границите от 10оС до 30оС.
  • Здрав корпус от пластмаса и алуминий.

 

Доставят се в кутия, заедно с пипета, мини отвертка и ръководство за работа.

 

Спецификации

Обхват

захари по Brix: 58 … 90%

съдържание на вода: 12 … 32%

Резолюция

захари по Brix: 0,5%

съдържание на вода: 1%

Точност

захари по Brix: ±0,5%

съдържание на вода: ±1%

Температурна компенсация

Автоматична в границите 10~30оС

Материал

Пластмаса + Алуминий

Размери

165 x 32 x 32(mm) / 20,5x8x13.7cm (опаковка)

Тегло

109 g (253 g с опаковката)

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG