OZ-ONE, Газ-анализатор на озон (O3, (0~1ppm)

Каталожен № 3510006110.
OZ-ONE, Газ-анализатор на озон (O3, (0~1ppm)
Професионален озономер с разширени функции за измерване на температура и влажност. Обхват на измерване: Озон (О3): 0 ~ 1996 mg/m3; Температура (Т): 0 ~ 50оС; Влажност (RH): 0,0 ~ 99,9 % RH. Допълнителни функции за изчисляване и показване на температура на точката на оросяване и температурата на мокър термометър. Двуредов дисплей, захранване с батерии, захранващ адаптер или USB порт. Намира приложение за оценка на качеството на въздуха на работното място в индустрията и търговията, анализ на околната среда, контроли на гранични стойности след използване на озонови генератори за неутрализиране на миризми или дезинфекция, например в хотелиерството, пречистване на питейна вода, както след пожар и възстановяване на щети от наводнения. Доставя се в транспортна чанта, заедно с батерии, ръководство за работа, декларация за съответствие и сертификат за калибриране.
Цена: 1 350,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Както е известно, независимо дали е естествен или технически генериран, озонът в околния въздух има висок потенциал за увреждане дори при ниски концентрации. Следователно спазването на безвредните пределно допустими стойности на озона е не само необходимо за опазване на здравето, но и нормативно определено в много страни.

 

С този уред за измерване на озона (OZ-ONE) потребителите ще имат оптималния инструмент за бързо тестване и прецизен контрол на концентрациите на озон в околния въздух.

 

OZ-ONE се характеризира с много ниска кръстосана чувствителност към други газове и впечатлява с бързите си резултати от измервания с висока точност дори при най-малките концентрации на озон.

 

Много интегрирани функции, като корекция на нулата на озона, опция за измерване на референтната стойност за краткосрочни гранични стойности и среднопретеглени стойности във времето или показване на концентрацията в ppm или µg/m³, превръщат OZ-ONE в незаменим помощник за прецизни измервания на експозицията на озон.

 

В допълнение, това устройство е и компактен, преносим измервателен уред за околната среда, с който може да се определи температурата и влажността на въздуха или да се изчисли точката на оросяване и температурата на мокър термометър. Двуредовият дисплей на това измервателно устройство винаги показва с един поглед две измерени стойности.

 

OZ-ONE може да бъде прикрепен и към статив за дългосрочни измервания. В допълнение, измервателното устройство има мини-USB връзка и 9V контакт, така че чрез тези интерфейси е възможна постоянна работа чрез включване към мрежата като алтернатива на използването на батерията. Не на последно място, уредът може да бъде свързана и към мини USB порт за мобилно захранване.

 

Основни характеристики и предимства

 • Бързо и точно определяне дори на много ниски концентрации на озон
 • Дисплей за измерване на озона в ppm или µg/m³
 • Ниска кръстосана чувствителност към лесно летливи съединения
 • Функция за нулев баланс на озона
 • Измерване на референтната стойност на озона (STEL/TWA)
 • Измерване на температурата и влажността на въздуха
 • Изчисляване на точката на оросяване и температурата на мокър термометър
 • Функция Hold, Min, Max и аларма
 • Осветление на дисплея
 • ¼ инчова резба за монтиране на статив
 • В допълнение към работата на батерия е възможно и непрекъснато измерване чрез захранване от мрежата
 • Енергоспестяващо автоматично изключване

 

Области на приложение

 • Измервания на работното място в индустрията и търговията
 • Анализ на околната среда
 • Преглед на производствените среди
 • Контроли на гранични стойности след използване на озонови генератори за неутрализиране на миризми или дезинфекция, например в хотелиерството, пречистване на питейна вода, както след пожар и възстановяване на щети от наводнения.

 

Доставя се в транспортна чанта, заедно с батерии, ръководство за работа, декларация за съответствие и сертификат за калибриране.

Спецификации

Измервани параметри

Озон (О3)

Температура (Т)

Влажност (RH)

Обхват на измерване

Озон (О3): 0 … 1996 mg/m3 (0 … 1 ppm)

Температура (Т): 0 … 50оС

Влажност (RH): 0,0 … 99,9 % RH

Точност

Озон (О3): < 0,1 ppm (<200 mg/m3): ±0,02 ppm (±40 mg/m3) или ±10% от текущата измерена стойност

Температура (Т): ±0,6оС

Влажност (RH): ±3 % RH (10%~70% при 25оС или ±5 % RH (0~10% и 70~99,9% при 25оС

Резолюция

Озон (О3): 1 mg/m3 (0,01 ppm (10 ppb)

Температура (Т): 0,1оС

Влажност (RH): 0,1 % RH

Захранване

Батерии, захранващ адаптер, USB порт

Размери

290x110x80 mm

Тегло

185 g

Decagonhttp://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG