BG20, Газ-анализатор на въглероден диоксид (СО, 0~1000ppm)

Каталожен № 3510205060.
BG20, Газ-анализатор на въглероден диоксид (СО, 0~1000ppm)
Преносим уред за бърза проверка на концентрациите на въглероден диоксид (CO). Обхват на измерване от 0 до 1000 ppm. Функция за звукова предупредителна аларма при концентрации над 35 ppm и висока аларма при концентрации над 200 ppm. Доставя се в транспортна чанта заедно с батерия и ръководство за работа.
Цена: 410,00 лв.без ДДС
Запитване Поръчай

Описание

Този уред определя съдържанието на въглероден оксид (СО) в околния въздух.

 

Устройство е много лесно за работа – то е готово за отчитане само след няколко секунди, като надеждно улавя концентрациите на СО, вариращи от 0 до 1000 ppm (части на милион). Стойностите се определят с точност до ±10 ppm и показват на голям осветен дисплей. Ако е необходимо, десет измерени стойности могат да се запазят директно в паметта на BG20.

 

Благодарение на интегрираната функция на алармата, тя също е много проста и удобна за бърза проверка на критичните стойности. В случай на стойности над 35 ppm, уредът автоматично предупреждава потребителя чрез звуков сигнал, чийто интервал се скъсява с нарастване на концентрацията и над 200 ppm детекторът започва да се емитира постоянен предупредителен сигнал.

 

Факти, които трябва се знаят за въглеродния оксид:

Въглеродният оксид (CO) е невидим, без мирис и без вкус токсичен газ. Той се образува в процеса на изгаряне на изкопаеми горива. Без достатъчно кислород, концентрацията на CO в околния въздух се покачва особено бързо и дори в малки количества може да причини вреди на здравето. Във въздуха при концентрации едва 1,28% той може да предизвика смърт от задушаване само след една до две минути.

 

Поради това, в редица страни има поставени сериозни гранични стойности, изисквани от нормативи за експозицията CO. Допустимата гранична стойност е 30 ppm (30 mg на m³) в атмосферния въздух.

 

Трябва да се има предвид, че в краткосрочен план, работата на дизелови и бензинови двигатели в затворени помещения, като например подземни паркинги, автосервизи или строителни обекти може да доведе до симптоми от интоксикация. Следователно, проверката на текущата концентрация на CO в затворени помещения, заводски зали и строителни обекти трябва да се извършва задължително. Проверката на качеството на въздуха е наложителна също в картинги на закрито и др.

 

Спецификации

Обхват на измерване

0 … 1000 ppm

Точност

±5 % или ±10 ppm

Резолюция

1 ppm

Тип на сензора

Електрохимичен

Време за загряване на сензора

< 20 sec.

Работни условия

0 до 50оС / 0 до 99 % влага без конденз

Вътрешна памет

10 измервания

Размери

160 х 56 х 40

Тегло

180 g

http://www.amittari.com/en/index.jsphttps://www.as-1.co.jp/http://www.cometsystem.com/Driesen + Kern GmbHElmetronhttp://www.exotek-instruments.com/Gentos - pFlowG-Wonhopoocolorhttp://www.hiyipro.com/http://www.hw-group.com/index_en.htmlhttp://www.humimeter.com/home/https://sauermanngroup.com/en-INThttp://www.landteknet.com/en/Linshanghttp://www.merlin-technology.com/en#http://www.milwaukeeinst.comhttp://www.navis-elektronika.com/en/index.phphttp://ndtone.com/en/home/http://www.newsteo.com/en/http://www.ntsensors.com/en/index.htmlhttp://www.industrial-needs.com/PeakTechhttps://www.ritter.de/en/sensithttp://www.aqua-check.de/en/http://www.tandd.com/index.htmlhttp://www.tecnosoft.eu/TME.eutrotec.com/products/measuring-devices/sinogage.comtruebnerhttp://www.vernier.com/YHequipmentUPRtek.comZetron
СПОДЕЛИ
ПОЛЕЗНО

София 1618, ул. Бързарица № 4а, тел.: 02/955 95 39, факс: 02/955 95 39, моб: 0888/625 915,
e-mail office@bioevibul.com             WebDesignBG